De vijver van Willy

De vijver van Willy

Wie zou een tuin zoals deze niet willen bezitten ? Ik denk dat deze op ieders verlanglijstje staat.

Na 2 jaar uit de roulatie te zijn geweest, heeft het koivirus eindelijk weer toegeslagen. Problemen met de vorige vijver hebben er toe bijgedragen dat volledig deze moest herbouwd worden, en dat nam de nodige tijd in beslag.

De nieuwe bewoners hebben ondertussen hun intrede gedaan, en eind deze maand zullen de volgende koi vertrekken. De info die Willy mij gaf over de vijver is de volgende:

De vijver is 78 kuub, diepte 2,30 meter. Per uur stroomt constant een 26 kuub door de filter. Een gedeelte van de dag wanneer de skimmer opstaat 41 kuub. De filter bestaat uit een bakki shower van 2 m. over 5 compartimenten, een beat filter van 200 cm op 60cm, (ik denk dat hier bewegend bed bedoeld wordt) een mattenfilter van 110 cm/70cm, een plantenzone met merlin, buffer voor de PH, en 100kg zeoliet naar laatste restjes amoniak of dito, een beekloop met 98% zuivere montmorriloniet vanuit de Mont Ventoux (momenteel 100 kg , moet mogelijk aangepast worden).

De volledige bodemlijn is dubbel konisch en het vuil gaat rechtsstreeks naar de riolering en niet door de filter. De beekloop geeft drie cascades naar val wat een reserve geeft aan zuurstof, aangevult met een grote venturi op de skimmer.

Een item dat voor mij ook eens ter sprake mag komen:

Iedereen wil maar dat de vijver op een uur door de filter draait: mijn vraag:

wat is de bedoeling en hoe gebeurt het ?

- alle vuil door de filter of bottemdrains?

- welke bacteriencultuur krijgt men ?

- welk resultaat verbetering brengt het mee voor de koi ?

- etc, ect, ect...

vroeger lieten we de vijver op een viertal uur volledig filteren met als resultaat: goed vijverwater, stabiele waarden, gezonde en goed groeiende koi, een mooie bacteriëncultuur (duidelijk zichtbaar).

Groetjes, Willy

De bedenking en tevens de vraag van Willy is interessant, maar ik ben bang dat er niet veel reactie op gaan komen. Ik hoop echter dat er een aantal mensen een gefundeerd antwoord op kan geven.

SPECIAAL VERZOEK

Ik ga dit jaar voor de eerste keer niet meedoen aan de show in Rijswijk. Ik heb dit jaar gekozen voor de show in België die binnen 3 weken van start gaat. Zijn er mensen die wel gaan zien, en mij foto's willen doorsturen van deze show. Indien ja, gelieve contact met mij op te nemen, zodat ik kan zeggen hoe je dit het beste kan doen.

Meer afbeeldingen

De vijver van Willy: afbeelding 1
De vijver van Willy: afbeelding 2
De vijver van Willy: afbeelding 3
De vijver van Willy: afbeelding 4
De vijver van Willy: afbeelding 5
De vijver van Willy: afbeelding 6
De vijver van Willy: afbeelding 7
De vijver van Willy: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240