Op bezoek bij Johan

Op bezoek bij Johan

Al enkele weken werd er gevraagd op bezoek te komen, maar omstandigheden leidden ertoe dat het telkens verschoven diende te worden.

Dan maar op een zondag ernaartoe ! In plaats van alleen vroeg ik Ben en Polleke om mee te gaan, vermits er toch een groot aantal koi zou moeten gebowld worden. Niet dat ik dit niet alleen kan, maar met 3 is het des te gezelliger. We reden richting Rotterdam, toch wel een indrukwekkende stad als je er naartoe rijd…

Johan stond ons al op te wachten, en als goede gastheer werden we al dadelijk naar zijn vijver geleid. Ik had al een kleine indruk van zijn vijver, want ik had herhaalde malen iets van foto’s opgevangen, maar een echte indruk had ik nog niet.

Ik was dan ook verbaasd dat ik bij een heel sympathieke vijver terechtkwam van 45 kuub, mooi op temperatuur gehouden en bijzonder mooi aangeplant. Bekijk het filmpje en je begrijpt wat ik bedoel.

Johan is nog niet zo heel lang in de koihobby bezig, maar je voelt dadelijk de kracht en de drive om zijn liefde voor koi om te zetten in daden.In de vijver zwommen redelijk veel koi, wat op zichzelf niet verontrustend of storend is, integendeel, maar ik denk dat het de bedoeling is om te streven naar een beperkt aantal koi die gemaakt zijn om tot echte jumbo door te groeien.

Uiteraard zwemmen hier enkele koi van Interkoi rond, en ik moet eerlijk toegeven dat de manier van vijveren, een combinatie van hoe wij het zouden doen, en een combinatie van hoe wij het niet zouden doen, op een goede manier door Johan geleid werd.

Johan is een man met een eigen mening, dat mag, neen dat moet…. Je kan hem niet manipuleren, je kan hem enkel maar overtuigen met harde bewijzen, en gelijk heeft hij. Bovendien leert hij snel bij en leert hij van zijn fouten, want fouten moet je maken om te leren, hoe spijtig het ook is.

Maar laat ons overgaan tot de orde van de dag en een reeks koi laten zien die aangekocht werden, en waar we nu even een ontwikkelingsfase van laten zien.

Laat ons eerst beginnen met de koi die het meeste aandacht vroeg, want dit is een koi met een klein verhaal. Deze kohaku, die mij trouwens bijzonder charmeerde bij aankoop, werd aangekocht door een Belgische Johan.

Hij liet zich echter omvormen tot een éénkleurige koiliefhebber, hoe raar het ook mag klinken, en vroeg me om de koi in te ruilen. Via allerlei perikelen is dat uiteindelijk ook gebeurd, maar nu was ik zeer benieuwd of ik het bij het rechte eind had.

Oordeel zelf over deze kohaku van Momotaro. En dan maar beweren dat Momotaro geen koi met body heeft !

Ze was trouwens als nisai al behoorlijk indrukwekkend zoals je kan zien. Wij dichten deze een grote toekomst toe, en hopelijk kunnen we haar binnen enkele jaren een plaatsje onder de groten geven !

Kohaku KO V13 1134

Momotaro juli 2015 gekocht op 67 cm

Geboren 1-7-2012, nu Gosai en 71 cm (voetnoot van Johan)

Mijn persoonlijke lieveling is deze sanke van Momotaro, die wel eens verschrikkelijk groot zou kunnen worden, maar bovendien iedereen wel eens zou kunnen verbazen.

Sanke bij aankoop. Veel uitleg is hier niet meer bij te geven.

Sanke SA V15 1083

Gekocht Juni 2016 dit jaar op 62 cm

Sansai 26 maanden en 67 cm gemeten vanmorgen (voetnoot van Johan)

Ueno Showa.

We waren onder de indruk van de groei van deze showa. Het sumi was echter teruggevallen wat de nodige vraagtekens opriep. In onze ogen zeker geen probleem, maar je moet altijd de nodige voorzicht in acht nemen als je zoiets durft zeggen.

Vergelijk met de koi bij aankoop en denk er dan bij dat het Ueno is, dan verwacht je een uitspatting van diep sumi, en je krijgt precies het tegenovergestelde te zien. Hier ga ik Ueno San eens om info vragen.

Showa Ueno 1411026

Gekocht 1-10-2015 (winter en zomer seizoen bij mij in de vijver) op 61 cm

Geboren mei 2013 nu Yonsai en 69 cm erg tevreden over groei in zowel lengte als body nu werken aan het sumi. (voetnoot van Johan)

Mannelijke tancho Momotaro.

Dit was de eerste koi die door Johan aangekocht werd bij Interkoi. Als ik me niet vergis heeft een andere Johan ook een broer van deze tancho.

Hij heeft wel een lichte verbreding aan de zijde gekregen, maar blijkbaar heeft hij er geen last van. Hier nog een filmpje bij aankoop van deze serie.

Tancho 1310001

Bekocht op 59 cm 1-4-2014 mijn eerste ontmoeting met Interkoi

Momotaro geboren 2012 nu Yonsai (4 jaar) en 74 cm (voetnoot van Johan)

Een oude bekende. Een reversed asagi van Otsuka. Deze koi werd in eerste instantie aangekocht door Martin, maar op een bepaald moment was hij deze koi moegekeken, en heb ik bemiddeld om deze koi verder door te verkopen aan Johan.

Een ontmoeting werd geregeld en afspraken werden gemaakt. Martin zou de koi tot in Arendonk brengen, waarna de koi door Johan zou opgehaald worden, en zo gebeurde.

Om de reversed Asagi nu nog eens terug te zien, doet me plezier, maar om de één of andere reden kan ik nergens nog een filmpje terugvinden. Ik weet dat er nog een filmpje moet zijn, maar heb nu niet de nodige tijd om te zoeken. Misschien dat ik het later in het nieuwsitem zal aanpassen.

EUREKA...ondertussen gevonden...wat ben ik toch goed....reversed asagi maart 2010 !!!

Reversed Asagi 1406101

Otsuka geboren 2008 nu 8 jaar en 86 cm

gekocht 12-6-2014 op 83 cm (voetnoot van Johan)

Een kohaku die aangekocht werd om in zijn quarantaine bak, die hij gebruikt om te leren over het opgroeien van koi, en vooral tosai, is deze sakai.

Kohaku bij aankoop, en tevens laat ik dit speciaal zien aan Bart R. die een tweetal weken geleden de broer van deze kohaku aankocht. Je ziet Bart hoe de ontwikkeling kan verlopen bij de klant, in vergelijking tot bij mij, dus je mag je nog aan een degelijke ontwikkeling verwachten.

Hier het broertje dat Bart onlangs aankocht. Je ziet het verschil duidelijk qua grootte, maar kwalitatief is deze in mijn ogen zeker zo goed !

Kohaku SFF 1506004

Geboren 1-7-2014 nu 58 cm (voetnoot van Johan)

Sanke Matsunosuke

Deze koi werd niet aangekocht bij Interkoi, maar bij Koicentrum Tiel. Natuurlijk kan ik hier geen verleden bij vermelden, want dat is me niet bekend.

Sanke Toshio Sakai Matsunosuke.

Gekocht 2015 op 81 cm

Geboren 2010 Rokasai (6 jaar) en nu 83 cm (voetnoot van Johan)

Tenslotte een bijzonder aardige shiro utsuri, aangekocht bij Makoi. Ook hier kan ik geen voorhistorie van vermelden.

Shiro Utsuri gekocht 2013 op 59 cm

Kweker Myaishi die deze vermoedelijk bij Omosako aangekocht heeft

Nu Nanasai (7 jaar) en 69 cm. (voetnoot van Johan)

Dit is het hele verhaal van het bezoek bij Johan, een hele boterham zoals je kan lezen. Wel is het fijn dat de eigenaar alle informatie netjes bijhoudt. Het maakt het opzoeken van de koi in mijn bibliotheek zoveel makkelijker, en wat is er mooier dan vergelijkingsmateriaal te laten zien.

Het was een bijzonder plezierig onderhoud en als ik tijd had zou ik dat bij iedereen moeten doen. Wel wil ik even melden dat de plannen van Johan zodanig zijn dat er enkele koi uit de vijver moeten plaats maken voor andere koi.

Ik heb deze koi niet in beeld gebracht, en wil de eer aan Johan laten. Wie interesse heeft om één van deze koi aan te kopen, doet een gouden zaak. Ze zijn niet alleen goed ontwikkeld, maar mogen prijstechnisch zeker ook vermeld worden.

Wie interesse heeft om enkele van deze koi aan te kopen, moet maar eventjes contact met mij opnemen, dan breng ik je in verbinding met Johan. Je kan natuurlijk altijd rechtstreeks in contact komen met hem om meer info te vragen.

Bedankt Johan voor de ontzettend prettige ontvangst...

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij Johan: afbeelding 1
Op bezoek bij Johan: afbeelding 2
Op bezoek bij Johan: afbeelding 3
Op bezoek bij Johan: afbeelding 4
Op bezoek bij Johan: afbeelding 5
Op bezoek bij Johan: afbeelding 6
Op bezoek bij Johan: afbeelding 7
Op bezoek bij Johan: afbeelding 8
Op bezoek bij Johan: afbeelding 9
Op bezoek bij Johan: afbeelding 10
Op bezoek bij Johan: afbeelding 11
Op bezoek bij Johan: afbeelding 12
Op bezoek bij Johan: afbeelding 13
Op bezoek bij Johan: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: GESLOTEN

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-47

showa SH-NA18-47
Koi Evolutie

1611004

Koi in Japan VERKOCHT 1611004