Een Tancho Showa vertrekt

Een Tancho Showa vertrekt

Een zeer gewilde koi die op velen hun verlanglijst staan, is een tancho showa, maar dan wel een goede...

Dit is tevens een zeldzame variëteit, die bovendien zelden in een perfecte uitvoering is te vinden. In oktober verleden jaar, kocht ik een zeer jonge tosai tancho showa bij Taniguchi, waarvan je hier het filmpje nog kan zien, ze was toen 21 cm en behoorde tot een partij jumbo tosai die tijdens de winter in Japan zouden blijven.

De ouderdieren waren Dainichi en in maart 2014 ging ik zien of mijn 27-serie goed ontwikkeld was... Dit was het resultaat. Ondertussen verblijft ze in mijn binnenvijvers en heeft de tancho showa haar quarantaine goed doorgebracht. Ik denk dat ik mag zeggen dat de ontwikkeling meer dan positief is.

Als ik nu de hele serie van deze selectie bekijk, dan zijn hier mooie jumbo tosai uit voortgekomen, en mag ik terecht trots zijn op deze selectie.

Gisteren kwam Marc de tancho showa ophalen. De vinnetjes waren nog lichtjes beschadigd, wat te wijten was aan de slechte transportcondities, maar dat is een kwestie van tijd. Ze werd 37 cm gemeten.

Wat is nu volgens mij het voordeel van deze tancho showa ? De ontwikkeling van het sumi is positief, maar het gaat langzaam. Dit is volgens mij een teken dat het een vrouwelijke tancho showa is, waardoor de waarde van de tosai de hoogte ingaat. Bovendien was de tancho showa op het moment van aankoop niet geschikt om gesneden te worden, wat er op wijst dat de tancho vlek naturel is. Hierdoor mag je bijna zeker zijn dat deze vlek niet zal verdwijnen.

Het onderliggende sumi, wat misschien op het filmpje moeilijker te zien is, blijft veelbelovend. Het zit te wachten op volle wasdom, en deze tancho showa zou wel eens bijzonder mooi kunnen worden, als de opvolging op een goede manier gebeurd.

Persoonlijk vind ik het een veelbelovende tancho showa met veel potentie. Als het sumi zich verder ontwikkeld, en dat moet niet op een maand, maar mag over enkele maanden, of jaren uitgesmeerd worden, dan kan je wel eens voor grote verrassingen komen staan. De body is meer dan goed, terwijl de grootte van de koi een verwachtingspatroon laat zien dat 70-75 cm in het bereik heeft.

Nu verhuisd deze tancho showa naar een een plek die nu eens niet zover uit de buurt ligt, zodat ik deze eventueel nog eens op kan volgen. Ze zit in mijn achterhoofd, en ik zal ze zeker niet vergeten.

Meer afbeeldingen

Een Tancho Showa vertrekt: afbeelding 1
Een Tancho Showa vertrekt: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240