Uitbreiding van mijn collectie

Uitbreiding van mijn collectie

Vooraleer ik deze koi online zet, wil ik toch even een geschreven verklaring geven voor de koi die ik onlangs ook heb aangekocht.

Ze zijn al een tijdje in mijn bezit, maar ik heb ze nog even achter de hand gehouden om een bepaalde mate van vernieuwing te behouden. Toch een woordje uitleg over deze serie. Omdat er bepaalde zaken fout gelopen waren, waaraan niemand schuld had, maar dingen die met levende wezens kan gebeuren, kreeg ik de gelegenheid om een aantal koi te kiezen met bepaalde voordelen. Mijn jarenlange relatie is daar natuurlijk ook niet vreemd aan.

Zoals ik al eerder heb gemeld zijn de kohaku van Momotaro op dit ogenblik bijzonder goed. Het gevolg van goede keuzes uit het verleden, waar de inmenging van Sakai FF bloedlijnen niet vreemd aan zijn.

Op de laatste veiling werden deze ook tegen abnormale torenhoge prijzen verkocht, zodat het mij niet mogelijk was eentje uit deze serie aan te schaffen. Bekijk nogmaals het filmpje van de veiling en dan juist na 5 minuten, waar je de kohaku ziet rondzwemmen.

Zowel body als huidkwaliteit, patroon, ze waren bijzonder goed, en het is heel spijtig dat ik er geen van te pakken kreeg, maar het is niet anders. De koi die ik in dit nieuwsitem toon zijn koi die speciaal voor mij geselecteerd werden, omdat ik nu eenmaal koi nodig heb. Wat is nu het nadeel ? Ze zijn geboren in de derde kweek van augustus. In principe is dat niet zo erg, maar het blijft in het begin van hun leven een obstakel omdat ze qua lengte nooit kunnen voldoen aan de gevraagde eisen, totdat ze volwassen zijn.

Dit zal op een latere leeftijd goed gemaakt worden, omdat het op een bepaald moment niet meer belangrijk is, maar nu missen ze 5-10 cm in de verbeeldingswereld van potentiële kopers. Ze zijn momenteel 52-56 cm. Trek zelf je conclusies, maar denk erbij dat ze een heleboel lengte verliezen als je ze vergelijkt met de koi die in mei werden geboren.

Ik heb me echter door dit kleine nadeel niet laten weerhouden, en heb samen met een team van koiliefhebbers een keuze gemaakt die volgens mij bijzonder goede koi heeft opgeleverd.

Het zijn 5 kohaku en 4 sanke geworden. Ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn wel bijzonder goed, dat kan ik je op een briefje garanderen. Ze zullen in de loop van begin november binnenkomen, en het is een voorrecht geweest om deze koi te hebben kunnen aankopen. Niet iedereen krijgt dit voorrecht, daar moet je een relatie van 10 jaar voor hebben opgebouwd. Ik zou zeggen, geniet ervan...

Naast deze serie heb ik gevraagd aan Jeroen van Keulen om enkele karashigoi te laten selecteren die de mogelijkheid zouden hebben om boven de meter uit te komen. Yoshiyuki Hirasawa van de Marusei koifarm heeft dan samen met Jeroen een selectie gemaakt van 2 karashigoi die binnenkort ook naar Arendonk komen.

De lichtere heeft de beste kwaliteit en zal volgens yoshiyuki makkelijk 85+ plus halen in een goede vijver, en is nu rond de 60 cm. De iets donkerder gekleurde heeft de beste bouw en heeft volgens Yoshiyuki de potentie om de meter grens te halen, deze is nu rond de 65 cm. Het zijn nu sansai.

Ik werk regelmatig samen met Jeroen, net zoals met andere dealers, want het is beter de handen in elkaar te slaan, dan elkaar te beconcurreren is mijn mening.Ik heb er dan ook geen probleem mee om te zeggen dat ik Jeroen iedere keer vraag om bepaalde selecties in het Noorden te doen. Hij heeft ook een stuk betere relaties dan ik daar in Niigata, waar ik me helaas minder thuis voel dan in het Zuiden. Ieder zijn ding, en laat ieder in zijn waarde.

Ik denk dat ik met deze summiere selectie een zekere opwaardering van mijn toch al hoogwaardige collectie heb toegevoegd.

Ik ga nooit stoefen met de absolute top, want ik ben realist tot in de kist, en ik weet dat ik het hoogst haalbare in Japan gewoon niet kan betalen of aangekocht krijgen, laat staan dat ik het zou kunnen verkopen. Ik beperk me dan ook om bescheiden te blijven, niet de woorden tategoi of VHQ koi te gebruiken,maar wel om de collectie een subtop collectie te noemen die momenteel op een zeer hoog niveau begint te komen.

Geniet van deze koi die vanaf vandaag onder “nieuwe koiaanwinsten” worden geprestenteerd. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes.

TOEMAATJE - exclusief vandaag

Ik kreeg deze nacht bericht binnen dat deze Ueno Showa ook in de aanbieding is. Ik koop deze showa niet aan, maar ik wil hem wel gedurende vandaag aanbieden, en als ik een koper een plezier kan doen laat ik deze over komen. Ik plaats er ook nog een foto bij. Het is geen topper, maar met zijn 75 cm een indrukwekkende koi in je bestand.

Wat is de deal:

Prijs te betalen: 200 000 yen

Excl. transport en BTW

De koi kan niet in quarantaine, dus moet opgehaald worden begin november bij aankomst. Voor meer info, gelieve me te contacteren.

Meer afbeeldingen

Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 1
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 2
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 3
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 4
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 5
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 6
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 7
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 8
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 9
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 10
Uitbreiding van mijn collectie: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137