Enkele ludieke beelden

Enkele ludieke beelden

Er is veel te doen tijdens de eindejaarsfeesten, maar er is weinig te doen met koi. Daarom heb ik gisteren wat gespeeld met de gopro wat in sommige gevallen ludieke beelden opleverd.

Ik dacht de gopro onder de kap te duwen, zodat ik de mensen kon laten meegenieten van hun koi die er misschien nog mee in rondzwommen, maar die beelden waren niet echt veelzeggend.

Bekijk de hele film (8.12 min.)

Dan heb ik de camera maar onder water geduwd zodat je tenminste toch de sfeer van een vijver kon proeven, en dat je eventueel jou koi ook ziet rondzwemmen. Zeg het me als je hem ziet…altijd leuk om te weten.

Wat me opvalt is het optimisme in de koude vijvers. Koud…het is nog steeds 13° en ik denk dat de koi er niets om geven dat het nog zo warm is. Als ik de gopro boven de tweede vijver hou lijken de koi wel honger te hebben, want ze doen moeite om in de gopro te bijten.

Je ziet ook het verschil in gedrag van koi die hier nog niet zolang zitten (eerste beelden) en de koi die hier al bijna een jaar vertoeven. (2de en 3de vijver). Ze zijn veel meer ontspannen en hebben niet die vreesangst die de pas aangekomenen wel hebben. Tenminste zo ervaar ik het toch.

Het levert toch weer een aantal plezierige beelden op. Sommigen zeggen dat ze er niet van houden om koi langs de zijkant te zien…ik wel…ik vind het inspirerend en verwonder me steeds weer over de speciale bouw van de koi, een bouw die je niet voor ogen hebt, en die je niet verwacht.

Teslotte wou ik nog wat inventief zijn en de filterinstallatie even filmen, totdat ik het in mijn hoofd kreeg om de gopro in de verschillende kamers te steken. Bij de matten viel het resultaat wat tegen, maar tussen het bewegend bed vond ik het dan weer best geslaagd.

Tevens laat ik een oogje vallen op de motor van de vijver, namelijk de flowfriend, geflankeerd door 2 secoh High Blow pompen van 100 Watt ieder. In totaal staan er nu 3 luchtpompen per vijver geschakeld om niet alleen zuurstof te verrijken, maar vooral om het vuil dat zich opstapeld in de japanse matten zovel mogelijk te verwijderen.

Ik ga er nog 2 luchtschotels per kamer aan toevoegen, zodat de matten van onderuit nog meer gespreid door een luchtstroom zuiver worden zuiver geblazen. Ik heb het systeem met Ben besproken en tot hiertoe bevalt het me niet 10 maar 90%. Nu moet het nog zijn effectiviteit bewijzen en dan ben ik pas gelukkig.

Ter informatie

Ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur en morgen ben ik aanwezig van 10.00 tot ± 12.00 uur. Zoals altijd is iedereen van harte welkom.

Het aanbod van de sanke via interkoi outlet is vervangen, maar let nu op de volgende aanbieding

Meer afbeeldingen

Enkele ludieke beelden: afbeelding 1
Enkele ludieke beelden: afbeelding 2
Enkele ludieke beelden: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240