Een brug te ver

Een brug te ver

Blijkbaar heb ik een verkeerde beslissing genomen om te proberen zeer hoge kwaliteits tosai aan te kopen. De kritiek was mij niet genegen, daarom heb ik besloten om de aangekochte koi uit de verkoop te halen voorlopig.

Wie interesse heeft, en dat zijn er velen, kunnen nog altijd informatie vragen, en ik denk dat meerdere mensen ook wel de kwaliteit kan zien die er vanaf druipt.

Dat dit niet in goede aarde valt bij velen doet me toch vele vragen rijzen. Terwijl het op voorrand geweten zou zijn dat dit tosai zouden worden uit het duurdere segment, werd de oogst niet goed ontvangen.

Ik kan de markt van vraag en aanbod niet veranderen. Zo lang er geld gegeven wordt voor de meer unieke koi en dat de verkoop van dit soort koi nu eenmaal zijn tol eist, daar heb ik geen vat op.

Om nu dadelijk Narita in een verkeerd daglicht te stellen vind ik ook een brug te ver, want de man speelt in op het marktaanbod en doet er alles aan om alles in goede banen te leiden, en de manier waarop hij dit doet dwingt in mijn ogen respect af.

Dat dit niet door iedereen gewaardeerd wordt kan ik ook niet veranderen, maar het gebeurd dikwijls dat als iemand succes heeft en goed is in wat hij doet de gemoederen beroerd waardoor frustaties en jaloersheid de kop opsteken.

Ik durf goed zeggen dat ik er bijzonder veel moeite voor doe om hele goede koi naar Europa te krijgen, maar blijkbaar is dit een brug te ver.

Als ik daarbij bedenk dat ik onderaan de keten sta van de koidealers, bijna op het laagste niveau wat betreft de aankopen in dit segment van koi, dan vraag ik me af hoe de sceptici reageren op de prijzen van de koi die duizelingwekkende bedragen naar boven toveren, waar ik eigenlijk nog niet over wil spreken en die als zoete broodjes verkocht worden.

Als ik er dan nog bij bedenk dat ik voorzichtige paden moet bewandelen om me niet belachelijk te maken in de koiwereld als ik onderhandel over koi, en geloof me, ik ben één van de betere onderhandelaars, dat kan ik je garanderen.

Zelfs de tussenpersonen begrijpen soms niet hoe ik het voor elkaar krijg om de prijzen nog enigszins onder controle te krijgen. Helaas heb ik niet de BTW uitgevonden, helaas kan ik het transport en de kosten niet uit mijn berekeningen wegcijferen.

De koi blijven voorlopig even onder nieuw aanbod staan, maar de prijzen heb ik weggenomen. Ik heb een andere manier in mijn hoofd zitten om de verkoop van dit soort toppers te begeleiden.

Ter info wil ik er toch nog bij vermelden dat er prijzen op gestaan hebben waar ik geld bij verlies als ik de koi verkoop. Sommigen hebben de prijzen opgeschreven bij de Narita koi en zij kunnen aantonen dat mijn prijzen naar de klant bij sommige koi tot verlies lijden.

Het was een leerrijke trip, en kennis is nooit weg, dat is de beste leerschool. Vandaag ga ik nog langs bij Taniguchi San want hij heeft me bijzonder goede tosai beloofd…ik ben benieuwd….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: GESLOTEN

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-47

showa SH-NA18-47
Koi Evolutie

1611004

Koi in Japan VERKOCHT 1611004