Eentje uit de oude doos

Eentje uit de oude doos

Toeval of niet, maar onlangs ging Polleke op bezoek bij Arie, en hij stuurde me enkele foto's op van een showa.

Ik herkende deze onmiddellijk natuurlijk, en was verbaasd dat deze showa bij Arie terechtgekomen was. Blijkbaar was hij na meerdere omzwervingen bij Arie terechtgekomen, want ik had de koi aan Patrick verkocht.

Er zat echter geen filmpje bij, en dat vind ik zelf altijd heel belangrijk. Daarom stuurde ik gisteren een mailtje naar Arie met het verzoek me alsnog een filmpje te sturen, wat hij ook prompt deed, met de volgende boodschap: In link een snel gemaakte film van zojuist…..ook de sanke van momo komt ff voorbij. Hij komt for sale via oosterhoutkoi… ;-)

Bekijk het filmpje en ik ben benieuwd of er iemand nog deze showa herkent. Ik heb geen filmpje meer gevonden bij aankoop, maar nog wel van een jaar of 2 later

Deze showa werd aangekocht in maart 2009 als tosai bij Yamamatsu. Ik kocht toen 7 hele dure tosai, zo duur had ik ze nog nooit gekocht. Ik kreeg ook een hoop kritiek te verwerken, dat herinner ik me nog altijd goed, maar ze werden toch vrij vlug verkocht.

Ik denk dat ik nog nooit zo blij was toen ik koi aankocht als toen. Voor diegenen onder u die zich deze tijd nog kunnen herinneren, dit waren enkele van die tosai:

kindai showa 903052. Deze zwemt ondertussen bij Stephan, maar ik heb daar ondertussen nooit geen update van gekregen.

903054 een kohaku. Deze werd verloot tijdens een jaarlijkse barbecue. De winnaars waren Frans en Ans, maar zij hadden hun zinnen gezet op een andere koi. Nadien werd deze koi doorverkocht en heb ik er nooit meer iets van vernomen.

903055-kohaku een bijzonder fraaie kohaku, waar ik altijd een zwak voor heb gehad. Deze is verhuisd naar Remco, maar heb ook hier nooit een update van gekregen.

903056-kohaku, een verhaal met een slecht einde. Deze werd slecht verzonden, en is dood aangekomen.... een ramp die ik nooit goed verteerd heb, en die veel littekens heeft achtergelaten richting Yamamatsu. Mede door de manier waarop dit werd afgehandeld door Toshiaki Yamamatsu.

sanke 903057, hier heb ik enkele dagen geleden toevallig nog een update van gekregen, in het filmpje van Matthijs.

Dit zijn 6 van de 7 koi die ik nog heb kunnen terugvinden, en hier heb je nog een filmpje gemaakt in 2011 bij een volgend bezoek.

Als je het filmpje van nu bekijkt zie je een totaal andere showa. Er wordt gewag gemaakt van een kage showa. Ik weet dat kage enorm gewaardeerd wordt in Japan, misschien hier iets minder...

Kage betekent letterlijk "schaduw", en het is in principe een koi met een nevelachtig en netvormig patroon over de witte of rode patronen. Ik zie op het filmpje wel nevel, maar niet echt het netvormig patroon.

Ik heb geen informatie ontvangen over de grootte van de koi, maar als ik zou schatten zou ik deze op een 65-70 cm inschatten, te zien aan de grootte van de bowl.

Ik zie op het filmpje natuurlijk nog de sanke van Momotaro, waarmee Arie kampioen is geworden bij koi-idol in 2012 als ik me niet vergis, maar van de mannelijke kohaku zie ik geen spoor. Zonde, want dat was ook een prachtbeest.

Het feit dat Arie al deze toppers bij Interkoi heeft aangekocht zegt voldoende, en spreekt eigenlijk voor zichzelf. Ik heb begrepen dat Arie ondertussen zelf op de verkooptoer is gegaan met koi, en wens hem veel succes.

Het was een plezier om deze koi nog eens terug te zien.

Meer afbeeldingen

Eentje uit de oude doos: afbeelding 1
Eentje uit de oude doos: afbeelding 2
Eentje uit de oude doos: afbeelding 3
Eentje uit de oude doos: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240