Een lenterijke dag

Een lenterijke dag

De zon scheen, de temperatuur was er en de mensen waren er, de lente is in aantocht, wat kan je meer verwachten !

Wat is er mooier dan een bowl heerlijke kohaku bekijken. Het was het moment om nog eens te genieten van het rode geweld, en dat is wat we deden.

Daarna was het de beurt aan de enige niet verkochte sanke van de middelste binnenvijver, en iedereen die bij interkoi bekend is, weet over welke supervijver we het hebben. Een nooit geziene verzameling toppers, waarvan ik nu bijna weet dat de samenstelling van kwaliteit bijna niet meer te evenaren zal zijn.

Dat ik mijn best ga doen om nog eens beslag te kunnen slaan op deze serie staat wel als een paal boven water.

Tijd om er nog een klepper van formaat bij te zetten. Dit doen we speciaal voor Theo, want de brave man heeft soms weinig tijd om te komen, en zo kan hij ook nog eens profiteren van zijn toekomstige vijverbewoner.

Hier is duidelijk het verschil te zien tussen de bouw van beide sanke die van dezelfde leeftijd zijn, en wie weet nog eens van dezelfde moeder.

Verdomme wat heb ik mooie vissen zwemmen, en binnenkort moet ik er afscheid van nemen. Zo ook showa met serieuze groeigenen.. Zomaar eventjes 6 cm groeien zonder iets te vragen is niet van de poes.

Bovendien komt ze straks in een vijver terecht die er niet om liegt, en dat is nog eens extra belangrijk voor de opvolging van dit monument. Een specialleke, zo zou ik deze omschrijven.

Ik zou zo nog een eeuwigheid kunnen doorgaan, maar we stoppen met een showa die nog niet dikwijls in de picture is geweest. Het is onvoorstelbaar hoe je kan genieten van klasse beesten, en wetende dat deze in een vijver van 90 kuub terecht gaat komen, is het verwachtingspatroon wel heel hoog gespannen.

Maar dat is wel de laatste koi die we gebowld hebben. Om mijn klanten nog even een zicht te geven op hun koi die binnenkort hun kant opgaat, heb ik mijn camera gewoon een lange tijd op vijver 5 gericht zodat ze misschien hun koi eventjes kunnen bewonderen.

Je zult vermoedelijk je koi wel te zien krijgen. Deze vijver zal vanaf 15 maart afgekoeld worden naar buitentemperatuur, want de opvolging van koi staat in de wachtrij. Roulatie moet er zijn ! Deze moeten helaas verplaatst worden, want 29 maart komt er een lading van 35 grote koi binnen, en diegenen die nu binnen zitten verhuizen naar deze vijver.

Al wie in staat is om koi op te vangen, en waarvan de temperatuur 15-16° graden is, stel ik voor om hun koi al te komen ophalen. Alles staat momenteel afgesteld op 16° en zo zal het nu blijven. Tijd voor de nieuwelingen !

Ondertussen heb ik de volgende 10 van de tosai op de website geplaatst. Nummers 21 tot en met 30...nog steeds genieten....

Even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240