Een machtige tancho

Een machtige tancho

Dat het niet altijd gaat zoals je wenst is onderdeel van het koigebeuren. Soms zijn de verwachtingen hoog gespannen, maar het resultaat is niet wat je ervan verwacht had. Het zijn ook dingen die kunnen gebeuren.

Een mooi voorbeeld is deze perfect gebouwde tancho kohaku van 7 jaar. Machtig om te zien als je de bouw, de ronde bol en de algemene verschijning bekijkt. Alleen....ze heeft secundair hi ontwikkelt, en dat is natuurlijk niet gewenst.

Wat moet je dan doen met een kanon zoals dit ? Wel, volgens mij kan je er nog meerdere mensen die niet de mogelijkheid hebben om dit soort koi aan te kopen een plezier doen om deze alsnog aan minimale prijs aan te bieden. Het zal een pracht in je vijver worden en de foutjes zul je graag vergeven.

Wil je dus een machtige tancho kohaku met een schoonheidsfoutje, dan willen wij die graag aan je verkopen tegen een haalbare prijs. Even meegeven dat ze altijd gezwommen heeft in Ameide en nog altijd in topconditie is. De vraagprijs is een schijntje van de waarde. Wie interesse heeft kan mij altijd contacteren.

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de opvang van de nieuwe koi door. Gelukkig heeft André de constante hulp van zijn dochter Fenne, die zich geroepen voelt om te genieten van de koipassie. Samen hebben ze een groot aantal koi gisteren naar buiten overgezet. 

Het blijft een prachtexemplaar deze shiro utsuri van bijna 85 cm. Een ongelooflijke krachtpatser die we misschien wel gaan zien op de euregio koishow, en oh wat ziet ze er super uit. Ik ben benieuwd of André deze mee zal nemen of niet. Voor mij niet gelaten, want op de eerste koishows in Arcen, dat moet in de jaren 90 van vorige eeuw geweest zijn, won ook een shiro utsuri de prijs van Grand Champion. Dus....wie weet ?

Een andere schoonheid werd gisteren nog wel verkocht. Een wondermooi exemplaar is deze showa van Dainichi. Ik zelf ken de koper niet, maar ik ben zeker dat hij een pracht exemplaar heeft aangekocht. Een verrijking voor iedere vijver. 

----------------------------------------------------------------------
EXCLUSIEVE AANBIEDING

Het hoeven niet altijd de exclusieve dure koi te zijn waar we mee uitpakken. Er zijn ook andere koi die de aandacht verdienen. Het is wel een éénmalige aanbieden van kleinere koi die op zaterdag weer vertrekken.

Deze aanbieding is mogelijk tussen 10.00 en 12.00 uur zaterdagmorgen 27 april. Na deze aanbieding zullen ze helaas verdwijnen, dus laat de kans niet voorbijgaan als je interesse  moest hebben.

Het handelt zich over in totaal 40 tosai van 18-25 cm bestaande uit een selectie van 20 shiro utsuri van hoge kwaliteit van Omosako, en 20 ogon/karashigoi van Momotaro voor de prjis van 250 euro per stuk. Een uitgelezen mogelijkheid,

ik zet de filmpjes even hieronder zodat je ze kunt bekijken: Nog even meedelen dat de ogon/karashigoi een topproduct is van Momotaro. Het zijn tosai uit een Momotaro moeder in combinatie met een oshiba shigure, beiden tegen de 100 cm. Het zijn een aantal ginrin exemplaren, maar ook doitsu of met schubben. Een rijke keuze!

HQ shiro utsuri van Omosako
Ogon/karashigoi van Momotaro deel 1
Ogon/karashigoi van Momotaro deel 2

Nogmaals ik zal deze zaterdagmorgen in een bowl zetten, maar om 12.00 uur worden ze opgehaald. Mensen die interesse hebben moeten van deze gelegenheid gebruik maken. Bij aankoop dienen ze wel onmiddellijk af te rekenen uiteraard, en pinnen is helaas nog niet mogelijk. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

interkoi

go Fenne...go


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml