Op bezoek bij Ben

Op bezoek bij Ben

Zoals ieder jaar, breng ik een bezoek aan de vijver van Ben om een update in elkaar te steken. Surf naar een ander nieuwsitem voor diegenen die zich eraan zouden storen.

Op dit ogenblik zwemmen er niet zoveel koi meer rond in zijn vijver, en is de meeste aandacht gericht op de ontwikkeling van enkele jongere koi, die hij als tosai heeft gekocht.

Eén, in mijn ogen belangrijke koi is verdwenen, want deze werd namelijk in zijn verzorgvijver geplaatst om verder te ontwikkelen. De verzorgvijver van Ben, is een project waar hij zijn hart heeft aan verpand, en waar hij zijn hobby nog met meer intensiteit kan uitoefenen.

Wekelijks gaat hij de vissen keuren, de filterinstallatie afstellen indien dit nodig is, en vooral afstrijkjes nemen en zien of alles verloopt zoals het moet verlopen. De koi waar ik het over heb, en die als tosai bij hem is grootgebracht, is deze Torazo sanke en ik heb in de voorgaande jaren de evolutie van deze sanke altijd bij hem thuis opgevolgd, en telkens was ik gefascineerd door de ontwikkeling.

Er zijn dit jaar een tweetal tosai van Taniguchi in de vijver beland, die ik geselecteerd heb als babies in november van 2015. Van deze selectie bevinden er zich nog een 15-tal in Japan, en als het goed is zijn deze koi deze week geharvest. Mogelijk zelfs door Bas en Orlando van koiquestion die een mudpond mee hebben helpen afvissen.

Volgens hen herkenden ze enkele van mijn koi, en als ik het moet geloven kwamen ze allemaal goed boven. Ik ben benieuwd en zal het binnen enkele weken weten. Taniguchi staat reeds jarenlang op mijn website, en om de één of andere reden staat hij bij mij te boek als een kweker met veel toekomst. Ieder jaar koop ik een aantal goede koi van hem aan, en ieder jaar had ik een opgroeiproject met een aantal babykoi van Taniguchi.

Maar laat me beginnen om de koi van Ben even op een rijtje te zetten. Een kohaku die als man uit de winterperiode kwam en dus in april naar huis moest komen is deze sandan kohaku. Ik heb natuurlijk nog een filmpje bij aankoop, maar dat wist je vermoedelijk al. Plezant om al die mini kohaku nog eens even terug te zien.

Een 2de kohaku die begin dit jaar bij Ben in de vijver is gekomen is een kohaku met veel toekomst, vrouwelijk en let vooral op de bouw. Ik kan goed begrijpen dat veel mensen problemen hebben met het patroon, maar bekijk deze koi eens wat aandachtiger in de bowl. De beni kwaliteit en het shiroji is wel van een zo hoge kwaliteit dat deze kohaku binnen enkele jaren hoge ogen gaat gooien…read my lips….

Bekijk De kohaku bij aankoop.

Ik heb er thuis nog eentje zitten, en die is volgens mij qua huidkwaliteit minstens zo goed, zoniet beter. Bekijk even even het visje, en vergelijk het patroon met de koi bij Ben…het zouden bijna tweelingen kunnen zijn. Ook deze koi wordt veroordeelt wegens het patroon, maar de mensen weten echt niet wat ze missen.

Een showa die bij Ben in het hoogste schuifje ligt en ik moet eerlijk zijn, ze is indrukwekkend, want ik kende ze als tosai. Misschien is het verstandig om deze even als tosai te laten zien. Visualiseer deze nu als tosai en stel jezelf de eerlijke vraag of je deze nu zou kopen of niet.

Gebeurd ? Ja of neen ? Bekijk dan nu even dit filmpje en verklaar even in de reacties of je deze nu wel zou kopen of niet ! Interactie noemen ze zoiets, daar kunnen we allen wat bij leren !

Als klap op de vuurpijl wil ik toch even de aandacht vestigen op een koi die ik zo dadelijk laat zien,, namelijk “Hope”, een naam die ik trouwens zelf gegeven heb aan deze sanke.

Ja, ik herinner me deze nog bijzonder goed, en ik moet eerlijk toegeven dat ik twijfelde aan dat wat Ben toen zei…hij ging van deze sanke een sanke maken die naar de 90 cm zou geloodst worden.

Ik heb geen filmpje maar bij aankoop, maar wel eentje van 2010, maar ik denk dat dit filmpje later op youtube is gezet, dus ik denk echt wel dat dit het filmpje is bij aankoop. Bekijk dit filmpje even rustig en zeg nu zelf of je deze zou aankopen ?

