Een rustige periode

Een rustige periode

Na het hectische gedoe de laatste weken, zijn we nu in wat rustiger vaarwater beland. Op zich vind ik het niet zo erg, maar wat meer animo zou ik toch op prijs stellen. Het lijkt moeilijk  om de schwung erin te krijgen.

Vermoedelijk zal alles veranderen als de nieuwe koi zijn binnengekomen. Nog 2 weekjes geduld. Op dit moment heb ik het wel makkelijker. Gisteren heb ik de laatste overkapping gelegd over de reserve vijver.

clubhuisDan heb ik het "clubhuis" een volledige clean up gegeven zodat alles eens goed zuiver gemaakt is. Ik ben dan ook verhuisd naar de binnenvijvers waar ik nu de mensen kan ontvangen die nog willen komen.

Er draaien momenteel  nog maar 3 van de 9 vijvers en dat bespaart ook een groot deel van het werk. Het is voor mij dus ook nog wachten op de nieuwkomers. Het belangrijkste is dat alle koi het bijzonder goed doen, zij het rustig en als de temperatuur nog wat zakt, dan zal ik stoppen met voeren. De temperatuur is nog net iets te hoog en de meeste koi zwemmen nog rustig rond.

Dus veel nieuws is er niet te melden. Ik had wel  iets meer reactie verwacht op het geweldig arsenaal van hoogwaardige koi. Dat laat wat te wensen over en dat is toch wel een kleine domper op de vreugde. 

Het enige wat ik vandaag kan voorstellen zijn nog 2 bowls die ik verleden week  naar hun vaste winterverblijfplaats heb gebracht, en die zal ik hieronder even plaatsen.

2 golden corn - een kohaku en een shiro muji.

3 golden corn en een ginrin ogon

Zit er iets bij dat je kan bekoren, je kan het me gewoon voorstellen, ik zal openstaan voor ieder aanbod. Het zijn stuk voor stuk dankbare koi. Vooral de kohaku is bloedmooi. Twijfel niet aan de kwaliteit en de koi mogen tot april 2024 overwinteren. 

Wel ben ik bezig om allerlei spullen bij elkaar te zoeken die ik voor een appel en een ei weggeef, anders zou ik ze toch maar in de vuilbak kieperen en dat is zonde. Gisteren heb ik via Facebook een aantal opzetbowls en koisokken aangeboden voor 5 euro per stuk en die zijn al allemaal weg buiten 1 opzetbowl.

Er zijn nog tal van zaken die ik weg zal geven voor een appel en een ei, maar daar moet ik nog een overzicht van maken. Er zullen vandaag weinig mensen komen veronderstel ik, dus ik zal het één en ander uitzoeken en er een overzicht van maken.

Zoals je weet zal ik eind volgend jaar het bedrijf niet stopzetten, maar over laten gaan naar Interkoi Ameide. Dit wil zeggen dat in de loop van volgend jaar alles, maar dan ook alles zal te  koop komen. Dat kan gaan van schaduwdoeken, de bestaande omheiningen, de overkappingen, eventueel de randen van de vijvers, noem maar op, je kan er alleen een voordeel mee doen.

Het zal een hele klus worden. Alle koi die nu nog in Japan zijn zullen tegen eind volgend jaar moeten ondergebracht worden. Alle koi in Arendonk zullen moeten verkocht worden. Het wordt een moeilijk jaar om alles goed geregeld te krijgen, maar we zijn er klaar voor.

 

Meer afbeeldingen

Een rustige periode: afbeelding 1
Een rustige periode: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Johan

555

Eric

555


Johan

555

Eric

555


Eric

555

Jack

555

Eric

@Jack 555


Jack

555

Eric

@Jack 555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml