Een nog verdienstelijker dag

Een nog verdienstelijker dag

Druk, druk, druk, maar we hebben er een geweldige dag met veel dankbaarheid kunnen maken. Het geheel verklaard toch enige uitleg.

We zijn deze morgen naar Momotaro gereden omdat mijn metgezel hier ook eens graag zou rondkijken indien mogelijk. Taniguchi had aangegeven dat hij liever had dat wij in de loop van de namiddag zouden komen, dus dat kwam goed uit.

Even de taxi genomen en ik heb een kleine rondleiding gegeven op de farm. Er is veel werk te doen om en rond de farm en veel koi waren al weg.

Ze waren wel volop bezig met het spawnen van de koi en dat heb ik ook even op film vastgelegd., altijd mooi om te zien.

Voor de rest heb ik overal wat korte filmpjes gemaakt die ik aan elkaar gemonteerd hebt, zodat de mensen die de koifarm graag zien kunnen genieten van dit filmpje van 10-11 minuten

Daisuke was toen nog niet aanwezig, maar toen hij ons zag toverde hij een glimlach op zijn gezicht en zei: Luc, ik heb nog wat speciaal voor jou bewaard.

Ik dacht oeps, ik wil eigenlijk niets meer kopen, want ik heb al voldoende, maar toen hij ons meetroonde naar de vijver waar hij een selectie had zitten van ongesexte koi, werd mijn beslissing gauw omgetoverd.

Dit kan je niet laten zitten….We hadden echter niet veel tijd meer, want we moesten de trein halen naar Taniguchi…

29 koi die juist niet meer in een mudpond mochten, allen rond de 45-50 cm om maar van tosai te praten, en ik mocht handpicken naar wens. Dit betekent dat het echt de tateshita zijn, en toen ik hem vroeg of ze al gesext waren zei hij dat ze nog niet gesext werden, maar als het mannen zouden zijn zouden ze zo groot en zo breed worden als iedere vrouwelijke koi, dat was beloofd…

Toen ik hem vroeg om ze te sexen zei hij ja, maar dan zou de prijs verdubbeld worden, en dat is iets wat we nu niet konden gebruiken, dus we gaan ervan uit dat het grote mannen zijn met 50% kans op vrouwen, maar wat zou het als je dit geweld ziet….

Nu hebben we daar wel een doel mee. Zij zullen namelijk naar een nieuw project gaan dat we dit jaar opstarten. Waarom starten wij dit op ? Omdat het bijna onmogelijk wordt om koi tot azukari te laten doorgroeien bij Momotaro omdat ze aan een bepaalde prijs moeten voldoen anders mag het niet meer, en die prijs is niet van de poes.

De azukari vijver is ondertussen opgestart en ingedraaid, is 20 kuub groot en kan op een constante temperatuur gehouden worden. Dit hebben wij besproken met Daisuke, en hij heeft ons geïnformeerd over de temperatuur die we moeten aanhouden om de koi goed te laten doorgroeien zonder te forceren. Het was ontzettend interessante materie die we ook zullen opvolgen.

Vermits we weinig tijd hadden, vroeg ik aan Daisuke of hij later de foto’s wilde opsturen samen met filmpjes van de koi afzonderlijk, wat hij zou doen.

Zo gauw als dit klaar is zal ik deze op de website zetten en hebben jullie de keuze. De koi kunnen aangekocht worden vooraleer ze naar de mudpond gaan. Ze zullen dan enkele weken bij mij in quarantaine blijven en kunnen daarna opgehaald worden.

Er zullen dan ook 2 prijzen van toepassing zijn namelijk een prijs dadelijk opgehaald of de prijs inclusief verblijf in onze mudpond tot medio oktober. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nog nooit zulke tosai heb gezien…

Daarna vlug naar Taniguchi want die had ook voorbereidingen voor ons gemaakt. Dit nam meer tijd in beslag en ik ben ontzettend tevreden over de koi die ik heb kunnen selecteren.

Je kan ze allemaal zien onder de knop “nieuwe koi aanwinsten”. Deze koi zullen allemaal azukari blijven. De aangeduide prijzen blijven er ongeveer 14 dagen tot 3 weken opstaan, nadien zullen ze verdwijnen.

Ter info: de prijzen zijn allen inclusief verblijf in de mudpond, exlusief transport. Het transport wordt afgerekend als ze getransporteerd worden, hetzij als nisai, hetzij als sansai. Voor het transport als nisai moet je rekenen op ongeveer 175 euro ex BTW.

Morgenvroeg vlieg ik naar huis !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137