Een nieuwe uitdaging

Een nieuwe uitdaging

Volgende week is het zover. Dan komen er een massa koi binnen. Ditmaal liggen de zaken wat moeilijker, want er komen koi uit Niigata binnen in de loop van de middag en koi  uit het Zuiden in de loop van de avond.

Ze maken het allemaal niet makkelijk dit jaar, maar gelukkig kan ik rekenen op Johnny om de koi op te halen in de loop van de avond. Ik zelf zal de koi uit Niigata gaan ophalen.

Voor de eerste keer heb ik een nieuw speeltje besteld, vooral voor mezelf omdat ik het wil bekijken. Of ik ze ga verkopen weet ik nog niet, ik wil eerst en vooral wat ondervinding opdoen met deze nieuwe soort.

Het is ook vooral om mezelf te amuseren, neem het me niet kwalijk. Maar jullie zijn natuurlijk benieuwd wat het is. Dat zal ik je laten zien in dit filmpje en vermoedelijk zal een een  smile op je gezicht verschijnen.

Toen Olanda in Niigata was heb ik hem gevraagd om hier wat informatie over in te winnen. Mijn keuze viel op Kaneko, het gaf me een goed gevoel. Ik heb er in totaal 40 aangekocht, waarvan 5 sanai, 30 nisai en 5 tosai. Natuurlijk ben ik benieuwd.

Ik zal ze voorlopig opvangen in vijver 9 van 6 kuub die hier uitstekend voor geschikt is, maar ondertussen ben ik bezig om een groot aquarium te installeren in het clubhuis om ze daar in onder te brengen.

Schijnbaar kunnen ze ook naast koi gedijen in dezelfde omstandigheden, maar ik denk niet dat het de bedoeling is om ze tussen koi te zetten. Zoals gezegd is het een speeltje, en ik zal wel zien wat de toekomst brengt.

Om de één of andere reden ben ik gefascineerd door deze Tamasaba. Uiteraard heb ik een persoonlijk uitgeselecteerde aankoop gedaan die door Kaneko zelf is gedaan om toch de creme van de pap naar hier te krijgen. 

Ik heb wat info opgezocht over Tamasaba en wat het eigenlijk betekent, en kom met de volgende uitleg: Tamasaba (玉さば) of Sabao is een ongewone Japanse variëteit van goudvissen met een lichaamsvorm die lijkt op die van de Ryukin of een Fantail en een zeer lange, vloeiende, enkele staart die lijkt op die van een makreel, vandaar de andere naam, Makreelstaart.

Deze aantrekkelijke en sterke goudvissoort is een zeer geschikte vijvervis en aquariumvis en is verkrijgbaar in effen rode en dieprode en witte kleuren. Het is zeer goed bestand tegen de kou. De Tamasaba is afkomstig uit de prefectuur Yamagata in het noorden van Japan en wordt daarom ook wel Yamagata Kingyo of Yamagata Goldfish genoemd.

Ik hoop op deze manier een speciale relatie op te bouwen, want Kaneko heeft nog geen vertegenwoordigers in Europa zei hij. Alles zal er dus van afhangen of ik het ga verkopen of niet. Tijd genoeg om erover na te denken.

Prijstechnisch zijn ze niet zo duur, dus het zijn ook geen zware investeringen. Het feit dat ze uitgeselecteerd zijn maakt het wel  iets prijziger, maar dat heeft ook zijn waarde natuurlijk.

Ik kijk er echt naar uit, dus hopelijk valt het me  niet tegen. Ze komen in ieder geval in een box van 37 kg, dus hebben ze bijna 1 kg water per Tamasaba ter beschikking. En neen, je moet me niet uitlachen ! Oh dit vind ik ook nog een mooi filmpje dat ik gevonden heb.

goshiki van TaniguchiBovendien wil ik toch nog even de aandacht vestigen op een bijzondere koi, een koi dat ik  niet dikwijls aankoop, namelijk een goshiki. Ze won de eerste prijs op de All Japan Koi Show dit jaar, dus zeker niet onverdienstelijk.

Daarom wil ik deze toch even in the picture zetten en die mensen motiveren die gefascineerd zijn door goshiki. In het Japans betekent "Goshiki" letterlijk "vijf kleuren." Dit kan naar verschillende dingen verwijzen, afhankelijk van de context, zoals de vijf traditionele kleuren van de Japanse schilderkunst (zwart, wit, rood, blauw, geel) of de vijf kleuren van de boeddhistische vlag.

In principe behoort deze goshiki toch tot de betere versies anders zou ze geen eerste prijs halen. Dus ik ben bijzonder benieuwd naar deze non gosanke;  Ik heb er vroeger ook nog enkele aangekocht, maar nooit de massa. 

 

Meer afbeeldingen

Een nieuwe uitdaging: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Kathy

555


Matthijs

555


Johan D

555

interkoi

555

Eric

@interkoi 555


Eric

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml