Als zoete broodjes

Als zoete broodjes

In september maakte ik me nog zorgen dat ik zo weinig koi verkocht. In oktober kan ik het niet bijhouden met de verkoop.

Koiverkoop is iets onwezenlijk en je kan er langs geen kanten een bepaalde lijn in trekken. Spannend als je veel verkoopt, enerverend als het een tijdje stil is in de handel. Ik mag 2016 echter afsluiten als een zeer succesvol jaar, net zoals 2015.

Nu wil dit niet zeggen dat ik niet graag meer verkoop. Er zijn nog een aantal koi die nog over zijn van verleden jaar en die nog meer dan modaal zijn. Het zijn misschien geen toppers, maar het zijn ook geen modale koi.

Nog een 25-tal genomineerden, van 40 tot 70 cm, wachten op een nieuwe meester. Morgen schijnt het zonnetje en zou het een goede gelegenheid zijn om een goede zaak te doen. Ik sta er voor open, want ik verkoop ze liever, dan dat ik ze moet laten overwinteren. De koi zijn nog jong, zijn goed geacclimatiseerd, wat altijd een groot voordeel is.

Er zitten echt nog interessante koi tussen, maar vooral... ik ben de soepelheid zelf als het om de verkoop gaat. Ik zou zeggen waag je kans, en kom even kennis maken. De koi zwemmen allemaal samen en binnenkort gaat de kap er hier ook op. Met andere woorden dan zijn ze niet meer voor de verkoop beschikbaar. Vergeet ook niet dat het nu de beste tijd is om koi over te zetten.

Luister maar naar het volgende filmpje, waarin Maarten duidelijk te verstaan geeft dat het nu, deze tijd van het jaar, verstandig is om koi over te zetten. Hij was gefascineerd door deze ginrin benigoi, en kon het niet laten om deze aan zijn collectie toe te voegen. Maarten heeft trouwens nog een interessante kohaku van Rini overgenomen een 10-tal jaar geleden, en die staat overal op de verpakking van de malamix vertelde hij me.

Ik had ook het geluk dat iemand een collectie koi zocht die een bijzonder grote vijver moest gaan bevolken. Dit resulteerde in een groepsaankoop van 10 koi.

Wat mooi is aan deze historie is dat de man uitdrukkelijk werd verwezen naar Interkoi omdat “de koi niet binnen in kleine blauwe bakjes zwommen, maar buiten zwommen en goed aangepast waren aan de omgeving.”, en dat stemt me natuurlijk gelukkig, en ik kan bevestigen dat dit een groot voordeel is…

Wie nog koi wil, doet er dan ook goed aan nog even langs te komen en een keuze te maken uit de “overblijvers”. Als je ziet welke kwaliteit er nog rondzwemt is het inderdaad niet mooi om dit ongepast “leftovers” te noemen, maar ik moet het ding een naam geven.

Ik was van plan een ander nieuwsitem te schrijven, maar dat heb ik verschoven naar morgen of volgende week, want het is nu even belangrijker om nog te proberen wat koi te verkopen die zich in vijver 1 bevinden.

Ik heb nog geen juiste datum voor het transport van de koi die uit Japan moeten komen. 10 November staat voorlopig aangeprikt, dus houden we het maar even op die datum. Wel moet ik erbij vermelden dat het een intrigerende winter wordt, want er komt het één en ander binnen….niet normaal….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240