Special voor Fabio

Special voor Fabio

Hij is een fanatieke kweker in Italië en heeft zich vastgebeten in de koihobby. Hij wil de koibusiness op een hoger niveau brengen in Italië, zijn naam is Fabio

Ondertussen vrij bekend in onze streken en hij heeft zich vorig jaar voor de eerste maal aangemeld bij de Belgian Koi Show om mee te doen met zijn eigen kweek. Ook dit jaar zal hij er bij zijn.

Fabio is veel te vinden op Facebook want dat is zijn manier van publiciteit maken en bekendheid te verwerven.

Het is een aimabel man die enkele jaren geleden met Interkoi contact heeft gemaakt en op bezoek is geweest. Niet te vergeten zijn beroemde duik in de vijver…onnavolgbaar en telkens als ik hem zie, dan moet ik daaraan denken.

Onlangs is er nog een artikel verschenen in Koiquestion over Fabio, waar je misschien wat meer informatie vind over hem.

Vorig jaar heeft hij zich geëngageerd om enkele nisai van hoge kwaliteit aan te kopen, en vroeg me om deze even op film vast te leggen.

Natuurlijk doe ik dat met veel plezier, en heb gisteren even de tijd genomen om zijn waardevolle nisai even op film te zetten.

Ik veronderstel dat hij deze ook volgende maand op de Belgian Koishow wil inzetten, waarna ze hun lange reis naar Parma kunnen maken.

Zijn eerste aankoop was deze toch wel bijzonder mooie maruten kujaku die hij eind vorig jaar reeds aankocht. Nu 62 cm en met een fluwelen huidje zou ze toch eens hoog kunnen scoren op de show. De teri of de glans is magistraal en de uitstraling doet iedereen glimlachen. Ze is een bijzonder aangename verschijning in de vijver.

Een kanon van formaat is de 63 cm grote sanke waarvan ik vind dat ze nog te jong is om in te zetten op een show. Vermoedelijk zal hij ze gaan gebruiken als ouderdier, want dat is zijn passie. De maatvoering is in principe te klein om zich te meten met de grotere sanke uit zijn reeks die tegen de 70 cm zullen zijn, maar wie weet….

De Momotaro kohaku heeft precies de goede maat, namelijk 59 cm. Ook deze is vrij jong. Zowel de sanke als de kohaku waren 56 cm toen ik ze vorig jaar aankocht, en het verschil in groei is opmerkelijk.

Ik veronderstel dat hij de koi wil gebruiken als oyakoi in de toekomst. Ze zullen in ieder geval op een plaats terechtkomen waar het iets warmer is in de winter dan bij ons.

Ik wens Fabio bijzonder veel succes op de show, het is hem van harte gegund.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240