Een lang verhaal

Een lang verhaal

Het zag er lange tijd rustig uit, en toen Rudy, de verloren zoon, en Leo hun neus lieten zien, dacht ik nog lange tijd dat het een dag zonder veel commotie zou worden.

Dit was echter een vergissing, want al gauw waren er mensen die zelfs voor de eerste keer naar Interkoi kwamen, om toch gebruik te maken van bepaalde voordelen. Het overzetten van de “leftovers,” sorry voor het oneerbiedig gebruik van dit woord, was een goede aanleiding om bepaalde mensen wat te laten zien.

Bovendien was het een goede gelegenheid om uit te leggen wat het verschil is tussen de aankoop van een massa koi, die voor puur commercieel gebruik aangekocht worden, of van koi die allemaal stuk voor stuk zelf geselecteerd werden.

Ze zijn goed, ze zijn menselijk, maar het woord High Quality of andere veelbelovende woorden zijn hier niet van toepassing. Ik gebruik ze zelfs niet voor hele goede koi, omdat ik weet dat er nog veel beter bestaat dan wat er modaal aangekocht wordt.

De elite onder de koi glipt nog altijd onze neus voorbij, uitzonderingen daargelaten, die dan ook een ander prijskaartje dragen. Het mooiste vind ik zelf nog altijd de prestaties van enkele van de Interkoi aankopen die op dit moment toch actueel getoond worden via de nieuwsitems, die mij zelf bijzonder veel voldoening geven.

Er zijn ook mindere resultaten, en dan ben ik niet te beroerd om dit af en toe eens te laten zien, of ook te tonen in een nieuwsitem, maar de meesten vervullen me toch met plezier. Wat ik nog altijd eens wil bereiken, want ondertussen heb ik alle soorten prijzen gewonnen die er te winnen zijn, is om met een mannelijke koi, de titel van Grand Champion te halen. Dat zou nog eens een opkikker zijn.

Er zijn enkele koi die hiervoor in aanmerking komen, en die ik nog altijd blijf opvolgen, maar of ze dit kunnen waarmaken is natuurlijk een andere zaak. Maar laat ons verder gaan met het tonen van de filmpjes die ik gisteren samen met een groot aantal klanten heb gemaakt.

De leftovers deel 1. Wat er af en toe verteld wordt op het filmpje is soms met een kwinkslag gezegd, en hoef je niet steeds letterlijk op te nemen. Ik hoor af en toe dat mensen het er hier lastig mee hebben, maar niet vergeten dat het soms in het gesprek hilarisch is bedoeld.

Je kan ook het geluid afzetten, en soms denk ik wel dat ik mensen choqueer met mijn ironisch gedoe, maar och, je kan niet voor iedereen goed doen denk ik dan maar. Vergeef het me als ik dingen zeg die je aanstoot geven, misschien is het zo helemaal niet bedoeld.

De leftovers deel 2. "Kan dat niet weggaan Luc ?. Dit gaat over het kleine window bij de kohaku van Takigawa. Ze had het niet bij aankomst, maar door omstandigheden van verblijf is het op een onvergeeflijke plaats verschenen, en dat heeft zo zijn nadelen. Niettegenstaande dat zou ik iemand die een goede kohaku, met bijzonder goede huidkwaliteit toch de raad geven om dergelijke koi aan te kopen. Bijzonder goede koi….

De 65 cm grote tancho showa, ging naar een nieuwe eigenaar. Wat moet je hierover vertellen. Er zijn misschien nog enkele facetten die voor verbetering vatbaar zijn. De koi is goed en gezond, en als er nog lengte en vooral body op zou komen met een versterking van het sumi, kan je hier voor verrassingen komen te staan. Laat het ons hopen, en misschien ontvang ik binnen een paar jaar wel de bevestiging van een tancho showa die alle verwachtingen heeft ingelost.

Een sandan kohaku van Marudo. Geen topper, er zijn weinig woorden aan te verspillen, maar Jimmy was er blij mee, en ik was blij dat hij een thuis had gevonden, wat moet je er dan meer over vertellen. Jimmy staat echter in de beginfase van de koi, en zal met schade en schande de koiwereld moeten leren kennen. Ik hoop dat ik hem wat bijgebracht heb gisteren.

Waar ik wel bijzonder mee in mijn nopjes was, is de ontwikkeling van de kohaku van Momotaro, die vanaf april bij mij was en waarvan ik zeker ben dat hij goed zal evolueren. De tijd zal het leren en ik hoop dat Francis mij op de hoogte zal houden.

Toch ademt deze kohaku toekomst uit, en graag zou ik deze binnen enkele jaren eens terug willen zien. Er zijn weinig minpuntjes aan de kohaku aan te merken, en alles ademt toekomst uit. Hij ging richting Tongeren, de geboortestad van Ambiorix, een gepaste naam voor deze dappere strijder. De naam Ambiorix betekent eigenlijk “rijke koning”, laat ons hopen dat deze kohaku het waarmaakt.

