Een koi kiezen en gratis laten overwinteren

Een koi kiezen en gratis laten overwinteren

De maand oktober is de maand van de voorbereidingen voor de aankomst van de nieuwe vissen en het overbrengen van koi naar hun winterverblijf.

In dit geval heb ik alle tosai die ik aangekocht heb, en die er nog overblijven, naar mijn overkapte vijver nummer 4 gebracht zodat ze in alle rust de winter kunnen doorbrengen in een betrekkelijke goede en grote vijver die door de overkapping op redelijk goede temperatuur blijft staan.

Voor die mensen die vijver 4 niet kennen, bekijk even dit filmpje dan zie je welk vijver 4 is. Deze is 40 kuub en de koi hebben nu ongeveer een kuub per koi. Meer is beter, maar helaas kan ik niet meer ruimte geven.

Ondanks dat, vind ik dat een kuub per koi nog een mooi gemiddelde is, in ogenschouw genomen dat ik vrij veel vissen op voorraad moet houden. Ik probeer een zo goed mogelijk gemiddelde te houden, maar ben natuurlijk ook afhankelijk van verkopen etc…

Vijver 5 is een vijver die op een constante temperatuur in de winter kan blijven staan, vermits deze verwarmd is. Hier bevinden zich niet veel koi meer, en deze vijver wordt ook voorbereid om de koi die aankomen uit Japan op te vangen.

Speciale aanbieding

Indien er mensen zijn die nog koi willen aankopen voor de winter, bied ik aan om de koi gratis te laten overwinteren tot april. De keuze kan gemaakt worden uit koi uit vijver 4 of de koi uit vijver 5. Zoals je kan zien heb ik alle tosai die in april zijn binnengekomen opnieuw gemeten en gefilmd, en als “nieuwe koi aanwinsten” op de website gezet, zodat je de koi volledig up to date kan zien.

De filmpjes zijn 80% een goede weergave van de koi. Hou er rekening mee dat de kleuren via filmpjes iets nadrukkelijker is dan in het echt, maar de benadering van de realiteit is niet alleen hoog, maar ook zoals ze er nu uitzien.

Op dit ogenblik zijn bijna alle filmpjes vrij getrouw, en de meeste foto's zijn ook recent. Heb je interesse om een koi te laten overwinteren, kies dan je koi, kom deze bekijken, en beslis dan wat je wil doen. Ik probeer wel te vermijden dat er teveel moet gebowld worden, in het belang van de koi.

Ik wil er toch nog even de aandacht aan geven dat het eigenlijk nu nog altijd het beste ogenblik is om koi over te zetten. De buitentemperaturen zijn om en bij de 13° en de koi zijn aangesterkt tijdens de zomer. Ze hebben nog de tijd om zich enkele maanden aan te passen aan de nieuwe vijver, maar dan kunnen ze ook gesterkt de winter in.

Nu zaterdag zal ik zoals voorheen vermeld ook de overgebleven koi of de leftovers overbrengen naar hun winterverblijf. Deze koi worden één voor één gebowld, en indien er in een koi interesse is, zal ik er een prijs op plakken die op dat moment in mijn ogen een meeneemprijs is. Let wel hier zitten nog vrij goede koi tussen die prijstechnisch sowieso al zeer gunstig zijn. Wie interesse heeft, kom rond 13.00 uur even langs nu zaterdag.

Ik denk zelf, dat ik nooit een mooier aanbod van vrij hoge kwaliteitskoi heb rondzwemmen dan op dit ogenblik. Ik weet het, het aanbod is vrij eenzijdig door de vele gosanke die er rondzwemmen. Het behoort nu eenmaal tot mijn prioriteiten, en ondanks het feit dat ik een ander type koi best kan pruimen, word ik toch telkens aangetrokken door de basis groep van gosanke, met name kohaku, sanke en showa.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240