Tijd voor controle

Tijd voor controle

Na het verwarmen van de vijvers is het stilaan tijd om de kieuwstalen op te sturen voor controle.

Tevens een goede gelegenheid om de koi even te bekijken om te zien of alles in orde is, en eindelijk nog eens een filmpje te kunnen maken van koi. Het is lang geleden en ik heb het gemist.

Vijver 6 of de vijver met de tosai komt als eerste aan de beurt. Ik ben nog altijd verbaasd als ik deze tosai bekijk.

Hier kan je vooral de evolutie van de laatste jaren begrijpen. Er is een enorme vooruitgang wat kwaliteit en ontwikkeling betreft vergeleken met 10-12 jaar geleden.

Tosai van amper 8-9 maanden lijken al bijna volwassen nisai geworden. Je kan je amper voorstellen dat ze nog zo jong zijn.

In deze bowl bevind zich ook mijn lievelings sanke die weliswaar van mei vorig jaar is, maar op dit ogenblik al 45 cm aantikt…onvoorstelbaar.

Uit vijver 7 komen dan weer deze 2 nisai, een kohaku en een sanke. Tja ze worden in slaap gedaan want ik moet kieuwstalen opsturen.

De laatste vijver van vandaag is vijver 5 met 2 mannelijke kohaku van Matsue, waarvan de grootste mij blijft verbazen.

Een mannelijke kohaku met deze huidkwaliteit, een sneeuwit shiroji is toch wel zeldzaam. Body technisch lijkt hij in orde en ik denk met de juiste begeleiding kan dit een bijzonder mooie koi worden. Hij heeft in ieder geval mijn aandacht.

Het doet me trouwens deugd om na 1 week werkloosheid en een vervelende internet verbinding om nog eens op een degelijke manier filmpjes te kunnen maken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240