Zwaarwichtig bezoek

Zwaarwichtig bezoek

Huub kwam zijn showaatje ophalen dat pas morgen binnenkomt. Ik moest toch even lachen, want dat is een ingewikkelde affaire. Blijkbaar volgt hij dus de nieuwsitems niet, en wist Huub niet dat alle transport door Corona was uitgesteld.

Het zal dan nog even wachten zijn Huubje...maar hij trakteerde me nog wel op wat lekkere hapjes die ik niet afsla. Ik zal er  van genieten en binnen een aantal weken zal hij terug mogen komen....arme Huub.

Morgen is de lang verwachte dag en hopelijk komen alle koi gezond en wel in Frankfurt aan. Het was een lange en zenuwslopende weg om de koi hier te krijgen, nu is het nog een kwestie van opvangen en verzorgen.

Om alles goed op zijn plaats te krijgen was het nodig om een kleine forsing door te voeren voor het ophalen van koi. Het is een jaarlijks wederkerend probleem, en  hoe ik het precies moet oplossen is me  nog altijd een raadsel. 

Ik heb dit jaar lichte druk uitgeoefend, het spijt me, het is niet mijn gewoonte, ik hoop wel dat daar begrip voor is. Gisteren was het een kwestie van de koi nog in de juiste vijvers te zetten, zodat ik voldoende ruimte heb om alles op te vangen.

Normaal zou ik in maart niets gekocht hebben, want in april zou mijn kleinzoon meegaan, en het was de bedoeling om dan wat meer in te kopen. Zo zie je dat je nooit iets kan voorbereiden, want ik heb nog nooit zoveel koi gekocht op een Japanreis dan op mijn laatste reis in maart. Nadien blijkt het dan nog het goede moment geweest te zijn, want het was ook het begin van de corona periode.

De koi in de nieuwe quarantainebakken hebben hun werk voortreffelijk gedaan en kunnen nu terug naar hun normale verblijf. Nog een laatste filmpje en dan is het een kwestie van in hun vijver zetten. Ze hebben hun werk goed gedaan en de filters draaien nu wel volop.

Dan is het een kwestie van de vijvers in te delen, en ik heb van iedere verplaatsing van koi een filmpje gemaakt. Deze gaan naar vijver 3, evenals deze selectie. Er zitten nog deugdelijke koi tussen. 

De grotere gaan nu naar vijver 1 waar ze hun seizoen mogen doorbrengen, en hopelijk vinden we er nog een geschikte vijver voor. Het zal nu wel even duren vooraleer ik weet waar alles zit, want het was een ware koiverhuizing. Ook deze 3 moesten plaats ruimen.

De showa die bestemd zijn voor Frankrijk moet ik helaas nog een tijdje opvangen. De Franse regels zijn nog vrij streng en de mensen durven de sprong niet wagen. Als laatste nog een sanke verplaatsen en dan zit de grote verhuis erop.

Het enige positieve is dat ik alle koi nog eens gezien heb, en dat alles nog goed in orde is. Dat alleen is al een grote geruststelling;;;;;

DE GROTE TATEGOI PRESENTATIE

Er word dikwijls over tategoi gesproken, maar de meesten beseffen niet wat echte tategoi inhouden. Het woord boezemt ontzag in en het woord alleen wordt om de haverklap misbruikt. Tategoi krijg je gewoonlijk nog niet te zien bij de kweker, maar door de corona situatie heeft Momotaro besloten om op 8 mei nogmaals een blind auction te organiseren, maar dan met de echte tategoi. 

Vermoedelijk zullen ze nog wel niet het achterste van hun tong laten zien, en zal er nog wel het één en ander niet getoond worden, maar wil je de top van de kweek van Momotaro anno 2020, dan bekijk het aanbod maar van de tategoi 2020, dan weet je voldoende.

Dat is het werk wat we gewoonlijk niet te zien krijgen en dat Momotaro laat doorgroeien naar nisai in het najaar. Het is een blind auction, die jullie niet kunnen volgen. Ik kan die echter wel volgen en biedingen moeten aan mij doorgegeven worden. 

Het enige probleem zal de prijs zijn, want deze koi zullen duur verkocht' worden. Geef je biedingen door als je één van deze koi wil. Ik kan je richtprijzen geven, maar het blijft onvoorspelbaar. Het voordeel is dat alle tosai, mannelijk of vrouwelijk azukari mogen blijven tegen vergoeding. 

Ik zal je zoveel mogelijk helpen...

 

Meer afbeeldingen

Zwaarwichtig bezoek: afbeelding 1
Zwaarwichtig bezoek: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

6 reacties

ben.

Voor mij kohaku nr 2. en sanke nr 4.

Johan

Sanke geweldig 😍


phil

Showa nr 6 ...WoW 😍😍

Johan

Showa 6 fantastisch maar onderschat nummer 7 niet als die twee jaar verder is echt een beauty


Jack

Het ophalen van Koi, onder druk word alles vloeibaar Luc. Vond de Goshiki wel verrassend bij Momotaro , zeker de moeite waard.

Wim DW

klopt volledig jack - alles kan onder druk vloeibaar worden alleen zit je dan in de meeste gevallen met neveneffecten die niet goed zijn voor mens noch natuur ...  wat betreft de goshiki ben ik het helemaal eens


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240