De vijver van Ronny

De vijver van Ronny

Indrukwekkend en ingrijpend is toch de bouw van een vijver in je tuin.

Het duurt soms lang eer men de beslissing neemt om een vijver te bouwen die aan alle eisen voldoet, maar éénmaal je de beslissing hebt genomen en alles in gang is gebracht, is de enorme inplanting toch fascinerend, en zeker spectaculair.

Het filmpje, de vijver van Ronny is, vooraleer zijn release plaatsvind al 50 keer bekeken. Zo zie je maar dat er veel mensen zijn die mijn YouTube account op de voet volgen. Hier moet ik nog eens iets op vinden….

Ik kan de instellingen wel op privé zetten, maar dan vergeet ik dit nadien weer op openbaar te zetten, en dat schept vervelende situaties.

Een gat in de grond en water erin, is uit de tijd. Echte koivijvers zijn ware meesterstukken, en zoals je op de bijgaande foto’s kunt zien weet je al dadelijk wie de bouwers zijn van deze vijver.

Ze hebben ondertussen naam en faam bevestigd, zowel in België als in Nederland, en hun planning zit reeds flink vol voor de komende maanden. Ik heb het hier over Joey en Patrick van Zenkoi, vader en zoon die zich op professionele manier bezighouden met het bouwen van deze kunststukjes.

Ze bouwen perfect volgens de regels der kunst, maar toch zijn er kleine akkefietjes waar wij het nog niet helemaal mee eens zijn, maar daarom is een bepaalde mate van samenwerking dubbel interessant.

Wij leren van hen, zij leren van ons, het resultaat moet overeenstemmen met zowel de kunde van het bouwen, als de kunde van het ontwikkelen van koi. Beter is het om hier niet verder over uit te weiden, want dan krijg je weer een welles-nietes spelletje, en dat is niet de bedoeling.

Wel heb ik de vraag gesteld waarom er een L-vormige vijver werd gebouwd, omdat dit toch een beetje tegen de regels van de kunst is. Het antwoord was dat het een compromis was tussen de wensen van man en vrouw. Wat kan je daar tegenin brengen !

Indrukwekkend is het woord dat ik heb gebruikt, en ik geloof dat dit wel mag gezegd worden bij het zien van deze vijver. Ronny wou ook niet te veel ruchtbaarheid aan zijn persoon, dus houden we dit maar op een laag level.

De foto’s spreken voor zich. Nu nog de juiste koi in de vijver en je zult versteld staan van de mogelijke resultaten in enkele jaren. Hier zou nog wat aan moeten gewerkt worden, maar dit is een werk van jaren en niet van maanden, en de medewerking van de eigenaar moet er natuurlijk ook zijn.

In ieder geval onze complimenten Ronny, en dat je nog ontzettend veel mag genieten van deze prachtige vijver.

Meer afbeeldingen

De vijver van Ronny: afbeelding 1
De vijver van Ronny: afbeelding 2
De vijver van Ronny: afbeelding 3
De vijver van Ronny: afbeelding 4
De vijver van Ronny: afbeelding 5
De vijver van Ronny: afbeelding 6
De vijver van Ronny: afbeelding 7
De vijver van Ronny: afbeelding 8
De vijver van Ronny: afbeelding 9
De vijver van Ronny: afbeelding 10
De vijver van Ronny: afbeelding 11
De vijver van Ronny: afbeelding 12
De vijver van Ronny: afbeelding 13
De vijver van Ronny: afbeelding 14
De vijver van Ronny: afbeelding 15
De vijver van Ronny: afbeelding 16
De vijver van Ronny: afbeelding 17
De vijver van Ronny: afbeelding 18
De vijver van Ronny: afbeelding 19
De vijver van Ronny: afbeelding 20
De vijver van Ronny: afbeelding 21
De vijver van Ronny: afbeelding 22

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240