Niet te geloven, en toch is't waar.

Niet te geloven, en toch is't waar.

Ben gisteren begonnen met de eerste vijver een volledige reinigingsbeurt te geven, iets wat ik ieder jaar doe.

Nu zul je zeggen, waarom doe je dit ? Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik hier de beste ervaringen mee heb. Bovendien bespaar ik zo energie, want we moeten beducht zijn voor de geweldige prestaties van onze energieleveranciers, die iedereen bang zitten te maken voor de komende winter.

Ik ben benieuwd welk foefje ze nu weer verzinnen om de energieprijzen omhoog te krikken....Banken en energieleveranciers, wat is het verschil ?

Nu begin ik er toch aan te denken om aan de Nederlandse regering te vragen om als de volgende provincie van Nederland erkend te kunnen worden, want hier bakken ze er niets meer van, wat een hoop prutsers en zakkenvullers....

Ik had gisteren trouwens nog een goed idee... Waarom geen pijpleidingen aanleggen van hier naar die landen waar ze omkomen van dorst. Ze kunnen dit voor olie en gas toch ook ? Je geeft iedereen werk, geen gezeur meer over werkloosheid, en we voeren alle overtollige regen die hier valt, gratis naar de landen waar ze water tekort komen en sterven van de dorst. Zou dat eens niet een goede daad zijn.

Hetzelfde kunnen ze doen met alle overschotten die ze nu hebben van goederen die ze niet meer aan Rusland kunnen leveren. Gratis naar de landen waar ze sterven van de honger. Pas dan mogen ze zich voordoen als de betere landen. Want God weet waar al het geld naartoe gaat, of waar het blijft plakken als je iets doneert...

Voila, ik heb mijn gal gespuwd, nu weer back to business. Ik heb gisteren dan ook een aantal koi moeten verplaatsen. Deze bowl, voornamelijk kohaku heb ik gisteren verdeeld over enkele vijvers, zodat ik nu vijver per vijver kan zuivermaken. Als deze niet meer verkocht worden laat ik ze doorgroeien tot volgend jaar en heb ik een aantal mooie 60 cm koi. Brengt vermoedelijk meer op dan het geld op de bank te laten staan.

Toen kwam ik nog deze showa van Dainishi tegen die door bepaalde omstandigheden, één van zijn vinnen verloren is. Ik zou zeggen zielig, maar de showa heeft er totaal geen last van, en zwemt perfect mee rond met de anderen.

Nu is mijn vraag, wat moet ik hier mee doen ? Natuurlijk kan ik die hier laten rondzwemmen, maar wat heb ik er aan. Heeft er iemand een voorstel wat ik er mee zou kunnen doen ? Ik weet het niet goed, maar misschien hebben jullie wel een voorstel ?

Tegen zaterdag gaan de grote nisai van 60+ naar de zuiver gemaakte vijver, en kan je ze heel goed zien zwemmen. Misschien zit er nog wel iets voor jullie tussen. Wie dan nog zin heeft om eens te komen kijken is altijd welkom.

Nog even een bedankwoord voor de talrijke bestelling van probites via koiroyal. Wie er nog gebruik van wil maken, doe dit dan snel, want binnen enkele dagen zijn de promoties op.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240