Een verdienstelijke dag

Een verdienstelijke dag

Zoals je al kan zien heb ik 9 koi kunnen bemachtigen op de Tosai Event van Narita. Dat het geen goedkope koi zijn, was al geweten, dat het goede koi zijn daar ben ik zeker van.

Er zijn niet veel mogelijkheden om dit soort tosai aan te kopen, en je moet wel bedenken dat je koi koopt die een seizoen in de mudpond zullen verblijven.

Met andere woorden, je koopt een echte tategoi die een seizoen kan evolueren naar nisai zodat je de best mogelijke ontwikkeling hebt tijdens het eerste levensjaar.

De kohaku van Matsue, de kohaku van Sakai FF zullen vermoedelijk 55 – 60 cm zijn, de Ueno zullen niet veel minder doen, en mooi is natuurlijk het vergelijk dat ik kan maken met de Ueno. Daarom dat ik er zo op behept ben.

Deze Ueno kocht ik verleden jaar op 15 mei, ook op eenzelfde Narita event, en dit is het resultaat, een toekomstige topper….

Zijn deze gelijkwaardig ? Misschien zelfs nog beter. Het mooie van dit event was dat de kwekers erbij waren, en die hebben interessante hulp geboden wat betreft het ontwikkelen van het sumi. Het advies was eerlijk, maar ze hebben ook geen glazen bol, ze hebben enkel een hoop ervaring en kennis, en daar kan je niet tegenop.

Zowel bij Matsue, Omosako en Ueno hebben wij duidelijk goede backup gekregen en daarom ook dat ik beslist heb om deze duurdere tosai aan te kopen…

Ik ben enorm gecharmeerd van de Matsue, en ik heb zelden zo dure tosai gekocht als van Matsue…en bovendien was hij er in geslaagd om me te overtuigen….

De Ueno kunnen me ontzettend bekoren. Het zijn niet de geweldenaren als de nisai van Momotaro, maar zij komen er ook wel, daar ben ik zeker van. De moeder is trouwens een showa van 95 cm heb ik begrepen.

Let wel dat alle prijzen zonder transport zijn, dat wordt pas verrekend als ze getransporteerd worden. Verdere kosten zijn er niet, tenzij de koi nog langer in Japan moeten verblijven, maar dat is pas dan te bekijken.

Ik wou nog een aantal Sakai aankopen, maar de loting was me niet gunstig gezind, en persoonlijk had ik wat problemen met de prijs/kwaliteit verhouding. Langs één kant misschien spijtig, maar langs de andere kant vind ik het niet zo erg.

Ik heb een aantal filmpjes aan elkaar gekoppeld, en het is ongeveer 12 minuten lang. Ik heb van de meeste bowls een aantal seconden gefilmd, zodat je een goed zicht hebt op het aanbod.

Filmpje Narita event

Van de kwekers waar ik een koi van heb gekocht werd een filmpje gemaakt. Zij presenteren de koi en ik zet ze even op een rijtje:

Matsue, zijn presentatie

Ueno, zijn presentatie

Omosako, zijn presentatie

Ik denk dat ik vol moed de toekomst kan tegemoet zien wat betreft het najaar, want er moet nog heel wat kwaliteit overkomen.

Het zou wel plezierig zijn om te weten wat jullie er van vinden, maar of ik dat loskrijg zal een andere vraag zijn. Misschien lukt het me wel om enkele commentaren los te krijgen, wie weet !

En een beetje kritiek mag gerust….maar niet overdrijven he Martin....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240