De vijver van PKS

De vijver van PKS

Ik weet nooit of mensen willen gekend zijn als ze foto's en filmpjes doorsturen van hun nieuw project, en ik vraag het niet graag. Daarom dat ik de initialen maar gebruik, en als ze gekend willen worden dan zal dat wel op een andere manier gebeuren.

Dit is echter weer een bijzonder mooi project, en ik mag blij zijn dat ik dat kan tonen. De vijver van PKS is weer een vijver met passie voor een koikichi pur sang. Zo zie je ook dat de koihobby nog altijd levendig aanwezig is. Ik ben dan ook blij om je het filmpje te laten zien, van niet alleen de bestaande vijver, maar ook van de 2de vijver in aanbouw, met bovendien een familiale touch, namelijk Stientje.

De ginrin tancho werd aangekocht bij de geboorte van hun dochter en heeft dus een emotionele waarde. Deze ginrin tancho kocht ik op de veiling van Dainichi Toyota en is niet echt groot gegroeid, maar moet dat altijd ? Als ze betaalbaar blijven zal ik altijd een ginrin tancho kopen, gewoon omdat ik dat zelf graag zie.

Het was niet alleen de ginrin tancho die opgehaald werd, maar ook 2 fantastische yondan kohaku, eentje van Matsue en eentje van Momotaro. Beiden zijn oogstrelende kohaku met een gouden toekomst die tevens nog veel capaciteiten hebben om uit te groeien tot echte kampioenen.

Natuurlijk zie ik in de vijver enkele trouwe bekenden, en ik zie ook dat die het serieus naar hun zin hebben. Een plezier om naar te kijken. Het nieuwe project zal binnen enkele weken klaarzijn, en dan is het een kwestie om de vijver zo rustig mogelijk op te starten, niet forceren maar langzaam laten rijpen, en met het nodige begrip voor opstartende vijvers, het zal genieten worden.....

INFORMATIE DIE JE NIET WIL HOREN

Ik heb ondertussen de info binnengekregen over de blind auction van Momotaro. Het zal niet voor ons bestemd zijn, het tategoi aanbod. Nogmaals, blind auction wil zeggen dat je een éénmalig bod mag doen De startprijzen zijn irreëel en niet voor onze vijvers bestemd. Wie hier graag informatie over wil om toch een kans te wagen, kan me altijd contacteren.

Om je een idee te geven, het startbod van nummer 1 tot en met 7 is 2 000 000 yen, omgerekend zowat 17 305 euro, en de yen staat dan ook nog niet echt gunstig. dit zijn nu wel de startbiedingen, maar het zijn dan ook hun tategoi.

Wat zeker wel interessant is zijn de koi van nummer 44 tot nummer 67, dit startbod is vanaf 50 000 yen of ongeveer 432 euro. Dit zijn wel mannelijke koi, maar geloof me, daar is  niets mis mee....integendeel. Bovendien mogen ze azukari blijven tegen vergoeding.

Nu moet je niet denken dat ze ook voor dit minimum bedrag verkocht worden, vergeet het maar....in ieder geval contacteer me indien je een bod wil wagen.

ONPLEZIERIGE MEDEDELING

Er vallen nogal wat slachtoffers in deze zware tijden. Zojuist werd ik ter kennis gesteld dat de koper van Sanke 2002001, de koi niet meer kan betalen, en dat hij deze zou willen annuleren. De koi was verkocht naar Duitsland, en de Duitse klant werd hard getrofffen door de Corona Crisis.

Plezierig is wat anders, maar de crisis is nog lang niet ten einde, en het zullen vooral de naweëen zijn die het meeste pijn gaan doen. Sanke 2002001 komt terug in de verkoop. Het is trouwens niet de minste sanke, en wie het zich kan veroorloven om deze aan te kopen, zeker niet twijfelen. Contacteer me voor deze unieke kans.

 

Meer afbeeldingen

De vijver van PKS: afbeelding 1
De vijver van PKS: afbeelding 2
De vijver van PKS: afbeelding 3
De vijver van PKS: afbeelding 4
De vijver van PKS: afbeelding 5
De vijver van PKS: afbeelding 6
De vijver van PKS: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

Johan

Wat zal deze Duitse hobbyist balen van de Sanke 2002001. Vond het 1 van de betere destijds prachtige koi. Deze Sakai is nog geen 3 jaar oud en al 73 cm mooi patroon en stevige bouw. De nieuwe vijver in aanbouw is niet een tweede vijver erbij maar echt een volwaardige serieuze vijver. Mooi project.


Wim DW

mooi project - benieuwd naar het einde toe -  uiteraard spreken de nummers 1 - 7 tot de verbeelding .... wie zoekt vindt misschien wel een equivalent en corona, dit gaat niet het laatste probleem zijn dat zich gaat voordoen - de uiteindelijke gevolgen zullen voelbaar zijn tegen het einde van het jaar en er mogelijk een nieuwe lockdown gaat komen ....hoe een onschuldig ogend virus nu west europa voor meer dan 3 maanden gegijzeld houdt en nog even zal houden ....


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240