De tancho van John

De tancho van John

Een bijzonder fraaie ginrin tancho was vandaag aan de beurt om te verhuizen.

Het eerste wat ik altijd hoor als ik een ginrin aanbied of wil verkopen is: ik hou niet van ginrin.... Het is altijd precies of het een opgelegde uitlating is die ingegeven wordt door de algemene maatstaven. Maar wat kan een mooie ginrin prachtig zijn.

Als het gin dan nog mooi over het lichaam is verdeeld, en tot boven aan de rugvin komt en als Kentaro deze voor mijn neus wegkaapte op de laatste veiling, en ik alles uit de kast moest halen om deze van hem over moest kopen, dan krijg je dit resultaat. En voor de doemdenkers: dit verhaal is voor geen cent verzonnen, en de volle waarheid.

John kwam ook een kijkje nemen naar showa van Isa die ik in ga zetten op de show in Bokrijk binnen enkele weken. Ik ga een gooi doen naar de prijs van tategoi met deze bijzonder interessante showa.

Als ik dan toch de showa van Isa aan het bowlen was, dan kon ik maar beter enkele interessante exemplaren samenzetten en bowlen. Je kan nog altijd je keuze komen maken, en als je wil dat ik ze ook meeneem naar de show in Bokrijk....het is nog altijd mogelijk, ik heb nog genoeg kansrijke kandidaten zitten.

Voor Pascual moest ik enkele voorbeelden bowlen van betaalbare nisai, en die zet ik graag even op een rijtje. Ik heb deze laatst aangekochte serie nog niet gebowld sinds hun thuiskomst, en dit was dan tevens een goede gelegenheid om nog enkele fraaie exemplaren te bowlen.

Dit zijn 3 sanke van Momotaro, SA-V14-0440, SA-V14-0461 en 1404005, allen rond de 60 cm. En in deze bowl zitten nog 3 exemplaren, waaronder de fantastische sanke van Leo, die binnenkort ook huiswaarts keert. Hun codenummers zijn SA-V14-0454, 1404006 en nu zie ik dat er eentje zelfs nog niet op mijn website staat...raar, dat gebeurd niet dikwijls. Moet ik nog even rechtzetten in de loop van de week.

Voeg daar nog eens deze selectie sanke bij en mag ik dan niet zeggen dat ik een geweldige collectie bij elkaar heb gescharreld ? Probeer ze maar eens te pakken te krijgen in Japan, het zal niet veel mensen lukken, geloof me maar.

Dit is kohaku KO-V14-0436 die ik tijdens de veiling kocht. Ik vond de huidkwaliteit, bouw en patroon goed bij elkaar passen, en als je dan nog een aanvaarbaar prijskaartje aan deze koi kunt plakken, dan is het plaatje volledig rond.

De zon gooit roet in het eten om deze kanshebbers goed te bekijken, maar geloof me, het zijn potentiële kandidaten om een mooie prijs in de wacht te slepen, zowel de oshiba 1403019 als de ginrin soragoi 1403002. Het enige wat ze tegenhebben misschien is hun lengte die rond de 63 cm is. Dat is altijd een minder gunstige maat.

Tenslotte nam Pascual ook nog de Taniguchi goshiki mee naar huis, die ik aankocht als tosai. De kweker beweerde bij hoog en bij laag dat dit een goshiki zou worden, maar tot de dag van vandaag zie ik nog steeds een kohaku. De indicaties echter zijn er, en als de goshiki kenmerken toch boven komen, dan zou hij wel eens zeer fraai kunnen worden. Wie weet, misschien hoor ik dit nog wel eens. Zo zag hij eruit toen ik ze in februari 2013 aankocht. Toen was ze ocharme 26 cm, en zit ze toch aardig bij de 50 cm. Ik hoop dat ik ooit positief nieuws mag verwachten.

Meer afbeeldingen

De tancho van John: afbeelding 1
De tancho van John: afbeelding 2
De tancho van John: afbeelding 3
De tancho van John: afbeelding 4
De tancho van John: afbeelding 5
De tancho van John: afbeelding 6
De tancho van John: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240