Nee dus….95% zou deze nooit aankopen, daar ben ik zeker van. Maar wat zou je zeggen van deze sanke nu 87 cm ? Ze heeft de 90 cm nog niet bereikt, maar ze is er niet veraf…

Tellen nu de foutjes nog die je als nisai zou zien ? Wie zou er niet blij zijn met een sanke zoals dit ? Het is trouwens nog een sanke uit de bloedlijn van Momoko, en als ik het certificaat bekijk, dan is ze geboren in juli 2008, en kwam ze in 2009 naar Arendonk. Let hier ook op de late geboorte, net zoals de nieuwelingen die ik nu gekocht heb ! Zie je dat dit na enkele jaren geen bezwaar meer is !

Ze is nu dus 8 jaar en 3 maandjes, maar ze kan nog een hele weg afleggen, denk maar aan Wakana. Of ze een prijs zou kunnen winnen op een show, daar kan ik niet op antwoorden, want dat ligt ook aan de concurrentie, en ik weet ook niet of Ben deze drive nodig heeft.

Ik weet dat Ben iemand is, die geliefd wordt bij sommigen, die echter verguisd wordt door anderen. Het is een waterval als hij praat die niet te stoppen is, ondanks het feit dat ik hem er telkens op probeer te wijzen.

Ondanks het feit dat er ook een kentering is geweest tussen de relatie Interkoi en Ben, is het respect nog altijd blijven bestaan.

Er zijn mensen met een grote mond die schijnbaar alles van koi afkennen, gewoonlijk uit de boekjes, maar die nog nooit iets bewezen hebben. De kracht van Ben is volgens mij het bewijs !!!!

Zo ken ik mensen die veel praten, maar eigenlijk niets zeggen, en ik zal Ben nog eens een keer op een platvorm zetten, net zoals ik eigenlijk iedereen op een platvorm zet die het verdient.

Mijn respect gaat trouwens niet alleen naar Ben, maar naar alle trouwe klanten en minder trouwe klanten van Interkoi, want zij maken Interkoi tot wat het is. Ik ben enkel het gebruiksinstrument dat ieder jaar probeert het hoofd boven het water te houden.

Voor mensen die zich storen aan dit nieuwsitem…heel eenvoudig, op je computer staat een knop waarmee je van alles kunt doen…

Voor mensen die zich er niet aan storen, geniet van dit kleine bescheiden tuintje dat aangelegd is met weinig middelen maar wel met liefde dat boekdelen zou moeten spreken ! Tot deze middag.

Belangrijke mededeling

Ik ben morgen open van 10.00 tot minimum 12.00 uur. Ik weet dat er meerdere mensen komen, dus je bent nog altijd welkom.

Volgende week ben ik voor het laatst open op zaterdag, dus als je nog langs wil komen, het is deze zaterdag of volgende week zaterdag. De week nadien ben ik 2 weken niet open, omdat ik vertrek voor mijn 4de reis dit jaar naar Japan.

Voor die mensen die ongeduldig zitten te wachten op updates van Taniguchi...nog even geduld. Hetzelfde geld voor de Sakai en Momotaro klanten. Ik heb nog een groot aantal koi nodig, maar zal me niet laten verleiden om zotte dingen te doen. Schoenmaker blijf bij je leest, en vooral, blijf met je 2 voeten op de grond staan. Zwevers zijn er genoeg...

Op de laatste foto's zie je de mudponds van Taniguchi san, en je ziet er ook Bas en Orlando die hun best doen om de koi in de bowl te zetten. Ik wist trouwens niet dat ze deze pakken hadden in de maat van Orlando...

De foto van Orlanda die een koi in de bowl zet moet je met een korreltje zout nemen...zo werkt het niet om koi uit de mudpond te pakken, dat zal je niet lukken..hahaha

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij Ben: afbeelding 1
Op bezoek bij Ben: afbeelding 2
Op bezoek bij Ben: afbeelding 3
Op bezoek bij Ben: afbeelding 4
Op bezoek bij Ben: afbeelding 5
Op bezoek bij Ben: afbeelding 6
Op bezoek bij Ben: afbeelding 7
Op bezoek bij Ben: afbeelding 8
Op bezoek bij Ben: afbeelding 9
Op bezoek bij Ben: afbeelding 10
Op bezoek bij Ben: afbeelding 11
Op bezoek bij Ben: afbeelding 12
Op bezoek bij Ben: afbeelding 13
Op bezoek bij Ben: afbeelding 14
Op bezoek bij Ben: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240