Een trio gaat naar huis

Een trio gaat naar huis

Er gingen gisteren 3 geweldige vissen naar hun nieuwe thuis, waaronder ook het veelbesproken nummerke 3.

Ik had een geweldig gevoel toen ik deze kindai showa bemerkte en probeerde aan te kopen. Toch verkocht ik ze pas als laatste van die serie.

Het deed me een beetje denken aan een kohaku uit het verleden die een patroon op de kop had in de vorm van een kikker. Dit was ook een bekende koi, maar dat is al lang geleden, en ik ben het verhaal kwijt.

Sommige wegen zijn ondoorgrondelijk want toen ik zelf dacht dat ik een showa met een speciaal patroon, een serieuze lengte van 76 cm en een opvallend fukurin snel zou verkopen, sloeg ik de bal helemaal mis.

Ze werd pas als laatste verkocht in deze serie. Zo zie je maar hoe onvoorspelbaar aankoop en verkoop kan zijn. Het voordeel is, ze gaat naar een vijver van 100 kuub, gestabiliseerd verwarmd zodat ze de winter zonder problemen in zou kunnen gaan.

Met haar gaat yondan kohaku van 80 cm mee, die zeker de show zal stelen in deze vijver. Een yondan is altijd speciaal vind ik. Het heeft iets, een koi met 4 patronen die sierlijk over het lijf zijn geverfd, je vraagt je soms af hoe je deze resultaten kan bereiken. Hier moet een lange evolutie van kweken aan vooraf gaan, een evolutie waar je enkel respect voor moet hebben.

Als ik momenteel de veilingvissen van Momotaro bekijk, dan valt me op dat er ook hier weer prachtige patronen zijn geschilderd, redelijk veel sandan, want die blijven ook nog altijd populair.

Ik heb de koi die de veiling gaan opsmukken gezien, en ik zal er met plezier opnieuw naartoe gaan om mogelijke aankopen te doen. Ik heb het gevoel dat het niet eenvoudig gaat zijn, en bovendien heb ik eigenlijk al teveel aangekocht….het worden moeilijke tijden.

Als derde van de reeks ging er een nisai sanke mee waar ik bijzonder veel van verwacht. Het is misschien een wat eentonig patroon als je ze bekijkt, maar niets is minder waar.

Je wordt bevangen door de kwalitatieve huidkwaliteit die wij overal in koi proberen te zoeken. Het tsubo sumi kan niet beter gekozen zijn, en als je bedenkt dat deze sanke nog maar 15 maanden is, dan kan je de rest zelf bedenken.

Ze heeft in mijn ogen alles om tot een prachtige jumbo uit te groeien, waarbij het shiroji bij het ouder worden het beni gaat dragen, en geflankeerd wordt door stevig atarashi sumi op een supergeleide body. Hopelijk zien we ze terug in de toekomst, alhoewel ik dat betwijfel…

Het zijn 3 kanonnen die weg zijn gegaan en natuurlijk zal de discussie weer eens loskomen of het wel verstandig is om koi in het najaar over te zetten !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240