Een sanke en een Super Kohaku

Een sanke en een Super Kohaku

Hij is in de overgang van beginnende koiliefhebber naar koikichi pur sang. Een stap die de meesten onder ons hebben gemaakt. Rudi zijn vijver is 30 kuub heb ik begrepen, en daarin zwemmen reeds een 20-tal koi vergezeld van nog een aantal windes en shubinkin.

Wij kennen het verhaal, wij weten ook wat het vervolg is. Je houd van je vijver en het blijft zo, of je krijgt het virus te pakken en begint de koi te aanbidden en te verheerlijken. Dan kom je op het punt dat je het koivirus hebt te pakken en het resultaat kennen wij.

Ik ben benieuwd hoe het bij Rudi zal verlopen, de toekomst zal het leren, maar de koi die hij gisteren meenam zijn niet van de minste en het zal hem niet makkelijk gemaakt worden, dat is iets waar ik zeker van ben.

De magistrale sanke van Momotaro is in ieder geval de moeite waard. Een bouw en een kleurengamma om je duimen en vingers van af te likken. Met zijn 44 cm een koi met toekomst, en de eerste zet naar de koikichi world is ingezet.

Een ander vehaal is de kohaku van Sakai FF die hij meenam. Deze werd aangekocht bij Narita als tosai van 43 cm in april 2018. Ik had mijn twijfels maar Ben drong er op aan om deze aan te kopen. Ik was bang voor de financiele gevolgen, want patroontechnisch was ze een moeilijk geval. Kwalitatief echter was het een topper.

Bekijk ze goed in de bowl, en ervaar de kwaliteit van het dikke beni. Het is eigenlijk een lust om naar te kijken nu ze de 67 cm aantikt. Het kan alleen nog maar verbeteren. De toekomst lacht haar toe, en bij goede begeleiding is 80-85 cm zeker een uitdaging.

Een heerlijke kohaku om van te genieten, dat kan ik je garanderen, en het feit dat wanneer alle ingredienten aanwezig zijn, dus body, geslacht, kwaliteit en patroon, dan moet je je realiseren dat je ze niet aangekocht kan krijgen. Je zult toegevingen moeten doen, en nogmaals...dat is niet zo erg.

Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat het beoogde doel bereikt wordt. Zowel de sanke als de kohaku hebben alles in zich om te vervolledigen wat ze in hun mars hebben, het is nu aan de nieuwe eigenaar om het vervolg te bouwen....succes...

Bekijk de kohaku bij aankoop ! Zou jij  haar aankopen ? Wij wel...

De kohaku na een verblijf bij de Sakai Fish Farm, seizoen 2018. Let vooral op de ontwikkeling van het sashi....

Het weer is niet echt van dienst vandaag, dus ik ben benieuwd wat de dag zal brengen.

 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jack

Succes met beide koi Rudi.
Zeer benieuwd hoe de toekomst van de Kohaku er uit zal zien. Altijd een zwak gehad voor deze SFF.  Wat mij betreft een Kohaku met toekomst !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74