Een droomkoppel

Een droomkoppel

Terwijl iedereen momenteel in Japan zit om zijn koi te selecteren zit ik lekker achter mijn nieuw kacheltje om te genieten van het gezelschap.

Ik zal wel naar Japan gaan als bijna iedereen weg is, dat is in mijn geval veel beter, eigenzinnig als ik ben. En wees maar niet bang, denk niet dat de beste vissen als eerste bovengehaald wordt, dat zijn fabeltjes.

Iedere dag worden mupdonds afgevist, en sommige kwekers hebben honderden mudponds. In iedere mudpond zitten altijd wel de betere, daar mag je zeker van zijn, of denk je nu echt dat alle betere koi samen zitten ?

Net zoals de benaming van een kashira, de beste koi uit de vijver ! Zo gauw deze verkocht is, wordt een volgende de kashira van de vijver. Een verstandig systeem dat op het gevoel van de koper werkt, en daar zijn de Jappen goed in hoor.

Net zoals ze beweren dat de koi nog niet als man is gesext, blijft het een vrouw, maar heb je nog altijd kans dat het een man is ! Daarom dat ik dikwijls verlang bij duurdere aankopen dat het een guaranteed female moet zijn, en dat merk je onmiddellijk aan de prijs !

Soms moet je de ballon doorprikken, en de oosterse benadering met een korreltje zout nemen. Niet dat daar iets verkeerd aan is, maar je moet het wel in het juiste perspectief zetten.

Mijn kacheltje blijft echter succes te hebben en het is inderdaad oeroude gezelligheid en vuur is nog altijd het middel om gezelligheid te maken. Trouwens binnenkort komt er nog een verandazeil te voorschijn, maar de levertijd was 6 weken....

Dit verandazeil kan ik op verschillende plaatsen open en dicht maken en op deze manier kan ik de warmte binnenhouden. Het is geen chichi, maar dat hoeft voor mij niet. Er zijn belangrijker dingen dan chichi.

Ik kreeg gisteren toch een heleboel mensen op bezoek, waaronder een bekend persoon in de koiwereld namelijk Harry met zijn vrouw Tilly, welgekend door velen. Ik ken Harry al vrij lang natuurlijk, en hij is vriend aan huis bij Ans en Frans, de Grand Champion winnaars van Arcen dit jaar.

Voor zover ik het begrepen heb komt Harry de vissen verzorgen als Ans en Frans er al eens op uit trekken. Interessante verhalen worden dan ook niet uit de lucht gegrepen, en gezelligheid was troef.

Je kan echter de ganse dag niet zonder naar enkele koi te kijken, want tenslotte is de zaterdag de enige dag bijna dat er “een viske ” gebowld wordt. Rudy en Marcel vinden dit niet erg, en voor mij een goede gelegenheid om een afstrijkje te nemen. Niet dat zij kopers zijn van deze 2 koi maar dat ze er plezier in hebben om deze koi te zien, dat staat als een paal boven water.

Moet je toch eens naar die bodies zien van deze vissen. Bodies uit één stuk zo verwoord Polleke het zo mooi, en gelijk heeft ie. Een Sakai en een Momotaro samen, als dat geen verstandig huwelijk is ! Voor mij het droomkoppel. 2 Man gaan voor de sanke van Sakai, eentje voor de showa van Momotaro.

Voor Nathalie moest ik nog eventjes een ginrin kohaku bowlen. Ik vind die fantastisch en steek dit niet onder stoelen of banken. Ooit wil ik nog eens een klapper kopen, een ginrin kohaku waar iedereen zijn mond van open valt, en die zijn er. Wat is er mooier dan een ginrin kohaku met het hi zo fel, en het gin zo sterk !

Een aantal tosai, die nu nisai geworden zijn, zitten binnen om de vijvers te onderhouden, en hebben we ook eventjes bekeken. Wat me telkens opvalt is de enorme groei van de Dainichi kohaku, een man die ik gekocht heb op de veiling van Dainichi. Ik ben geen echte Dainichi fan, maar dat ligt meer aan het feit dat ik ze moeilijk verkocht krijg, dan aan de vissen zelf. Ik kan ze best pruimen, maar wat zijn ze moeilijk te verkopen !

Waar Ans en Frans voor kwamen is om enkele tosai op te halen. Neen, die kopen ze niet, maar zullen zijn 2de vijver gaan bevolken, dicht in de buurt van de Grand Champion, zodat ze zijn voorbeeld zouden kunnen volgen.

Deze tosai zullen de ganse winter in een 20 kuubs vijver doorbrengen, en ik wil het verschil zien in ontwikkeling, terwijl Ans en Frans kunnen genieten van enkele goede jonge nisai in hun vijver.

Ik had er een 10-tal samengezet waaronder een aantal Taniguchi, Ogata en Dainichi koi. Al gauw werd echter duidelijk dat de Taniguchi de betere koi waren, en vermits Frans een zwak heeft voor Taniguchi werden deze 5 uiteindelijk gekozen om te overwinteren bij hun. Ze staan nog op de website, maar verblijven dus nu niet meer in Arendonk.

Er zit in de bowl een showa, kijk naar één van de foto’s waar deze aangeduid is met een witte circel. Deze werd op de veiling van Dainichi gekocht, maar heeft een scheve kop, en de kop is iets te dik in verhouding tot zijn lichaam.

Zijn huidkwaliteit is bijzonder hoog, daar valt niets van op aan te merken, maar ik vind het een schande dat dit op een veiling wordt aangeboden. Çoit, het zij zo, er is niets aan te doen, maar ik ben er niet blij mee, en misschien zijn er mensen die er geen aanstoot aan nemen.

Het visje is bijzonder gezond, en het is voor de toekomst geen probleem om gezond te blijven, maar groot worden zal het niet. Ik wil dit echter niet in mijn bestand van koi, waarvan ik verlang dat het een bepaald niveau behaald, en misschien kan ik er iemand een plezier mee doen.

Hier nog een filmpje van deze showa. Ik heb het van de website gehaald, en men moet begrijpen dat veilingvissen over het algemeen vrij veel geld kosten, meer dan normaal geselecteerde vissen.

Ik kan het laten rondzwemmen, maar dan erger ik me iedere dag. Ik kan het in slaap doen, maar dat vind ik zonde en wil ik eigenlijk niet. Ik kan het weggeven, maar dat is tegen mijn principe. Tenslotte zou ik er iemand een plezier mee kunnen doen als ik het aanbied voor een hele kleine prijs. Er is één belangrijke voorwaarde. Het zou opgehaald moeten worden voor volgende week zaterdag, want dat is de laatste zaterdag dat ik open ben vooraleer ik naar Japan vertrek.

Laat ons dan proberen er alsnog een goed thuis voor te vinden. Ik bied deze showa aan voor 300 euro, en iedereen die interesse heeft mag een extra bod doen van minimum 20 euro als men ook interesse heeft om de koi aan te kopen en deze een goede huisvesting te geven.

Het eerste bod is dus 300 euro, en geen 320 euro, maar éénieder mag zich nadien aanmelden om te bieden. Het is best een mooie koi met een bijzonder goede huidkwaliteit, met certificaat. Gezond is ze…want het is ook nog een vrouwtje, en in mijn ogen is ze ook nog mooi.

Koi met dit euvel mag ik echter niet volle prijs verkopen, maar om proberen te pijn te verdrijven vind ik het gerechtvaardigd om ze op deze manier aan te bieden. Dus laat maar horen of er kandidaten zijn voor deze koi.

Bijkomende informatie

Ik ben vandaag open van 10.00 tot 13.00 uur. Iedereen een vurig welkom !

Meer afbeeldingen

Een droomkoppel: afbeelding 1
Een droomkoppel: afbeelding 2
Een droomkoppel: afbeelding 3
Een droomkoppel: afbeelding 4
Een droomkoppel: afbeelding 5
Een droomkoppel: afbeelding 6
Een droomkoppel: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240