De volgende serie van 5

De volgende serie van 5

Afgelopen week heb ik de eerste 5 koi opgewaardeerd, opnieuw gemeten en een nieuw filmpje ervan gemaakt, nu is het de beurt aan de volgende 5.

Eerst een overzichtsfilmpje en daarna één voor één even bekijken.

Kohaku van Sakai FF

Laat ons beginnen met de kohaku van Sakai uit de befaamde M-Legend, waarvan hier een filmpje. Ik zie wel een sterke verbetering tegenover haar binnenkomst verleden jaar. Jack twijfelde toen nog sterk welke kohaku hij zou aankopen. Het werd uiteraard de andere, en ik hoop dat deze zich zo goed ontwikkeld als deze.

Het is in ieder geval een kohaku waar je op kan bouwen, en die je een goed gevoel geeft. Het is niet de perfectie, en het patroon is misschien niet wat je momenteel voor ogen hebt, maar volgens mij is dit ondergeschikt aan de mogelijke verdere ontwikkeling van deze kohaku. Was ik in het begin wat twijfelachtig, dan is dit nu volledig weggeëbt en sta ik volledig achter deze kohaku.

Madam Benigoi

Eén benigoi vind ik een verrijking voor je vijver. Dit exemplaar was ook een gokje. Er liep een witte streep van zijn neus naar onder, wat je bij aankoop nog kan zien. Ze had wel de betere huidkwaliteit, waarbij de vinnen ook nog evenwichtig getekend werden. Mijn gok ik geslaagd, en het witte stipje op de neus is voor 97% verdwenen. Als je goed kijkt zie je nog een heel licht kleurverschil.

Sanke van Momotaro

Aangekocht in april vorig jaar is deze sanke van Momotaro. Je kan ze hier nog zien toen ik ze aankocht, en zoals je kan horen was ik verweven in een gesprek met Mike Snaydon, die toch min of meer gefascineerd was door deze sanke. In wezen is ze zeker niet achteruit gegaan, en mogelijk zou deze wel eens een flinke lengte kunnen bereiken.

Sanke van Sakai FF

Ik ben tevreden over deze sanke. Deze heeft zeker nog wat in petto. Ik hou van de manier waarop ze zich beweegt. Je ziet de kracht en de beweeglijkheid van deze sanke door haar kronkelende bewegingen. Dit krijgt voor mij altijd een pluspuntje. Zo goed als geen sumi toen ik ze aankocht. Dat is ondertussen drastisch veranderd, en bovendien is de kwaliteit van het sumi zeker niet slecht, integendeel. De sanke begint me meer en meer te bekoren...

Kohaku van Taniguchi

Een maruten kohaku behoort bijna altijd tot mijn topfavorieten. Deze herinner ik me zeker en vast ook nog. Toen ik ze aankocht als tosai in april vorig jaar, waren de problemen mij bekend, zoals je kan horen in het filmpje.

Mark kocht ze als tosai, ook met de intentie om "te leren" over de opgroei van een tosai met veel sashi. Het sashi is ondertussen sterk verbeterd maar nog niet helemaal weg. Laat ons zeggen dat het zeer gunstig evolueert, en voor mij is het al zeker niet meer storend. Ik hou vooral van de body en van het evenwicht van de kohaku in het algemeen, en dan spreek ik zelf over de "persoonlijkheid van een koi".

Als ik over persoonlijkheid van een koi praat, dan heeft dit te maken met zijn algemene uitstraling, en gewoonlijk hebben deze een streepje voor bij de anderen, in mijn simpele gedachtengang. Ik heb de kohaku ondertussen terug overgekocht van Mark, vermits hij zijn zinnen had gezet op een duurder paradepaardje. Ik was er niet rouwig om.

Ik heb alle 5 de koi even als nieuw aangestipt, zodat ze nog even in de belangstelling komen staan. De foto's zijn al wat ouder, de filmpjes zijn echter uptodate.

Aantal unieke bezoekers 28-05-14: 752

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240