Ieder uur een klant

Ieder uur een klant

Waar is de tijd dat we gezellig aan de grote tafel konden zitten en koi ophalen ? Het lijkt al eeuwen geleden, ik ben benieuwd wanneer gezelligheid terug zijn intrede zal kunnen maken. Ik hang s'morgens een lijst aan de garagepoort om ten z!eh wie en wanneer de klanten komen om hun koi op te halen.

Het heeft zijn voordelen, want dan moet je niet alles tegelijkertijd doen. Laat het ons toch maar liever bij het oude houden. Vandaag wordt het dus meer een kwestie van filmpjes kijken van koi die naar huis vertrekken, de ultieme uitvaart.

We beginnen om 10 uur. Sanke 1811061 vertrekt nog niet naar huis, maar naar een vriendenverblijf want Dimi zijn vijver is nog niet af, daar wordt aan gewerkt. Nadien kreeg ik nog een berichtje: "Alles super verlopen. Hebben echt onze tijd genomen, en vis was heel rustig bij Dave in de vijver. Niks van stress te merken."

Om 11 uur was het de beurt aan Remco. Hij moest een heel eindje rijden, en bij de grens ook geen problemen met het formulier. Daar zit je dus altijd safe, en er is in principe geen excuus meer nodig om problemen te hebben aan de grensovergang.

Nu is Remco ook iemand die graag nog enkele  koi ziet voor een eventuele aankoop. De bowl van Geert (DSG filters) heeft de goede maat om enkele serieuze koi in te zetten. Dit zijn niet de kleinste koi, dit zijn al serieuze jumbo.

Nog eentje erbij en er is nog voldoende plaats om rustig rond te zwemmen. Als je er één koi inzet hebben ze iets teveel plaats om rond te zwemmen en durven ze wel eens snelheid maken heb ik ondertussen ondervonden. Met meerdere lukt het beter in een grote bowl. 

Deze showa wou hij ook nog even graag zien. Zo gezegd zo gedaan, en eerlijk, ik dadht dat dit geen groeier zou zijn. Maar als je dan ziet dat ze van 53 naar 58 cm is doorgegroeid tijdens de winterperiode, zie je ook maar eens dat we er niet altijd iets van begrijpen. 

Ik ken Remco ondertussen al enkele jaren en ik weet dat hij niet dadelijk beslist, dus ging hij naar huis met zijn reeds gekochte ginrin kohaku van Momotaro. Ondertussen was David ook ter plaatse om zijn kohaku op te halen.

Het is een kohaku waar ik zelf een groot zwak voor had. Een matsue met een niet alledaags patroon, zuivere huidkwaliteit en niet te onderschatten 71 cm als sansai, dat is niet mals. Deze kohaku werd gekocht op een event bij Narita en ik verwacht nog heel veel van deze Kohaku. Laat ons hopen dat ik gelijk heb.

Jan Hendrik is nu aan de beurt, een naam die ik maar niet kan onthouden en waar ik altijd moeit mee heb. Maar Jan Hendrik is een beminnelijke man die ieder jaar trouw naar Interkoi komt afgezakt. Deze keer stonden er 2 koi op het menu.

Een kohaku van Taniguchi met een hoogwaardige velletje dat je nog dikwijls tegenkomt en nog een yamabuki van Momotaro. Ook van Jan Hendrik kreeg ik nog een berichtje wat altijd plezier doet: "Hoi Luc, zonder problemen thuis gekomen. Er was zelfs geen controle bij de grens. Vissen met zak op water gelegd om over te wennen. Kohaku werd wat wild en wilde zak uit maar is nu kalm gelukkig.Hoop dat er toch meer mensen vissen ophalen omdat er zoveel aankomen en het geen probleem is om de grens over te komen. Bedankt voor de gezelligheid en service.Tot de volgende vis..(showa..).Prettig weekend verder en gr,Jan Hendrik"

Er zijn nu nog 3 yamabuki over en ik heb die binnen zwemmen op dit ogenblik om de vijvers nog wat te onderhouden. Wie deze voor woensdag 12 uur komt ophalen krijgt ze aan een weggeefprijs aangeboden, daarna is het te laat. Bekijk ze hier.

Ze zijn vergelijkbaar met degene die je nu ziet, deze was 56 cm gemeten en de andere zijn ongeveer gelijk, zoniet groter. Dus maak van de gelegenheid gebruikt nu het nog kan; Ik zou het uiteraard graag hebben, maar het is geen must, want ze blijven groeien als kool en zullen meer en meer opbrengen in de toekomst. Ik moet echter plaats ruimen.

Dan eventjes overstappen naar het grotere werk. Een formidabel mooi getekende yondan kohaku met een frame dat naar de 90 cm kan doorgroeien. Het zijn impressionante kohaku als ze als sansai al 74 cm zijn. De toekomst roept, en Pieter zal mogen zorgen dat zijn tweede nieuwe vijver zo snel mogelijk klaar is, zodat het vervolg van de ontwikkeling kan ingezet worden.

Samen met deze populaire yondan kohaku van Matsue, zal het een verrijking van de nieuwe vijver worden, dat is een feit dat zeker is. Maar vrouwen hebben ook iets in de pap te brokken en die vallen gewoonlijk op een ander type koi. Haar naam is "stientje", een ginrin tancho van Dainichi Toyota.

Als ik een mooie ginrin tancho tegenkom en hij is nog in het betaalbare dan zal ik dat altijd aankopen, want ik heb er een zwak voor. Overdreven groot is ze niet met haar 49 cm, maar nam toch vorig jaar de silver prijs in ontvanst op de All Japan Young Koi show, een niet te onderschatten prijs. 

Als laatste kwam één van de Wimmen aan de beurt. Wim houdt van echte jumbo en ik denk dat hij met deze showa in ieder geval in de prijzen zal vallen. Alles  is aanwezig om een eind over de 80 te gaan. Een showa van wie anders dan Momotaro.

Op 10 mei komt er een vervolg op de veiling van Momotaro, dan komt er weer een blind auction met de echte tategoi volgens hun schrijven. Ik ben dan ook zeer benieuwd. Ze staan nog niet online, maar dat weet ik nog wel te zeggen. Misschien een ultieme mogelijkheid om een tategoi te kopen die overigens nog azukari zal mogen blijven tegen vergoeding, want versturen kan niet meer.

Je ziet het was een goed bezette dag. Vandaag staan de klanten al rond 9.30 uur aan mijn deur om koi op te halen. Het probleem van het ophalen begint zich stilaan op te lossen....ik kan er geen traan om laten, het werd hoog tijd, maar ik heb toch serieuze druk moeten zetten op de ketel om de mensen te overtuigen om de koi op te komen halen, een jaarlijks terugkomend probleem, dat ik nog altijd niet wil begrijpen.

 

Meer afbeeldingen

Ieder uur een klant: afbeelding 1
Ieder uur een klant: afbeelding 2
Ieder uur een klant: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

Johan

Allemaal gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinsten druk dagje in Arendonk geweest maar alles weer perfect geregeld en georganiseerd


Matthijs

Daar zijn weer wat geweldige koi vertrokken! Mijn favo van vandaag is de showa van Wim!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240