Ophalen laatste koi

Ophalen laatste koi

Zoals je in het overzicht van koiaanbod kan zien, zijn er nog 11 koi die moeten opgehaald worden.

Vermits ik volop bezig ben met het opnieuw indelen van de vijvers, en het reinigen van iedere vijver met een hogedrukreiniger, is het mijn wens dat alle koi die nog naar hun thuis moeten, opgehaald worden. Waarom ze trouwens bij mij laten zitten, terwijl ze bij jullie veel beter zullen ontwikkelen en evolueren.

Indien mogelijk zou dit voor 14 september moeten gebeuren. Ik gebruik de maand september het liefst om alles grondig te reinigen, omdat je normaal gesproken in september nog een goede nazomer kan beleven.

De eerste vijver is ondertussen in behandeling genomen. Misschien is het vandaag een goed moment om de 13 nisai die nu in de 40 kuub vijver zwemmen even over te zetten naar deze vijver, zodat ik de grote vijver maandag of dinsdag onderhanden kan nemen.

Tevens een mooie gelegenheid om ze allen opnieuw te meten en er een filmpje van te maken. Alles zal afhangen of er veel volk komt of niet, en of deze al of niet geïnteresseerd zijn.

Ondertussen zwemmen de overblijvers rustig hun rondjes, en ik kon het niet laten om even enkele filmpjes aan elkaar te monteren.

Het water ziet er trouwens voortreffellijk uit. Ik gebruik nog om de 2-3 dagen mijn zelf gefabriceerd stoofpotje en het bevalt me nog steeds bijzonder goed. Het enige dat ik er nog aan veranderd heb, is dat ik er ook nog een lepel verse honing in vermeng.

Ik maak iedere dag 2 stoofpotjes klaar en gebruik dit telkens voor 2 grotere of 3 kleinere vijvers, waardoor ik om de 3 dagen een hernieuwing krijg.

Er zijn een groot aantal mensen die ook die stoofpotjes hebben aangekocht, en ik ben benieuwd of ze hetzelfde resultaat zien of niet. Ik ervaar het als zeer positief, de koi worden rustig en ontspannen, en het water krijgt een geweldige mooie blinkende glans, wat je in de filmpjes ook kan zien. Het water is als het ware gepolijst, iets wat je anders enkel verkrijgt door een zandfilter.

Of het nu werkelijk door mijn stoofpotje komt weet ik niet, maar vanaf ik het gebruik, komt dit fenomeen voor. Daarom dat ik benieuwd ben of mensen die het stoofpojte ook gebruiken, dezelfde ervaring hebben.

In het eerste filmpje zie je trouwens ook de kohaku die door sommigen de "Tyranosaurus Rex" of "De Dino" wordt genoemd. Dit heeft hij te danken aan de tekening op zijn rug die de vorm heeft van een dinosaurus. Ik heb op de bijgevoegde foto een omlijning gemaakt van de tekening en je moet natuurlijk altijd een beetje fantasie gebruiken...

Meer afbeeldingen

Ophalen laatste koi: afbeelding 1
Ophalen laatste koi: afbeelding 2
Ophalen laatste koi: afbeelding 3
Ophalen laatste koi: afbeelding 4
Ophalen laatste koi: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240