Een resum oude bekenden

Een resum oude bekenden

Onverwacht kwamen er gisteren een aantal oude bekenden opdagen. Spijtig dat het weer ons in de steek liet, maar het was niet anders.

We moeten dan maar samenkruipen in ons winterverblijf, maar dat kan ook gezellig zijn. Net voordien had ik zoals beloofd de overblijvende koi van vijver 4 naar hun tussentijdse verblijfplaats gebracht, en daar heb ik een mooi montage van gemaakt. (8.30 min.)

Het is een filmpje van 14 koi, die ik opnieuw gemeten en gefilmd heb, en voorafgaande aan het filmpje heb ik het bijhorende certificaat geplaatst. Rob en Harold hebben me een handje geholpen, en we waren net op tijd klaar vooraleer het begon te regenen.

Ondanks het feit dat ze bij mij verblijven zijn ze toch nog gemiddeld 3 cm gegroeid, met uitschieters tot 4/5 cm, en dat vind ik persoonlijk niet onverdienstelijk, de omstandigheden in acht genomen.

Ik heb ze voorlopig in vijver 3 geplaatst, zodat ik de grote vijvers een grondige poetsbeurt kan geven volgende week.

Vandaag is het de beurt aan de grote jumbo die ik ga verplaatsen naar een andere vijver, zodat ik deze eerst onder handen kan nemen. Op deze manier kan ik de temperatuur naar een constante 22° brengen, zodat de overblijvers een mooie winter tegemoet gaan.

Wie het graag wil zien kan even komen kijken tussen 10 en 12 uur, want dan gaat het gebeuren.

Rob en Tara kwamen ook even om een kohaku uit te kiezen, en Rob heeft een goed oog voor koi, dat merk je meteen. Ik ben bang dat het virus hem te pakken heeft. Ik had nog een aantal goede kohaku zitten in de binnenvijvers, en de betere heb ik er even uitgeschept om aan hem te laten zien. Hieruit hebben zij hun keuze kunnen maken, en de eerste stappen naar een interessante collectie zijn gezet.

Het is de grootste kohaku geworden, naast de maruten bovenaan in beeld op het filmpje. Ik heb het ondertussen even uitgezocht, en het is een kohaku van Taniguchi Rob. Ik zal proberen om nog oudere filmpjes te vinden, en als ik ze nog kan vinden stuur ik ze nog door. Normaal lukt dat wel, maar dit is even zoeken...

Totaal onverwacht kreeg ik het bezoek van Peter en Noëlle. Amai, dat was al een tijdje geleden, maar zij moeten dan ook 200 km rijden om in Arendonk te geraken. Zonder hun honden komen zij niet, en ik heb er dan maar een paar foto's van gemaakt. Wie van chihuahua houdt zal deze foto's ook wel smaken. De bloemen en het speciale krentenbrood waren bovendien nog wat geschenkjes die ze meebrachten, wat word ik toch altijd verwend...

Mijn oudste klant is Jacqueline. Dit moet ik toch even vermelden. Ondertussen 84 jaar en moeder van Harold, mijn leverancier van honing, maar nog altijd een krasse tante die graag mee naar Arendonk komt.

De meesten kwamen hun voer ophalen dat ze besteld hadden, en voor diegenen die nog geen herfst- of wintervoer hebben aangeschaft...nu is het de moment. Als je grotere hoeveelheden aanschaft, kan je dit best eventjes per mail aanvragen, dan kan ik een gepaste offerte maken.

Meer afbeeldingen

Een resum oude bekenden: afbeelding 1
Een resum oude bekenden: afbeelding 2
Een resum oude bekenden: afbeelding 3
Een resum oude bekenden: afbeelding 4
Een resum oude bekenden: afbeelding 5
Een resum oude bekenden: afbeelding 6
Een resum oude bekenden: afbeelding 7
Een resum oude bekenden: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240