J.P. zoekt al jaren een ginrin benigoi en hij laat zich in zijn jacht niet ontmoedigen. Ik beschik over de nodige benigoi, maar ik heb hem nog niet kunnen overtuigen om er eentje aan te kopen. Nu ga ik ook niet beweren dat de benigoi fantastisch zijn, of dat ze uitzonderlijk goed zijn, maar ze mogen toch goed gezien worden.

Zonder al te veel in de watten gelegd te zijn bij mij, zijn ze toch verdienstelijk gegroeid, zonder in superlatieven te overdrijven, maar met een moeder die TM kohaku noemt, die trouwens overleden is intussen, spreek je toch van een bepaalde afstamming die menigeen veel plezier doet. TM kohaku of Ten Million kohaku was een koi van Sakai die door Momotaro werd aangekocht om zijn kohaku stam te verbeteren, en heeft heel wat goede dingen in de tegenwoordige bloedlijnen van Momotaro ingebracht.

Ik zou willen dat ik een paar van de betere kohaku kon aankopen, dan zou ik het kunnen tonen, maar dat is me tot hiertoe nog niet gelukt. Fantastische beesten staan er in de wachtrij, en Jack zal me één van deze weken zeker en vast een update van een nakomeling van TM kohaku sturen.

Zet deze 2 showa er eens bij was het verzoek van J.P. en zo gezegd zo gedaan. Zijn opmerking, wat je op het filmpje ziet is niet wat je in de bowl ziet is terecht, maar er werd wel beaamd dat de werkelijkheid niet onderdoet voor hetgeen hier via het filmpje werd getoond.

2 Machtige showa, aan elkaar gewaagd, de ene wat forser dan de andere, waarbij ik zelf de voorkeur geef aan de grotere showa met het kage sumi, dan de meer afgelijnde fijnere showa die slechts 2 cm kleiner was….Of het kage sumi nog volledig zal ingevuld worden kan ik niet beantwoorden, dat kunnen alleen diegenen die zich koikenner noemen beantwoorden, maar ik durf daar geen wetenschap van maken, toch zeker niet wat betreft het sumi.

Wel zou ik willen dat het kage sumi blijft, want het geeft zoveel meer klasse aan deze showa, wat ik zeer op prijs kan stellen. Deze behaalde in Arcen trouwens de 1ste prijs, voor wat dit dan ook waard is.

Deze sanke moest ik voor de verloren zoon bowlen. Hij was gefascineerd door deze sanke, en terecht. Rudy heeft zijn kennis opgedaan bij koisan in Brugge indertijd en velen zullen hem nog herkennen. Na enkele jaren rust heeft hij de draad terug opgenomen, en Rudy heeft nu eenmaal een goed gevoel voor koi.

Lengte van 65 cm is een pluspunt, de groei zit erin. De body is momenteel wat aan de zwakke kant, maar met de bloedlijnen van Momotaro, weet je het nooit met dit soort sanke op latere leeftijd. Vergeet niet waar Momotaro groot mee is geworden, de Matsunosuke sanke die in de beginjaren zoveel heeft bijgebracht bij Momotaro, en waar zijn naam mee is verbonden doorheen de geschiedenis van de koifarm.

Je kan een vergelijk maken met deze prachtige kohaku die iedere maand beter en beter wordt, want mannen met deze body zou ik makkelijk kunnen verkopen als vrouwelijke koi….Ik hou van deze kohaku…

Tenslotte nog de 2 beren gebowld op verzoek van Theo, ook van Momotaro en ook mannelijk, maar wat een krachtexplosie in de bowl. Ik weet dat ik er mijn broek aan moet scheuren, want ze waren bijzonder duur in aankoop.

Helaas krijg ik ze niet verkocht en zal ik ze met verlies moeten verkopen. Ik zie nu al enkele grimmige gezichten die hun bedenkingen hebben bij mijn schrijven, maar geloof me, er is geen woord dat ik hier vertel dat niet waar is.

Tenslotte kwam mijn vriend Martin ook nog even op bezoek, want me moesten iets uitgepraat hebben, wat we ondertussen hebben gedaan. Waar koidealer zijn al niet goed voor is. Blijkbaar zijn er volgens Martin mensen die met mij een haat-liefde verhouding hebben, wat dit dan ook precies mag zijn.

Blijkbaar, en nog volgens Martin, nemen mensen soms aanstoot aan mij, door mij karakter, mijn directheid, mijn eigengereidheid…so what….ik ben zoals ik gebekt ben, en daar zul je het mee moeten doen.

Ik kan mijn lang verhaal niet mooier beëindigen dan met het filmpje van mijnen held waar ik bijzonder trots op ben, net zoals op al mijn kleinkinderen trouwens.

En al die mensen die aanstoot aan mij geven, misschien is het verstandig om eens wat dieper in te gaan op bepaalde zaken, want als het puntje bij paaltje komt, ben ik wel steeds waar ik moet staan. Wat een kereltje die Rio….(ohja, poepa, dat ben ik...bompa)

BELANGRIJK BERICHT

Ik ben vandaag NIET open, denk eraan. Ik moet op bezoek bij een klant die het al zo dikwijls gevraagd heeft, en de plicht roept. Ik ga er naartoe met Polleke en Ben, en in de loop van de volgende dagen mag je de update verwachten.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240