Een spannend jaareinde, een uitmuntend begin

Een spannend jaareinde, een uitmuntend begin

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelden een zo goed jaareinde heb gekend, gevolgd door een sterk begin van het jaar.

Ik word dan altijd dubbel voorzichtig, want ik ben dan altijd bang dat ik te euforisch word, en dat het kan afgestraft worden in de volgende maanden. Onder controle houden denk ik dan....

Maar voorlopig moet je genieten van de dingen die er zijn, en niet van de dingen die nog moeten komen. Ik verwachtte niet veel volk, en in het begin was het ook vrij rustig. Ik heb dan maar de tijd genomen om enkele koi te filmen. De stilte werd echter vlug doorbroken door mensen die via mail enkele koi wilden zien.

Het waren buitenlanders en dan is het moeilijk om zo maar eens eventjes langs te komen. Ze volgen me al een tijdje wat ik uit de meerdere mails kan opmaken, maar nu vroegen ze me om 2 koi te bowlen en er een prijs op te plakken incl. het transport.

Dan ben je bij mij aan het goede adres, want mijn ingebouwde camera doet dagelijks zijn werk. Het is mijn belangrijkste wapen en tegenwoordig heb ik er de gopro ook nog bij. Nu ben ik tot de tanden gewapend en kon ik de mensen een uptodate filmpje laten zien, niet alleen van boven maar ook van alle zijkanten.

Dat ga ik in de toekomst misschien meer doen. Als mensen graag een koi van op afstand kopen, om deze dan langs alle kanten te tonen, zodat men optimaal kan beoordelen. Beide kohaku van Sakai FF verhuizen naar Spanje in april.

De deal was nog maar juist gesloten of ik kreeg het bezoek van enkele bekenden die graag eens een kijkje bij Interkoi wilden nemen. Ze hadden de codenummertjes opgeschreven en dat maakt het voor mij gewoon veel makkelijker.

De eerste bowl waren 2 sakai FF kohaku die onlangs ook waren binnen gekomen, waarvan eentje van de veiling en eentje uit de opensales. Eén van de kohaku had nog wat overblijfselen van het transport, niet ernstig, maar het moet wel verzorgd worden.

De tweede bowl zijn 2 kohaku van Momotaro, waarvan de 3 stapper een ongelooflijke kwalitatieve uitstraling heeft, en als je vergelijkt met de yondan of de vierstapper, dan zie je wel degelijk een verschil in volume. En dan moet je niet denken dat de vierstapper een smalleke is, want dat is echt wel niet…

Er werd niet dadelijk een beslissing genomen, maar ik kreeg toch te horen dat ik mooie vissen had rondzwemmen, en dat is altijd plezierig.

Zo was mijn eerste zaterdag al een vrij intensieve dag geworden, en voor mij mag dat zo blijven. Het wordt tijd dat ik weer naar Japan ga om op koi te gaan jagen, want mijn bestand is weer flink uitgedund. Ik heb al bepaalde voornemens in mijn hoofd zitten, maar het is toch telkens weer afwachten. Wat zou jullie raad zijn ? Geef eens wat hintjes wat ik zou moeten kopen ? Soort koi…leeftijd…prijsklasse…

Nog even meedelen dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Een spannend jaareinde, een uitmuntend begin: afbeelding 1
Een spannend jaareinde, een uitmuntend begin: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240