De 9 Super Tosai

De 9 Super Tosai

We waren echt in onze nopjes toen we deze 9 tosai kregen aangeboden die we mochten kiezen uit de 29 overblijvende koi.

Ik zal je ook iets bijbrengen over hoe het een beetje werkt in de koihandel. Als je nu de 29 koi in hun totaal koopt dan krijg je een bepaalde prijs.

Om het bij eenvoudige cijfers te houden zeg ik nu bijvoorbeeld 50 euro per stuk. Zet dit bedrag sowieso maar uit je hoofd, want daar koop je niets voor.

Als je nu wil kiezen uit deze 29 koi dan wordt de prijs 3 of 4 maal hoger dan de 50 euro en betaal je 150 of 200 euro per stuk.

Dat is het systeem nu eenmaal, want als je mag kiezen haal je voor jezelf de betere eruit en ben je niet verplicht om de mindere aan te kopen. Of dit de betere zijn ligt dan wel aan de koper, in dit geval wij….en daar ligt je waarde....

Vermits ik eigenlijk alleen koi wil die ikzelf graag zie, met de betere huidkwaliteit en de betere body’s want ik moet er de hele dag naar kijken, ben ik verplicht om een hogere prijs te betalen. Vergelijkingspunt is deze man van Momotaro weliswaar grootgebracht in Japan en 1 jaar in Europa, maar het voorbeeld is duidelijk...

Nu is dit een speciale selectie

Koi van deze kwaliteit en deze grootte als tosai zijn bekwaam, man of vrouw, om uit te groeien tot echte jumbo. Wij gaan en willen ze dus ook door laten groeien in een superomgeving.

Onze nieuwe locatie zal beschikken over een inhoud van 20 kuub, gecontroleerde verwarming, veel algen en weinig koi op deze hoeveelheid. Er wordt nog een serre rondgebouwd, dat is voor volgende week, en daar mogen deze 9 koi verblijven tot medio oktober, samen met 4 andere koi die we al enkele weken in de vijver hebben gedaan om de filters op te starten.

Ruimte, buiten en beschermd, verwarmd en gecontroleerd zou moeten leiden naar een superomgeving zonder de koi te forceren.Ik heb zojuist de maten van de koi ontvangen en zoals ik al aangaf was de kleinste 39 cm en de grootste 48 cm.

Je hebt nu de keuze

Je hoeft voor ons de koi niet te kopen, maar wil je ze kopen dan heb je 2 opties. Je koopt de koi bij aankomst. Deze kan je aankopen op het moment dat ze aankomen. Vermoedelijk is dit 18 mei.

De prijs is nog niet zeker, maar zal ik in de loop van de dag berekenen en ze op de website plaatsen onder de knop nieuwe aanwinsten.

Extra aanbod. Je mag ook gebruik maken van Ben, die zich wil aanbieden om voor jou de betere keuze te bepalen bij aankomst. Hij kan dit wel via foto of via filmpje, maar je moet de koi zelf zien om de beste beoordeling te maken.

Denk er wel bij: bij aankomst zijn de koi degelijk maar zie je ze in principe in hun minst goede staat, na een zware reis....

Je moet dan wel aanwezig zijn op de avond van hun aankomst, normaal rond 20.30 uur. Wil je ze niet in de nieuwe opgroeifaciliteit, dan mag ze bij mij gedurende 4-6 weken in quarantaine.

Wil je ze in de nieuwe opgroeifaciliteit, dan gaat ze per direct mee verder naar de nieuwe opgroeifaciliteit waarover later meer als deze volledig in orde is, want er moet nog een serre boven geplaatst worden.

Maandelijkse informatie zal gegeven worden tijdens de opgroeiperiode tot oktober. De keuze is nu aan jullie.

In de loop van de dag zal ik alle foto’s en filmpjes plaatsen. Je mag een optie nemen op een bepaalde koi tot het ogenblik dat ze aankomen.

Zoals Daisuke zei bij het kiezen. Al deze koi hebben de potentie, man of vrouw om uit te groeien tot echte grote jumbo, afhankelijk van hun opgroeimogelijkheden.

Voor meer informatie mag je mij contacteren.

Ondertussen heb ik de filmpjes ook aangekregen: De 9 SuperSelectieTosai op een rijtje, ik noem ze voortaan de 9-serie. De kleinste 39 cm, de grootste 49 cm....

Meer afbeeldingen

De 9 Super Tosai: afbeelding 1
De 9 Super Tosai: afbeelding 2
De 9 Super Tosai: afbeelding 3
De 9 Super Tosai: afbeelding 4
De 9 Super Tosai: afbeelding 5
De 9 Super Tosai: afbeelding 6
De 9 Super Tosai: afbeelding 7
De 9 Super Tosai: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137