Een kokugyu prijs voor André

Een kokugyu prijs voor André

In de afgelopen jaren heb ik hier al veel koi gekocht. Mijn eerste entree bij Sakai FF was in okt 2016 tevens ook mijn tweede reis naar Japan. Ik heb mijn visitekaartje afgegeven en wist op dat moment dat Sakai Fish Farm de kweker was waar ik graag koi van wilde.

andré de grootOp mijn eerste ontmoeting met SFF kocht ik daar een 2-tal gosanke, dit was een sanke en een kohaku beide yonsai en voor prijzen waar we nu van kunnen dromen. De kohaku heeft zijn sporen verdient op de Nederlandse shows 1 keer best in variety en 2 keer mature champion, helaas is deze kohaku op een lengte van 85cm overleden.

Met de sanke, daar heb ik helaas niet veel geluk mee gehad en heb ik nooit kunnen tonen op een show. Dit waren wel mijn koi die als eerste van Sakai FF kwamen.  Elk jaar kwam ik er wel om daar te kijken en werd er meestal ook gekocht.

In 2019 was ik daar weer met Luc en kocht ik een sanke met een goede huid, bouw en een mooi patroon, lengte 68 cm. Door corona waren er in 2020 geen shows en dat had de sanke goed gedaan. Met een lengte van 77 cm en na alle corona prikkelingen was er in Frankrijk de enige show die er toen was. Op deze show werd de sanke suprême wat voor mij een topprestatie was ondanks dat het een kleine show was maar er waren 4 vaten met goede koi en niet de minste.

2020 was het niet mogelijk om naar Japan te gaan en werd er via de online veiling gekocht. Ik kwam uit op een sandan kohaku en deze koi zal voor het leven in mijn hart gegrafeerd staan. Als nisai aangekocht op 59 cm mocht ze in azukari, dus het was afwachten geblazen. We zaten echter midden in de pandemie, dus de vraag was of we naar Japan konden en zoals we weten was dit niet mogelijk. In het jaar 2021.op een morgen eind oktober ontvang ik een bericht met de meldong: "wat is de kohaku vreselijk goed ontwikkeld, de staf van Sakai FF is diep onder de indruk."

De keuze was snel gemaakt voor me. Deze moet nog een jaar in Japan blijven zodat ik in het jaar dat de koi naar Nederland zou komen mits de ontwikkeling goed zou zijn voor het hoogste podium zou kunnen spelen op de shows hier in de lage landen.

In het jaar 2022 heb diverse keren aan de kohaku gedacht over hoe zou ze het doen. De 2de helft van dat jaar werd bekend dat we weer naar Japan konden. De tickets waren zeer snel geboekt en in mijn achterhoofd vroeg ik me af hoe ze ontwikkeld zou zijn…

Halverwege oktober kreeg ik wederom een bericht : "Andre het is niet normaal 87cm !!! En  wil je haar verkopen ?" Ik antwoordde ik verkoop niks, ik wil haar eerst zien als ik daar ben op 9 november. Na aankomst gingen we natuurlijk als eerste naar Sakai FF.

Kentaro was bezig met klanten en liet toen alles meteen vallen want de kohaku moest opgehaald worden. Kohaku in de bowl en de eerste vraag die werd gesteld door Kentaro: "do you want sell" . Ik zei: "laat me even genieten" Na een moment was ik eruit en ik antwoordde: "ik verkoop haar niet." Kentaro bleef maar aandringen en uiteindelijk ben ik ook gezwicht door het aanbod.

Dan komt januari 2024, mijn eerste keer de ALL Japan koishow live mee gemaakt en ik zag haar zwemmen. Mijn hart ging even te keer. Wat een bakbeest, 5 jaar en maar liefst 93 cm. De kleine minpuntjes in het beni waren verdwenen en ze zwom erbij als een princes. Dit heeft ze waar gemaakt tijdens de gehele show. Ze is 3de geworden en een mooie koykuo prijs was het verdict. Ik weet zeker dat we haar terug gaan zien op de ALL Japan en het zou mij niet verbazen als ze 2 jaar verder, en nog in levende lijve is ze zomaar eens wereldkampioen kan worden.

Prachtige momenten met deze kanjer en momenteel heb ik hier nog een aantal SFF kohaku zwemmen en kan jullie verklappen dat er in april meerdere aangeboden zullen worden. Ik zet hieronder nog een aantal filmpjes van mijn aankopen.

Mijn eerste aankopen deel 1

Deze kohaku van Sakai FF komt 22 februari

Mijn sandan kohaku op de AJKS

De kokugyu kohaku als sansai

De kokugyu kohaku als yonsai

 

Meer afbeeldingen

Een kokugyu prijs voor André: afbeelding 1
Een kokugyu prijs voor André: afbeelding 2
Een kokugyu prijs voor André: afbeelding 3
Een kokugyu prijs voor André: afbeelding 4
Een kokugyu prijs voor André: afbeelding 5
Een kokugyu prijs voor André: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Eric

De kohaku is natuurlijk buitenaardse klasse maar ook dit jaar weer hele mooie aankopen klasse Andre je bent net als de andere uit de interkoigroep een koikenner top klasse 😂💪👏👏 En ook grote klase van Luc om weer een koikenner bij de interkoigroep te betrekken 👌👌


Johan van Rijswijk

Andre heeft hier toch een goed oog in gehad en deze koi was hier op de koi shows veel prijzen gaan pakken.

Mooi compliment en geweldige koi en zie ik daar een rood oogje waar sommige hier in onze landen nog wel is over willen vallen.


Peter VDB

Mooi verhaal André en schitterende Kohaku 👍


interkoi

Ik heb de titel Een kokugyu prijs voor André genoemd, maar jullie begrijpen dat de  kohaku op dit moment geen eigendom meer is van André, maar ik wil hem toch wel de eer gunnen om in het zonnetje gezet te worden voor deze prachtige prijs.voor een koi die door hem toch werd aangekocht.  Dit wou  ik er toch even aan toevoegen, want hij voelt zich ongemakkelijk met de eer. 


Sven

Wauw ! Wat een kanjer van een kohaku… niet verwonderlijk dat ze die terug wilden kopen 😊


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml