De vijver van Orlando

De vijver van Orlando

Een uniek project afwerken is geen sinecure. Men mag trots zijn als men een echt koihuis kan bouwen en het tot een goed einde brengen. En eindelijk is het zover. De bewoners zijn aangekomen, het genieten kan beginnen.

De opbouw hebben we regelmatig kunnen opvolgen, het resultaat kunnen we nu bewonderen. Wel nog moesten er een paar bewoners verhuisd worden, en dat kan je allemaal opvolgen in het redelijk lange filmpje van bijna 15 minuten.

Het is een lust om naar te kijken, en we hebben er nu toch de tijd voor. We zien achteréénvolgens enkele koi die Orlando als tosai en als  nisai heeft gekocht en laten opgroeien bij Bas. En hij heeft zijn werk netjes gedaan.

De showa werd als nisai aangekocht. Ik herinner het me nog goed en natuurlijk heb ik nog een filmpje bewaard van aankoop, namelijk 5 oktober 2016. In die tijd werd er nog wat gegund aan de klanten bij Momotaro, en was het nog iets minder commercieel. Toen werden er nog opensales koi aangeboden, waarvan deze er ééntje was.

Het zal nu niet meer gebeuren, want de tijden zijn veranderd. Een jaar of twee nadien werden de opensales vissen aangeboden tegen prijzen die om te lachen waren, en onbetaalbaar, het begin van de commercialisatie. Goed of slecht ? Neen, het was een bewuste keuze om naar meer hoogwaardige koi toe te gaan. Of ze dit gelukt is, laat ik aan de potentiële kopers over.

De ginrin benigoi is toch wel een behoorlijk succes geworden. Ze werd gekozen uit een groot aantal ginrin benigoi die ik had aangekocht ergens in 2017. Het resultaat mag er zijn, en je kan de 75 cm grote ginrin benigoi bewonderen in het getoonde filmpje.

Dit jaar werd er een dijk van een kohaku meegenomen, dien onlangs ook in het nieuws is geweest. Tosai, 65 cm en met een meesterlijk frame, we hopen dat deze zal doen wat er van verwacht wordt, maar dat is aan de koikichi om te tonen wat hij kan. 

Het was me een eer om dit project op te volgen en ik kan niet anders dan veronderstellen dat hier nog menig uurtje koikletsen zal opgesoupeerd worden. Geniet ervan ....

DE KOI DIE NAAR HUIS GINGEN GISTEREN

Ondertussen gaat het ophalen van de koi gelukkig verder. Als eerste aan de poort stond Lorenzo al te wachten om zijn sanke op te halen die hij aangekocht had als tosai en nu als sansai mee naar huis ging. 

Deze sanke 1710050 was de favoriet van Ben en werd om die reden aangekocht door Lorenzo. Als je kijkt naar de sanke bij aankoop, dan kan je altijd veel leren en dat is nu niet veel anders. Een prachtig resultaat vind ik het, en dat is niet altijd zo eenvoudig te realiseren om tosai naar dit niveau te brengen. Ze was 64 of 65 cm, en ze heeft nog veel in haar mars.

Lorenzo moet een heel eind rijden, en plots viel zijn oog op een koi waar hij, net zoals veel anderen een zwak voor heeft. Een loepzuivere beer van een chagoi, kijk zelf maar. Een monster van een chagoi die bovendien nog maar 5.5 jaar is. Nog ruimte dus voor enkele decimeter. Ik zag de glinstering in zijn ogen en ik wist wat er ging gebeuren....mee pakken die handel en gelijk heeft ie. Nu was ik bovendiien heel blij dat mijn bestand vermindert werd, want woensdag komt een leger koi binnen.

Dan was het de beurt aan Rick. Hij had wel wat problemen bij de grens. Hij had het ongeluk dat het een vrouwelijke agent was en tja....die zijn niet zo makkelijk. Wordt trouwens nog erger als ze ouder worden, neem dat van mij maar aan. Ze vond dat het geen probleem was dat "de vis nog makkelijk enkele weken zou blijven zwemmen."  Tenslotte lieten ze Rick toch passeren, zodat alle ophalingen toch konden afgehandeld worden.

De sanke die Rick kwam ophalen was een zusje van de sanke van Lorenzo, met het codenummer 1710025.Ook hier heb ik nog een filmpje bij aankoop, zoek maar  uit. De koi van Rick heeft een hele geschiedenis achter de rug, want Rick had oorspronkelijk een kohaku aangekocht. De problemen waren bekend bij Taniguchi, maar dit was de oplossing en het resultaat. Ik had toch het gevoel dat Rick onder de indruk was van de sanke.

Tussendoor moest ik een filmpje maken van een sanke voor een klant. Een dankbare sanke van Momotaro, maar ze werd niet verkocht. Hij verkoos deze karashigoi boven de sanke en komt haar dinsdag ophalen. Dat was de laatste karashigoi, nu moet  ik opnieuw op zoek naar éénkleurigen, alhoewel....er komen er woensdag een heleboel binnen...mango van sakai, het wordt spannend.

Als allerlaatste was het de beurt aan een sanke van Momotaro met een hele geschiedenis. Ik ga er niet over uitwijden, want het is een spel van nietes en welles, en het heeft een bittere nasmaak. Het zijn dingen die ook kunnen gebeuren en dan moet je er gauw afscheid van nemen. 

Ze is ondertussen aangekomen en ik heb nog een filmpje ontvangen bij aankomst.Einde verhaal....nieuw hoofdstuk.

DE FOTO VAN DE WEEK

Als je op de knop home klikt kom je eigenlijk op de openingspagina van Int'erkoi. Ik weet niet of men dat regelmatig doet, maar ik zet er altijd een foto op die ik mooi vind. Nu zou ik in de toekomst mooie foto's willen ontvangen van klanten die ze zelf gemaakt hebben.

Het moeten zo breed mogelijke foto's zijn die ik kan gebruiken als background, en iedere week op een bepaalde dag, zou ik die foto's willen prestenteren en door de lezers hier de beste foto van de week uit te kiezen. Deze zal ik dan herwerken voor de openingspagina. 

Zo heb je iedere week een mooie foto van een vijver met koi van klanten. Doe je best, ik doe de rest

FOTO VAN DE WEEK: GENOMEN DOOR POLLEKE

 

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Orlando: afbeelding 1
De vijver van Orlando: afbeelding 2
De vijver van Orlando: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

mark

Ziet er indrukwekkend uit Orlando! Deel je wel je seizoenen d.m.v wisselende watertemperaturen of hou je de watertemperatuur altijd constant?


Jack

Lijkt me duidelijk waar we Orlando kunnen vinden ! Moet vooral toch in de winter fantastisch zijn , kachel aan.....😄 Geniet ervan , en van de fraaie Koi collectie !


Matthijs

Prachtig geworden Orlando! Ben eens benieuwd naar die showa in de bowl! Lorenzo... die Chagoi is briljant!


ben.

Ziet er super goed uit. Daar kun je flink wat uurtjes relaxen. Ben wel bang als later in het jaar de kappen er overal op liggen,Dat het bij jou wel eens druk zou kunnen worden.


Wim DW

mooi resultaat - proficiat Orlando - mooi koibestand - mooie omgeving  proficiat ook aan Bas 👍👍👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240