Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt

Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt

Er zijn vele mensen die betrokken zijn bij Interkoi en die hun waarde bewijzen. Ik kan hier alleen maar dankbaar voor zijn.

Het is vandaag dan ook weer een genoegen om de evolutie van enkele koi te tonen door enkele van deze betrokken mensen. Door hun opgebouwde kennis, vooral van henzelf, maar niet vergeten, ook door de mogelijkheden die door Interkoi geboden worden, kom je tot opmerkelijke resultaten.

Een symbiose van verschillende karakters kan bijzonder lucratief zijn, en zorgt dikwijls voor bijzonder goede resultaten die ik nu even laat zien. Laat ons beginnen met het zegegebaar van Matthijs op de foto. Matthijs is al van bij de beginperiode betrokken bij Interkoi en is bijzonder loyaal en trouw gebleven.

Af en toe koopt hij graag een goede koi om deze te zien evolueren tot de grootheid die hij in zijn gedachten heeft. Het zegegebaar zegt voldoende en is een spontane uiting van zijn gevoelens op dat moment.

Regelmatig word ik op de hoogte gebracht van bepaalde koi die interessant zijn om aan te kopen, of vraag ik de mening aan Matthijs, en ook aan andere koiliefhebbers die ik hoog inschat. Je kan niet alles zelf in de gaten houden, en mensen zoals Matthijs en Polleke, en nog van anderen, moet je naar waarde weten te schatten. Waarom het zegegebaar ? Ik denk dat het te maken heeft met de geweldige evolutie van zijn sanke die hij aankocht tijdens zijn Japanreis een tweetal jaar geleden.

Misschien is het mooier om het resultaat te mogen zien. Het is november 2013 toen ik deze koi aankocht, en die dadelijk gespot werd door Matthijs.

Doordat Matthijs geen verstandige vijver heeft om dit soort koi te laten evolueren werd aan Polleke gevraagd om de koi bij Polleke verder te laten evolueren, met dit resultaat als gevolg. Ze is momenteel 67 cm, in volle bloei en niet vergeten, slechts 4 jaar en 3 maanden oud. Laat ze nog 3 jaar groeien met een gemiddelde van 4 cm per jaar, dan zou ze wel eens tegen de 80 cm kunnen aantikken of erover.

Polleke echter was gecharmeerd door een Momotaro sanke. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren, toen Polleke met uitgestreken gezicht bij Momotaro stond toen deze gebowld werd…ik koop deze zei Polleke en ik stond met mijn mond vol tanden….

Dit is nog een filmpje bij aankoop. Ze is dit jaar wat tegenvallend gegroeid, slechts 1 cm, zodat ze 65 cm aantikt momenteel, maar misschien haalt ze dit volgend jaar wel in, wie weet. Ook niet vergeten dat de volledige vijver van Polleke een make over heeft ondergaan wat misschien ook een invloed heeft gehad op de groei of de conditie van de koi.

Of het zegegebaar van Matthijs hier ook iets mee te maken heeft is me niet duidelijk, want onderling is er misschien toch een kleine amicale competitie aan de gang.

Polleke vond het tijd om ook de andere koi te bowlen om de resultaten te vergelijken, en hier zie je hoe verliefd hij is op deze enorme chagoi die Polleke ook op deze reis aankocht bij Otsuka. Hij kan haar zelfs bijna niet loslaten, zo diep is de liefde ingeprent….Met haar 93 cm, een waar beest ….

Het is april 2014 tijdens de reis, en ik heb nooit zoveel zichtbare emotie gezien als bij de aankoop van deze chagoi. De chagoi is nu 7 jaar en 1 maand jong, nog 7 te gaan…cm….In het filmpje zegt Polleke duidelijk ik heb er ene van ne meter....de stoefer.... :)

Deze bijzondere sanke kocht ik toendertijd op de opensales van Momotaro. Deze tijd is helaas voorbij en bijna niet meer mogelijk, want ook op de opensales tegenwoordig rijzen de prijzen voor de goede koi soms de pan uit. Vroeger kon je nog geluk hebben met het trekken van een strootje, dat is nu bijna niet meer mogelijk.

De klasse echter van deze sanke met een onorthodox, maar voor mij een aantrekkelijk patroon, is vooral de huidkwaliteit die er afspettert. Ze was en is een dankebare verschijning. Hier zie je nog een filmpje toen de sanke werd aangekocht. De koi is ondertussen 72 cm en 5 jaar en 2 maanden jong.

