Het jaar 2020

Het jaar 2020

Een jaar om nooit te vergeten en misschien wel het begin van het einde. Het kan in ieder geval niet meer stuk, maar dan in negatieve zin. Het lijkt wel of de duivel er mee speelt.

Naast alle frustaties dit jaar, leveren ze ook nog eens de verkeerde koi. Neen, ze leveren niet de verkeerde koi, ze sturen gewoon een andere koi op zonder overleg en zonder iets te zeggen. waar moet dit naartoe.....

Ik ben bijzonder boos, laat dit gezegd zijn, en ik pak niet wat er gebeurd is. Bovendien moet ik het nog in het Frans gaan uitleggen, want de koi was verkocht naar een Franse klant, die al een koi heeft moeten wisselen omdat deze krom gegroeid was.

In eerste instantie had de klant deze showa gekocht, een prachtbeest van Momotaro, maar helaas groeit deze niet recht, wat ik uiteraard moet melden aan de klant. Dan is het altijd maar de vraag hoe je het moet oplossen, wat in dit geval gelukkig niet teveel heisa opleverde en werd er gekozen voor deze prachtige Hoshikin showa waar ik zelfs een groot zwak voor had. (de 2de in beeld)

Probleem opgelost hoop je dan en dan gebeurd dit.... Ben je nog verplicht om extra transportkosten te betalen, de koi in Frankfurt op te gaan halen, en dan sturen ze een showa op die ik helemaal niet gevraagd heb. 

Ik kan haar niet vinden was de uitleg...dikke bullshit zeg ik dan. Bovendien hebben ze nog de pretentie om te zeggen dat het een gelijkwaardige showa is,  precies of wij een stelletje onnozelaars zijn. Nu ben ik niet de persoon om iemand te beschuldigen, maar hier zit in ieder geval een reukje aan.

Of ze haar ondertussen verkocht hebben aan een andere klant zonder opzet, zou ik nog kunnen aannemen, zo braaf zijn die Japannerkes niet, alhoewel ik zonder opzet eigenlijk niet wil gebruiken als argument, want iedere koi is waardevol in mijn optiek. Die kan zo maar niet verloren zijn.

Ik ben al geen "Niigata veelkoper", alhoewel ik de laatste jaren de bakens min of meer verlegd had, maar hier kan ik me bijzonder boos om maken en ik zal er alles aan doen om dit probleem opgelost te krijgen. Ondertussen moet ik een oplossing zoeken met de Franse klant, want als toetje hebben de Fransmannen het niet zo makkelijk om het land uit te komen momenteel.

Ondertussen heb ik als vervanging deze showa van Momotaro aangeboden, maar die is veel duurder dan de showa die aangekocht werd, en de klant wenst door de corona toestanden geen extra geld bij te leggen.

Ik ga echter water bij de wijn doen, vandaag een filmpje maken van deze showa en alsnog voor zaken op langere termijn kiezen en als de klant de ruil accepteert ook geen extra geld vragen, dat zal ik wel oplossen met de koi die verkeerd is geleverd.

Toeval of niet, maar ik kreeg nog een filmpje aan van de vijver van de klant aan, die ik  in één van de volgende nieuwsitems wou laten zien, maar die ik misschien beter nu kan tonen, en waar al enkele koi van Interkoi zwemmen.  

Bij deze het filmpje en wat foto's van de vijver Marc en Lilli.met bijgevoegd een omschrijving:

Technische gegevens: Een vijver van 30 m3. Profi Drum + Biofilter drumfilter gevuld met helix en Japans tapijt.  Geen UV en zeer helder water. Een keer per week 200 gram klei in het bassin. In het voorjaar preventieve behandeling met Supertab.

Nu ken ik Supertab zelf niet, maar ik heb het eventjes gaan opzoeken: De SuperTab is een tabletvorm van de oxidant Chloordioxide. Deze tabletvorm van chloordioxide (CLO2) is een nieuwe ontwikkeling en maakt de toepassing van dit product zeer eenvoudig. Chloordioxide (niet te verwarren met Chloor!) is een relatief zwakke oxidant. Daardoor mag het in bepaalde concentraties vrij aanwezig zijn in drinkwater en ook in vijvers of bassins met andere levende dieren/organismen Reduceert anaërobe bacteriën, virussen en schimmels

-Vissen beduidend actiever
-Neutraliseert organisch afval
-Reinigt langzaam systeem/leidingen
-Schimmels, virussen en bacteriën bouwen geen resistentie op
-Nagenoeg geen effect op plantenleven
-Reduceert geur van het (zwem-)water
-Eenvoudig te doseren
-Lage concentratie geeft effectieve dosering
-Geen schadelijke nevenproducten
-Betaalbaar in gebruik

Zo zie je maar dat het altijd niet zo eenvoudig is. Ik hoop dat ik tot een oplossing kan komen voor de klant, want korte termijn politiek vind ik geen goede oplossing. Tenslotte kwam de andere showa van Hoshikin wel aan, en gelukkig was het de goede.

Ik hou wel van dit soort showa. Een bijzonder mooie aanwinst, maar kan me er op dit ogenblik niet echt in verheugen.

 

Meer afbeeldingen

Het jaar 2020: afbeelding 1
Het jaar 2020: afbeelding 2
Het jaar 2020: afbeelding 3
Het jaar 2020: afbeelding 4
Het jaar 2020: afbeelding 5
Het jaar 2020: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

8 reacties

Ans

Bij het lezen van dit stukje heb ik een deja vu, japaners en koi kwijt dat gaat niet samen.


Peterken

Dat is inderdaad balen. Eigenlijk zou je pas moeten betalen wanneer je alles hebt aangekregen in Belgie zoals het moet. Voila dat zou ik zeggen maar nogmaals ik ben veel te braaf denk ik. Zou niet graag in je schoenen staan met al dat gezeik.


William William

Wanneer het vertrouwen weg is, bij mij zou het absoluut stoppen; spijtig voor het potentieel aan schone koi die Hoshikin wel heeft, maar is geen doen op deze manier.


Matthijs

Wat een gezeik weer! Hadden ze dat nou voor de verzending gecommuniceerd dan had je er wat van kunnen vinden...


Johan

En jij mag het weer oplossen Luc lekker simpel en eenvoudig afgewimpeld van kweker Hoshikin. Mooi systeem en vijver/koi Marc en leuke technische details. Mag ik een goed bedoelde tip geven om beide filters volledig te ondersteunen want juist in het midden van de bodem heb je de zwaarste belasting door het gewicht van het water en lengte van de plaat. Zou juist daar wat meer steun plaatsen staat gelukkig wel wat zag ik en verder prachtig voor elkaar geniet ervan

interkoi

Hij gaat het niet begrijpen Johan, il parle francais


wim.v

Eeuwige zonde van de showa die krom is. Gelukkig gebeurt zo iets niet zo vaak, het blijven levende wezens waar wel iets mis mee kan gaan. Zo maar een andere vis opsturen omdat ze hem niet konden vinden dat vind ik ook maar niks. Hier hadden ze op voorhand moeten over communiceren.


Johan D

Wat ik na al die jaren geleerd heb over koi is dat het altijd gezeik is . Hopelijk wordt het deftig geregeld luc


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240