Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show

Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show

Gewoonlijk zorg ik ervoor dat alles, inclusief het laden van de koi, op donderdagavond is geregeld voordat we naar de show gaan. Echter, door mijn diverse vrijwilligersfuncties was dit deze keer niet gelukt. Op vrijdagochtend ging de wekker om 6.30 uur. Aangezien ik deze keer ook aanwezig was met een stand, moest ik nog wat extra spullen meenemen voor de aankleding.

Rond 9.00 uur was de bus geladen en om 9.30 uur kwam mijn hulp om de koi in het transportvat te zetten. Pas om 10.30 uur kon ik vertrekken naar Affligem. Door de drukte op de weg arriveerde ik rond 13.45 uur. Wim van Takazumi was al gearriveerd. Wim ken ik al enkele jaren en het was fijn om iets terug te kunnen doen voor Takazumi (Wim). Tijdens eerdere shows heeft Wim altijd goed voor me gezorgd. Ik maak ook gebruik van de medicijnlijn van Takazumi en ben zeer tevreden over twee additieven.

Bompa kwam ook rond 14.00 uur aan, waardoor we samen alles konden regelen, van het plaatsen van de koi in de vaten tot het opzetten van de stand. Nadat alles geregeld was, werd het al snel gezellig. We stonden daar lekker te praten, met wat te drinken, en begonnen het mooie weekend in te luiden in een leuke groep.

Rond 18.00 uur gingen we naar ons hotel. Na een drankje en enkele telefoontjes gingen we 's avonds met een gezellig gezelschap uit eten. Zoals jullie kunnen lezen, hebben we enorm genoten. Rond 21.30 uur waren we terug in het hotel voor nog een afzakkertje, maar om 23.00 uur was het voor mij genoeg. De drukte begon me parten te spelen, maar na een goede nachtrust waren we zaterdag weer fris en fruitig.

Mijn eerste show als dealer begon en het was een heerlijke dag. Ik heb veel mensen gesproken en nieuwe, maar ook trouwe Interkoi-klanten ontmoet. Het was erg prettig om met iedereen te praten en ik heb mijn best gedaan om iedereen de aandacht te geven die ze verdienen.

mature championAls hobbyist volgde ik ook de show op en probeerde ik alles zo goed mogelijk te volgen. Op vrijdag had ik mijn ronde gedaan en een sanke viel me op. Deze koi miste nog wat body in vergelijking met andere, maar ik hoopte dat de jury de koi zou beoordelen op het totale beeld dat de koi liet zien, zonder vergelijking met andere inzendingen. Uiteindelijk won deze sanke een mooie prijs in de mature-categorie, maar helaas werd mijn showa weggestemd.

Ik had er geen probleem mee, want als een koi beter is dan die van mij, zal ik de eerste zijn om dat toe te geven. Ik moet wel melden dat deze mature champion ook door Interkoi werd aangekocht, en dit in oktober 2018. Alle info over deze mature champion kan je hier nog lezen. De foto iis de foto bij aankoop. Helaas heeft YouTube al mijn filmpjes verwijderd wat eeuwige zonde is.

Ik had in totaal twaalf koi bij me, waaronder een kohaku van een klant. Ik had hem donderdag opgebeld met de vraag of ik de kohaku van Momotaro mocht meenemen, omdat ze er goed uitzag met 55 cm. Ze won de eerste prijs in haar klasse, wat zeker niet slecht was gezien de sterke concurrentie. Gefeliciteerd, Remco! Ik weet zeker dat dit niet de laatste prijs is voor deze kohaku. Ik hoop haar volgend jaar weer op een show te zien, nadat ze een vol jaar heeft kunnen ontwikkelen. Het is een kohaku uit de Matsue oyakoi-lijn van Momotaro.

Met twaalf ingezette koi en in totaal twaalf prijzen mag ik zeker niet klagen. En als kers op de taart mocht ik de Baby Champion-trofee mee naar huis nemen met een showa van Momotaro. Hier ben ik trots op, want ik had nooit gedacht dat ik ooit zo'n prijs zou winnen. Het viel nu allemaal samen. De showa is nu 29 cm en heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt, met het sumi dat goed is doorgekomen. Na controle denk ik ook dat het een vrouwelijk exemplaar is. Een dubbele kers op de taart, zou ik zeggen.

Hier zijn de prijzen op een rij:

 • Size 8 showa: eerste
 • Size 8 sanke: tweede
 • Doitsu B size 8: eerste en Best in Variety
 • Utsurimono size 6: eerste
 • Showa size 5: tweede
 • Kohaku size 5: eerste
 • Kujaku size 5: tweede
 • Tancho kohaku size 4: tweede
 • Showa size 2: eerste, Best in Class en Baby Champion

  Al met al was het een geslaagd weekend, gevuld met gezelligheid en mooie prijzen. Dank aan iedereen voor jullie komst en gezelligheid.

PERSOONLIJKE AANBIEDING DOOR ANDRE

Baby champion BKS inclusief beker: 2500 euro
zoals ik het nu kan zien ook nog female.
Bij interesse neem contact  op met André of met Bompa

Het zou mooi zijn natuurlijk mochten wij een geschikte vijver vinden en de showa kunnen volgen,
zodat de ontwikkeling van dit prachtig exemplaar niet verloren zal gaan.
Een extra leerschool voor iedereen natuurlijk.

Hier het filmpe nog van de showa bij thuiskomst.

 

Meer afbeeldingen

Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show: afbeelding 1
Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show: afbeelding 2
Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show: afbeelding 3
Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show: afbeelding 4
Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show: afbeelding 5
Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show: afbeelding 6
Het betoverende weekend van de Belgian Koi Show: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml