Een rijk gevulde zondag

Een rijk gevulde zondag

Soms gaat het iets te snel. Plotseling verdwijnen er veel koi uit mijn bestand, en moet ik mijn, met moeite verkregen voorraad, verder aanvullen.

Ondertussen staan 2 vijvers gewoon leeg, en zijn mijn andere vijvers op één na, heel beperkt gevuld. Ik mag er blij mee zijn, maar de druk om goede nieuwe koi aan te kopen wordt groter en groter.

Koi kopen is niet het probleem, goede koi kopen die ook kunnen verkocht worden is een probleem, en ik moet telkens de balans zoeken tussen risico en een graad van zekerheid. Maar dat zal eigen zijn aan het gebeuren. Ik kan me wel geen grote fouten veroorloven.

Gisteren was ik de enige die geen karpervisser was, want ik werd omringd door karpervissers. Zelfs de vrouwen gingen vissen…ik moest eens even door mijn haar krabben, want dit was voor mij nieuw….vrouwelijke karpervissers.

Rob en Tara zijn al lang geen onbekenden meer in de koiwereld en hun status van echte koiliefhebber is ondertussen een begrip geworden. Passie en toewijding liggen aan de basis. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat Rob zijn eerste schreden zette bij de aankoop van koi enkele jaren geleden toen hij één van zijn eerste kohaku kocht. Een vijvervisje zoals ik er ook wel heb rondzwemmen hoor !

Nadien heeft hij zich laten verleiden door de éénkleurigen, een beetje tot mijn onbegrip, want éénkleurigen kunnen best mooi zijn, maar daar heb je ook alles mee gezegd. Ondertussen zijn hun ogen open gegaan, hebben ze een forse inhaalbeweging gemaakt en verzekeren ze zich stilaan van een behoorlijk niveau koi.

Als je de vijver van Rob en Tara van toen bekijkt tegenover de vijver van nu, dan zul je zien dat er al het één en ander veranderd is. Dat ze trots zijn op hun vijver, en liefde voor de koi uitstralen, komt ook nog eens tot uiting in deze mooie fotoreportage

Ik kan dit jaar geen koi meer kopen, vertelde Rob me telkens. Wat kan je daarop antwoorden, totdat er een plotselinge aankoop toch gedaan wordt. Nu was het weer even door mijn haar krabben, want dit kon ik niet plaatsen, alhoewel het altijd plezierig is natuurlijk.

Bijzonder mooi is deze hartewens van Tara, en eigenlijk moet ik daar niets aan toevoegen. Ik ben vergeten de beker van Arcen mee te geven, ik had er niet aan gedacht, want deze was de beste showa in size en variety in Arcen. Dus deze heb je nog tegoed.

De yondan kohaku streelde al heel lang de ogen van Tara, en nu zwemt ie eindelijk bij hun in de vijver. Het zal genieten zijn met 2 van deze koi, en het zal nog meer genieten zijn als ik binnen een jaar of zo een update krijg ! Prent beide koi goed in je ogen, want ze zullen later terug in beeld komen !

Franklin is de hoofdredacteur van de karperwereld. Al van begin dit jaar werd hij verliefd op de koi, en heeft hij zich laten overhalen om een nieuwe vijver aan te leggen.

Luisterend naar enkele hints van ons, en onder begeleiding van Ben, werd er besloten om dit jaar met de bouw te beginnen. De vijver is nu een feit, en op een later tijdstip zal ik wel meer informatie hierover krijgen. Ondertussen werden er ook 5 tosai uitgekozen, die zolang de vijver niet klaar was, rustig in Arendonk bleven totdat ze opgehaald konden worden.

Dit was gisteren een feit. Een tancho showa, een sanke, een kohaku, een showa en een oshiba shigure. werden verkozen om deel uit te maken van een nieuwe hobby. Ondertussen zijn ze flink gegroeid, hikken ze tegen de 50 cm, met de sanke zelfs erover, en ik meen te kunnen zeggen dat dit een prachtig quintet is om mee te beginnen. En bovendien, geen geforceerde opgroei visjes...

Daarmee was de zondagmorgen nog niet ten einde, want ik moest nog enkele showa bowlen voor Nathalie, en zo gezegd zo gedaan. Een Ueno en een Momotaro eigenlijk totaal verschillende koi die ieder hun charme hebben.

De ene laat zich verleiden door de klasse, de bouw en de ingetogen toekomst van de Momotaro showa, maar zelf heb ik altijd een zwak gehad voor de Ueno showa. Ik zou en moest die toen al hebben, en hij valt me nog altijd niet tegen.

Of hij nu groot wordt of niet, dat maakt me niet uit, hij heeft iets dat me aantrekt. Dit wil niet zeggen dat de showa van Momotaro niet mooi is, integendeel…Deze zal nog een serieuze metamorfose ondergaan en de onderliggende menware en hashiware voorspellen genoeg. Patrick ging in ieder geval voor de Momo…

En het volgend koppel laat ook niets aan de verbeelding over. Hier weer zie je 2 totaal verschillende showa, die totaal niets met elkaar gemeen hebben.

Een yondan showa van Momotaro en een showa van Isa. Maak je keuze maar, makkelijk is het niet. De tegengesteldheid van zowel de eerst bowl als de tweede bowl is opmerkelijk, maar gelukkig moet ik de keuze niet maken.

En zo werd het geen 12.00 uur, maar 14.00 uur vooraleer ik de deuren kon sluiten. Ondertussen ontvang ik nog steeds een hoop updates, en ik kan je hiervoor niet genoeg bedanken. Ik ben er echt blij...

Belangrijk bericht

Vermoedelijk zullen alle vissen aankomen op 10 november. Nog geen zekerheid, maar toch voor 98% een zekerheid. Het zullen er een heleboel zijn, mijn vijvers zullen dus opnieuw goed gevuld worden, maar er zal geen overbezetting zijn, want dat is iets wat ik wil vermijden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240