Het jaar 2020

Het jaar 2020

Een jaar om nooit te vergeten en misschien wel het begin van het einde. Het kan in ieder geval niet meer stuk, maar dan in negatieve zin. Het lijkt wel of de duivel er mee speelt.

Naast alle frustaties dit jaar, leveren ze ook nog eens de verkeerde koi. Neen, ze leveren niet de verkeerde koi, ze sturen gewoon een andere koi op zonder overleg en zonder iets te zeggen. waar moet dit naartoe.....

Ik ben bijzonder boos, laat dit gezegd zijn, en ik pak niet wat er gebeurd is. Bovendien moet ik het nog in het Frans gaan uitleggen, want de koi was verkocht naar een Franse klant, die al een koi heeft moeten wisselen omdat deze krom gegroeid was.

In eerste instantie had de klant deze showa gekocht, een prachtbeest van Momotaro, maar helaas groeit deze niet recht, wat ik uiteraard moet melden aan de klant. Dan is het altijd maar de vraag hoe je het moet oplossen, wat in dit geval gelukkig niet teveel heisa opleverde en werd er gekozen voor deze prachtige Hoshikin showa waar ik zelfs een groot zwak voor had. (de 2de in beeld)

Probleem opgelost hoop je dan en dan gebeurd dit.... Ben je nog verplicht om extra transportkosten te betalen, de koi in Frankfurt op te gaan halen, en dan sturen ze een showa op die ik helemaal niet gevraagd heb. 

Ik kan haar niet vinden was de uitleg...dikke bullshit zeg ik dan. Bovendien hebben ze nog de pretentie om te zeggen dat het een gelijkwaardige showa is,  precies of wij een stelletje onnozelaars zijn. Nu ben ik niet de persoon om iemand te beschuldigen, maar hier zit in ieder geval een reukje aan.

Of ze haar ondertussen verkocht hebben aan een andere klant zonder opzet, zou ik nog kunnen aannemen, zo braaf zijn die Japannerkes niet, alhoewel ik zonder opzet eigenlijk niet wil gebruiken als argument, want iedere koi is waardevol in mijn optiek. Die kan zo maar niet verloren zijn.

Ik ben al geen "Niigata veelkoper", alhoewel ik de laatste jaren de bakens min of meer verlegd had, maar hier kan ik me bijzonder boos om maken en ik zal er alles aan doen om dit probleem opgelost te krijgen. Ondertussen moet ik een oplossing zoeken met de Franse klant, want als toetje hebben de Fransmannen het niet zo makkelijk om het land uit te komen momenteel.

Ondertussen heb ik als vervanging deze showa van Momotaro aangeboden, maar die is veel duurder dan de showa die aangekocht werd, en de klant wenst door de corona toestanden geen extra geld bij te leggen.

Ik ga echter water bij de wijn doen, vandaag een filmpje maken van deze showa en alsnog voor zaken op langere termijn kiezen en als de klant de ruil accepteert ook geen extra geld vragen, dat zal ik wel oplossen met de koi die verkeerd is geleverd.

Toeval of niet, maar ik kreeg nog een filmpje aan van de vijver van de klant aan, die ik  in één van de volgende nieuwsitems wou laten zien, maar die ik misschien beter nu kan tonen, en waar al enkele koi van Interkoi zwemmen.  

Bij deze het filmpje en wat foto's van de vijver Marc en Lilli.met bijgevoegd een omschrijving:

Technische gegevens: Een vijver van 30 m3. Profi Drum + Biofilter drumfilter gevuld met helix en Japans tapijt.  Geen UV en zeer helder water. Een keer per week 200 gram klei in het bassin. In het voorjaar preventieve behandeling met Supertab.

Nu ken ik Supertab zelf niet, maar ik heb het eventjes gaan opzoeken: De SuperTab is een tabletvorm van de oxidant Chloordioxide. Deze tabletvorm van chloordioxide (CLO2) is een nieuwe ontwikkeling en maakt de toepassing van dit product zeer eenvoudig. Chloordioxide (niet te verwarren met Chloor!) is een relatief zwakke oxidant. Daardoor mag het in bepaalde concentraties vrij aanwezig zijn in drinkwater en ook in vijvers of bassins met andere levende dieren/organismen Reduceert anaërobe bacteriën, virussen en schimmels

-Vissen beduidend actiever
-Neutraliseert organisch afval
-Reinigt langzaam systeem/leidingen
-Schimmels, virussen en bacteriën bouwen geen resistentie op
-Nagenoeg geen effect op plantenleven
-Reduceert geur van het (zwem-)water
-Eenvoudig te doseren
-Lage concentratie geeft effectieve dosering
-Geen schadelijke nevenproducten
-Betaalbaar in gebruik

Zo zie je maar dat het altijd niet zo eenvoudig is. Ik hoop dat ik tot een oplossing kan komen voor de klant, want korte termijn politiek vind ik geen goede oplossing. Tenslotte kwam de andere showa van Hoshikin wel aan, en gelukkig was het de goede.

Ik hou wel van dit soort showa. Een bijzonder mooie aanwinst, maar kan me er op dit ogenblik niet echt in verheugen.

 

Meer afbeeldingen

Het jaar 2020: afbeelding 1
Het jaar 2020: afbeelding 2
Het jaar 2020: afbeelding 3
Het jaar 2020: afbeelding 4
Het jaar 2020: afbeelding 5
Het jaar 2020: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Ans

555


Peterken

555


William William

555


Matthijs

555


Johan

555

interkoi

555


wim.v

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml