Jack, je maakt me weeral trots

Jack, je maakt me weeral trots

Hier zit ik al een hele tijd op te wachten. Gelukkig dat ik al een gezegende leeftijd heb bereikt.

Want als ik nog jong was geweest, had ik al lang naar Den Helder gereden om te weten wat er uiteindelijk van deze kohaku terecht was gekomen. Een kohaku met grote verwachtingen vind ik deze kohaku nog altijd. Een dochter van TM-kohaku, die zoals gisteren in het nieuws vermeld, helaas overleden is.

Bekijk eerst het filmpje van Kohaku KO V14 04241, Oktober 2016

Haar levensloop is bekend. Ze komt ieder jaar terug in het nieuws, en terecht…Ik herinner me de dag als vandaag dat ik de opdracht kreeg om één van de kohaku op de veiling van april 2014 te pakken te krijgen.

Er waren enkele kohaku in de veiling aanwezig, maar ik kon mijn biedingen niet waarmaken, ze gingen allen te duur weg. Als laatste kwam deze aan de beurt, en toen heb ik even het gaspedaal doorgeduwd om deze toch in mijn bezit te krijgen.

Op het allerlaatste nippertje kreeg ik deze toch in handen, en alhoewel ze als één van de laatste op mijn lijstje stonden, was ik toch tevreden dat ik ze te pakken kreeg.

Dit is het filmpje bij aankoop April 2014 als tosai.

Ik was zo blij dat ik een 2de filmpje liet maken met Daisuke en Maeda San die even poseerden.

Dit zijn de woorden van Jack

Hoi Luc , de Up date van de TM Kohaku KO-V14-04241, geboren Juni 2013. De 70 cm is geslecht. Met behoud van huid , en dat vind ik nog wel het prettigst. Want die is zeer hoog bij deze dame. Over de bouw hoef ik je niets te zeggen , die is om groot te worden.

Het groeivermogen is aanwezig , toch was het apart om te ontdekken dat in juli de lengtegroei abrupt tot stilstand kwam. Wel nam het hoofd en de body weer wat toe. Zien wel wat volgend jaar brengt , ben geneigd om te zeggen dat deze dame heel veel groter kan worden. Maar dat zullen we eerst maar moeten mee maken. Update als de 80 cm grens gehaald is

De koi werd nauwgezet gevolgd, en ieder jaar is er wel een update verschenen. De filmpjes zet ik graag voor jullie nog eens online. oktober 2015

En zoals je in het eerste filmpje kan zien, oktober 2016, nu 70 cm en ze ziet er stralend uit. Jack behoort tot de groep mensen die min of meer, zij het met eigen inbreng natuurlijk, toch gedeeltelijk de Interkoi filosofie volgen, maar vooral, luisteren naar wat we zeggen, en niet luisteren naar wat IEDEREEN zo maar zegt !

Hebben wij de wijsheid in pacht ? Neen, natuurlijk niet, maar als ik al 10 jaar bewijs met updates van machtige koi waar ik nu speciaal in deze tijd mee uitpak, nog altijd moet bewijzen waar we voor staan, dan houdt het op.

Ik krijg momenteel verschrikkelijk veel updates binnen, en ik kijk er met plezier naar. Dit zijn geen aangekochte grootheden, maar dit zijn gemaakte grootheden die hun klasse uitstralen en opgevoed worden in de Interkoi filosofie.

Hou je hart maar vast, want deze week komen er nog updates aan waar je van in je broek é£à(/ù%.

Als je deze kohaku bekijkt, en je ziet dat de kwaliteit eraf springt, een gezegende leeftijd heeft van ocharme 3 jaartjes en 3 maanden, 70 cm en een spetterende huidkwaliteit, vergeef je haar dan niet het rode oogje ?

Nogmaals, deze koi worden niet gekocht....Deze koi worden gemaakt. En deze koi worden gemaakt door de klanten van Interkoi, niet door Interkoi, laat dit duidelijk zijn. En laat me nog éénmaal de Grand Champion van Arcen erbij halen, en de jumbo champion van Nieuwegein, dat zijn toch sprekende voorbeelden.

Dikke proficiat Jack, want de eer komt jou toe, niet aan Interkoi. Ik geef je alleen de mogelijkheid om dit soort koi aan te kopen, maar jullie moeten het waarmaken.

Het is een combinatie tussen Interkoi, de klant, de koi en vooral door de benadering van koi door de mensen die betrokken zijn gedurende de jaren bij Interkoi.

Wij luisteren niet naar de verhalen van poepheldere vijvers die gedomineerd worden momenteel door trommelfilters en klinische toestanden, want als we daarover beginnen is het einde zoek. Wij luisteren naar het verhaal van de koi….

Hebben we gelijk ? Geen idee, maar we bewijzen wel door de jaren met updates die er niet om liegen. Wordt iedere koi zo goed ? Neen, natuurlijk niet. Interkoi heeft ook een leerschool moeten ondergaan en heeft ook een evolutie moeten doorstaan.

Het niveau echter waar wij nu voor staan, is in mijn ogen van een hoog niveau. We proberen met zijn allen, want tenslotte ben ik niet alleen, ieder jaar de lat hoger te leggen. Interkoi is een groep, een bundeling van strijdkrachten als het ware, die ieder facet onder ogen nemen om de koi naar een hoger niveau te tillen.

Interkoi bekijkt de koi niet in de blauwe bowl met argusogen om foutjes bij de koi te ontdekken. Wij kijken naar de pluspunten van de koi, en vooral naar de algemene uitstraling, en iedere keer dat ik naar Japan vertrek is het een gevecht om de betere koi betaalbaar te houden.

Ik kan het me niet permitteren om foutjes te maken, want die worden in den treure afgestraft. Ik overleg telkens met mensen en laat ze mee kiezen, zodat ik er niet alleen voorsta…

Wij zijn Interkoi….

Enkel voor Jack

Oh ja….een binnenpretje, maar dit blijft onderons….dat van die Roemeense tandarts vond ik geweldig…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137