Een monster van een kohaku

Een monster van een kohaku

Soms moet je toch even slikken als je een beer van een koi in een bowl ziet, want ik weet niet hoe ik deze anders moet noemen...een beer, een buffel, een bizon...in ieder geval een dijk van een koi.

In één woord…fenomenaal….

Ik kan je verzekeren dat je diep moet ademhalen als je dit wonder van de natuur in een bowl ziet. Vooral de eenvoud door het nidan patroon geeft de koi een uitstraling van rust…

Ik heb ze ook gemeten en ze tikt juist niet de 80 cm aan, misschien een goed idee om deze mee naar de euregio show te nemen…ik moet er even over nadenken.

De huidkwaliteit laat het zeker toe, het beni is egaal en stevig, maar wat haar vooral zo enorm maakt is de body met de doordringende en in het oog springende fukurin, zalig om naar te kijken.

Waarom heb ik ze gebowld ? Er was een miniscuul plekje beni dat ik moest retoucheren, wat een mini ingreep is, en de koi enkel ten goede komt.

Ik heb trouwens op dit ogenblik een machtige serie kohaku die het allen in zich hebben om dezelfde buffelachtige uitstraling te krijgen.

Neen, ik lieg er niet om, want ik ben nog altijd trots op de serie die ik vorig jaar heb kunnen aankopen op de veiling. De kohaku bij Momotaro zijn trouwens in opkomst door kwaliteit, te vergelijken met de opkomst indertijd van de showa via Lion Queen.

Geloof je het niet ? Ik zal ze laten zien en oordeel zelf !

Kohaku KO-V19-37, je leest het zelf, aangekocht op de veiling dit jaar maart. Let niet op het water want ik had net spirulina in het water gedaan waardoor het water wat groenig doorschijnt…

Of wat denk je van deze krachtpatser. Verlekker je even op deze body en probeer deze te projecteren in de toekomst ! Succes verzekerd.

Of deze tategoi, want dit woord mag ik nu toch wel in de mond nemen of niet ? Een kohaku die zeker aandacht verdient en die ik een speciale behandeling zal geven in de loop van dit jaar.

Bovendien zijn deze kohaku nog GEEN 2 jaar…ja je leest het goed, ze zijn nog maar 20 maanden…

Deze 70 cm sansai kocht ik een jaar voordien aan, meer bepaald in oktober 2017. Het is een genot om naar dit soort koi te kijken, en dan kan je zeggen over gosanke wat je wil…er gaat niets boven jumbo gosanke…

NOG EEN TOEMAATJE

Tijdens een bezoek aan koikichi...Ans en Frans, je weet wel, de eigenaars van Wakana, Grand Champion Arcen 2016, gaven ze me de wens te kennen om hun vijver wat op te waarderen.

Zij hebben een machtige showa aangekocht, waarover later meer, maar ze wilden het bestand verminderen. Dat kan je enkel door minder koi in de vijver te zetten.

Ze hebben een wat oudere koi die bijna 90 cm is, maar niet meer optimaal qua kleur, maar die zou nog graag een andere bestemming krijgen. Voor wie graag een jumbo van bijna 90 cm wil hebben, moet maar even contact opnemen.

Een andere koi is is deze chagoi van Marudo die ze graag een nieuwe plaats willen geven. Daarom dat ik dit even meld via dit nieuwsitem.

Ze is geboren in 2016 en dus 3 jaar jong. Ze meet 67 gezonde centimeter, en als je interesse moest hebben, contacteer me dan. Ze is zeker de moeite waard. Het filmpje heb ik snel gemaakt met de telefoon, dus kwalitatief altijd wat minder, maar de chagoi is shimi vrij en is bijzonder stevig gebouwd met een goed netpatroon.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137