Een likje verf doet wonderen

Een likje verf doet wonderen

Eerst en vooral wil ik even de openingsuren voor dit weekeinde doorgeven.

Ik zal zaterdag normaal open zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur. Zondag is het Pasen en ben ik niet open, 2de paasmaandag zal ik open zijn van 11.00 tot 15.00 uur.

Er is goed weer beloofd voor maandag, en ik heb het gevoel dat het koiseizoen definitief is ingezet. Weertype 8, veel zon, geen regen en de temperatuur loopt op naar 13°.

De buitenvijvers en de binnenvijvers werden ondertussen in de verf gezet, en vandaag zullen er nog wat opruimingswerken gebeuren, zodat er alles weer zo netjes mogelijk uitziet voor de nieuwe bewoners.

Over nieuwe bewoners gesproken, één van de meest prestigieuze koi die ik ooit heb aangekocht is gisteren ook vertrokken. Misschien een sanke die je al meermaals gezien hebt, maar die het ook verdiend om regelmatig in het zonnetje gezet te worden. Het gaat over deze sanke die trouwens opgehaald werd door de vader van Leo, 77 jaar en nog altijd goed bij de pinken.

Een klein verhaal van deze sanke als laatste eerbetoon in de vorm van haar levensgeschiedenis:

Bij aankoop op 18 november 2013

Het is op deze manier dat we de koi moeten kopen. Nisai met een bijzonder goede huidkwaliteit en fraaie lengte van 56 cm. Let vooral ook op de bouw van dez koi. Lang en smal, niet te breed, maar wel met een strakke body tot achter, wat we zo graag de sigaarvorm noemen.

De backbone niet te hoog, maar lang en wijzend naar de toekomstige lengte. Fukurin die er in gestempeld ligt en een teri om je handen en vingers van af te likken. En dan moet je ze zo nog kunnen houden. Het ding moet ocharme nog 3 jaar worden in juli.... De moeder was een mako sanke uit de Tsukitsukemomoko bloedlijn.

Een mond vol tanden, maar volgens mij duid tsukitsuke op het rode hi dat over de neus tot bijna aan de mond loopt, en momoko is één van de oudere bloedlijnen van Momotaro die altijd één van mijn favoriete ouderdieren is geweest. Op het bijgaande certificaat zie je de moeder.

Ze is toen een jaar extra in de mudpond gebleven, en toen kwam ze er er zo uit op 17 november 2014. Ze was toen 68 cm, en is op 1 december 2014 naar Arendonk verhuisd.

Ik heb nog meerdere filmpjes gemaakt, maar dit is het laatste filmpje en hier is ze 71 cm. Ik ga ze missen, want ze heeft bijzonder veel voor mij betekent….

Meer afbeeldingen

Een likje verf doet wonderen: afbeelding 1
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 2
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 3
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 4
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 5
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 6
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 7
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 8
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 9
Een likje verf doet wonderen: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137