Johan verplaatst een aantal koi

Johan verplaatst een aantal koi

Donderdag komen er een groot aantal koi binnen vanuit Japan. Het is dan ook tijd om een aantal koi over te plaatsen. Ik zal hieronder een paar filmpjes zetten, altijd interessant om te volgen.

Kohaku Momotaro veiling begin 2023 verplaatsen en inspecteren.

Kohaku KO-V23-1025 was echt extreem gegroeid in lengte en body

Het is misschien niet zoveel nieuws, maar deze filmpjes zijn toch altijd leuk om te zien. Het zijn in ieder geval spannende tijden als de nieuwe koi binnenkomen. 

De eerste levering komt uit het Zuiden. Dit wil zeggen koi van Momotaro, Sakai, Matsue, Takigawa, Tamaura om er maar enkele te noemen.Op 15 mei komen de meeste koi uit Niigata binnen. Het zijn spannende maar wel intense tijden.

Het belangrijkste is dat de koi gezond en wel aankomen natuurlijk. De vijvers worden op 18° gezet, dit wordt algemeen gezien als de beste temperatuur om de koi op te vangen. Na een aantal dagen rust wort de temperatuur verhoogd naar 24° om daarna weer af te koelen.

Dan is het ook de tijd om kieuwstalen te nemen, deze op te sturen naar het laboratorium voor onderzoek naar KHV en CEV. Als de koi weer afgekoeld worden naar 18° neemt het nog een paar weken in beslag om naar de buitentemperatuur over te schakelen.

Je ziet dat het dus ook belangrijk is voor de klanten om met een gerust hart je koi te kunnen komen ophalen. We hebben er dan alles aan gedaan om de koi in de best mogelijke conditie af te leveren.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml