De vijver van Filip, deel 3

De vijver van Filip, deel 3

Aan alles komt een einde, en aan de foto's te zien, zal dit werk binnen een week of 2 ook ten einde zijn.

De werken verlopen zoals de planning voorspeld had. Het polyesteren kan beginnnen, de leidingen nog aansluiten en de machinekamer in gereedheid brengen, tenslotte afwerken met de boordstenen, en het omliggende maaiveld terug netjes maken.

De pidpa (watermaatschappij BE) zal content zijn om deze vijver te vullen, en de vissen die in quarantaine zitten nu, zullen ook niet weten wat hun overkomt, als ze opnieuw in hun verblijfplaats zullen gezet worden.

En dan wordt het genieten....Ik hoop dat ze evenveel van hun nieuwe vijver genieten als hier bij mij. Prachtig werk doen de mensen van Zenkoi, dat mag ook gezegd worden. Bovendien hebben ze beloofd dat de uitleg en foto's van het filtersysteem later nog zullen volgen. De mensen zitten er nu al op te wachten.

Ondertussen gaat de boel hier ook verder, en gaan de koi één voor één naar huis. Benny kwam zijn showa van Taniguchi ophalen. Dit was zowat de grootste tosai van de selectie, nu 40 cm gemeten. Zou jij ze gekocht hebben toen ze ± 18-20 cm was?

Als je het filmpje bekijkt, zie je dan het wezenlijke verschil in de sumi partijen. Het meeste van deze partijen is opgeklaard, en het shiroji is nu van behoorlijk hoge kwaliteit, die de showa een serieuze opwaardering geven.

De vraag die ik me stel bij deze showa zijn de grijspatronen die duidelijk zichtbaar zijn. Wordt dit volledig zwart, of zal dit anders ontwikkelen. Wie het weet mag het zeggen, maar er zeker van zijn dat het allemaal zwart wordt, is volgens mij te kort door de bocht.

Misschien komen we het wel te weten, want Benny en zijn vrouw zijn al lang klanten van Interkoi, en zullen in de verre toekomst wel eens een update geven hoop ik. Vandaag beloofd het goed weer te worden, en hopelijk laat zich dat vertalen in gezellige klanten. Ik ga nog een aantal vissen bowlen en nieuwe filmpjes maken, zodat alles weer uptodate is.

Aantal unieke bezoekers 29-05-14: 715

Meer afbeeldingen

De vijver van Filip, deel 3: afbeelding 1
De vijver van Filip, deel 3: afbeelding 2
De vijver van Filip, deel 3: afbeelding 3
De vijver van Filip, deel 3: afbeelding 4
De vijver van Filip, deel 3: afbeelding 5
De vijver van Filip, deel 3: afbeelding 6
De vijver van Filip, deel 3: afbeelding 7
De vijver van Filip, deel 3: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240