Een nieuw project voor Polleke is deze Momotaro sanke. De bijkomende commentaar van Polleke is de volgende De kleine sanke (SA-V16-410) is 46cm geworden met een slechte start de eerste maand (slecht eten en aanpassing) maar toch nog ingehaald en ik ben er zeer tevreden over.

Deze werd in april aangekocht. Waarom ik op dit filmpje Frans praat is mij onduidelijk, maar het zal zijn reden wel gehad hebben.

Tenslotte wat is er mooier dan als 2 mensen samen de koihobby beleven ? Hoeveel mannen zouden er niet blij zijn, maar hoe weinig koppels zijn het gegeven. Ik kan er een aantal opnoemen, maar ik denk dat ik met 2 handen voldoende vingers heb.

De vrouw van Polleke, Annick, blijft liever op de achtergrond, mag toch heeft ze bepaalde keuzes in koi, die even resulteren in de volgende koi.Jawel een doitsu sanke en geloof het of niet, ik kan zelf ontzettend genieten van doitsu koi, kweker is Shinoda.

Ze is nu 58 cm, maar, niet vergeten slechts 2 jaar en 3 maanden jong. Prachtige koi waar ik zelf ontzettend van geniet, iedere cm waard. Nog een filmpje bij aankoop.

Doitu ? Ja hoor, daar valt Annick voor, dus als laatste van dit nieuwsitem even een beeld van de doitsu karashigoi die ondertussen een gezegende lengte heeft van 74 cm. 4 Jaar en 2 maanden is het beestje, dus hier zit nog veel rek op.

Ik zelf had bij aankoop al een zwak voor deze heerlijke doitsu karashigoi en ze blijft me na deze periode nog altijd bekoren. Kweker is Marudo.

Dit is tevens het einde van mijn lang nieuwsitem, en ik hoop dat jullie er evenveel van kunnen genieten. Er staan een heleboel updates op stapel, en ik hoop dat jullie er evenveel plezier van hebben. Sommige nieuwsitems die ook relevant zijn komen wat in de wachtrij te staan, maar zullen allemaal aan de beurt komen.

Deze updates vind ik zelf bijzonder belangrijk, en ik hoop jullie ook. Langs één kant ben ik blij dat Interkoi de mogelijkheid heeft geschapen om dergelijke updates en nieuwsitems te brengen, maar het zijn tenslotte deze klanten die het waarmaken om deze resultaten te bereiken.

Als goede ouder moet ik dikwijls water bij de wijn doen, en ik kan me niet in 1000 stukken verdelen, maar ik probeer voor ieder mijn best te doen. Het is niet altijd mogelijk met al die verschillende karakters, maar deze 2 mensen zijn voor mij van goudwaarde en dat wil ik toch nog eens even bevestigen in de openbaarheid bij wijze van spreken !

Toch moet er me iets van het hart. Ik weet niet of mensen er ooit bij stilstaan hoe moeilijk en inspannend het is om dit soort nieuwsitems te plaatsen. Je spreekt hier niet over wat woorden, maar over historie, een geschiedenis die opgevolgd moet worden. Het zijn niet enkel woorden, maar tevens het opvragen van films, het koppelen van films, het opzoeken van verhalen etc.

Dit is geen werk van 10 minuten, maar hier ben je uren mee bezig. Soms gebeurt het dat er een foutje gemaakt wordt, hetzij in het verhaal, hetzij in de woordvorming, hetzij in futiliteiten. Ik probeer die foutjes niet te maken, maar helaas ben ik ook maar een mens, en vergeet het niet...ik doe alles helemaal alleen !

Is dit een klaagzang ? Neen hoor, helemaal niet, want daar ben ik te gehard voor, maar geloof me, hoge bomen vangen veel wind, en soms is het eenzaam aan de top !

OPGELET

Ik ben morgen NIET open. Lees toch de nieuwsitems om te weten of ik de volgende maanden op zondagvoormiddag open ben of niet ! De wintertijd heeft andere eisen en soms heeft het geen nut om open te zijn op zondag. Ik zal het echter altijd melden in de nieuwsitems.

Meer afbeeldingen

Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 1
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 2
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 3
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 4
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 5
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 6
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 7
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 8
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 9
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 10
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 11
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 12
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 13
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 14
Matthijs en Polleke nog eens aan de beurt: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137