De 10% week is begonnen

De 10% week is begonnen

We zijn beland in de 10% week, met andere woorden, van 2 mei tot en met 6 mei kan je voordeel halen met een korting van 10% op alle aanwezige koi zonder onderscheid van vijver ! Dus van alle koi die op de website staan met uitzondering van de koi die nog in Japan zitten.

Ondertussen is mijn selectie van koi in Japan aangegroeid tot 65 stuks, waarvan er 22 verkocht zijn en 1 koi als trofee verloot wordt via de aangekochte koi in het voorjaar.

Ik kan je garanderen dat alle koi die hier als tosai opstaan van zodanige kwaliteit zijn, dat ze einde dit jaar iedereen doen blozen, zo goed zijn ze.

Voorlopig laat ik de prijzen er nog even opstaan zodat mensen die interesse hebben nog even contact kunnen opnemen om eventueel een azukari van hoge kwaliteit aan te kopen.

Meestal gaat het goed, regelmatig gaat het fout, maar spannend is het iedere keer weer ! En ik raad iedereen aan die de mogelijkheid heeft om dit mee te maken zijn kans te nemen. De koi zijn echt goed. In de loop van de morgen zal ik alle prijzen nog eens activeren.

Daarnaast hoop ik dat mijn acties met de kortingen succes zullen hebben. Het is niet dat ze niet verkocht zijn dat ze niet goed zijn…integendeel….laat de kaas niet van je brood halen. Misschien kan je wachten tot de 50% actie, maar misschien is je oogappel dan juist weg...wie weet !

Kopen is niet verplicht, kijken mag, het zijn allemaal koi die de winter goed hebben doorgebracht en momenteel aan het werken zijn aan hun conditie om die terug op peil te brengen….een nadeel ? Vergeet het maar, een groot voordeel is dit.

De koi hebben bewezen dat ze de omschakeling van het Japanse water naar het Europese water goed hebben verteerd en in principe veel zekerder zijn om gezond en wel te blijven. De groei is misschien niet spectaculair, maar wat erin zit komt er toch uit, zij het dat het iets langer duurt misschien.

Hier nog een filmpje van de koi aanwezig.

Ik hoor hier en daar dat er wat kritiek los gebroken is over het filmpje dat ik gemaakt heb bij de Momotaro koifarm. Ik weet niet door wie, maar ik wil hier toch wel een beknopt antwoord op geven vooraleer hoogstaande kwekers door het slijk gehaald worden zonder dat ze zich kunnen verdedigen.

Kritiek is gezond, kritiek is ook goedkoop, maar kritiek moet wel goed onderbouwd zijn...

Als er veel gevoerd wordt zijn er veel afvalstoffen, dat is de logica zelf. Nu is het zo dat Momotaro een speciaal filtersysteem heeft met bakkishowers. Nu zijn dit geen simpele druppelfiltertjes waar 10-15 kuub overheen gefilterd wordt.

De bedoeling van Momotaro is om een bergrivier na te bootsen waardoor een verschrikkelijk grote hoeveelheid water over de bakki wordt gevoerd. Ik praat dan niet over 10-15 kuub maar enkele 10-tallen kuub meer. Als je het ziet en er bent begrijp je het want het maakt zoveel lawaai als een waterval.

Door dit neervallend geweld worden de eiwitten als het ware geklopt waardoor er overal schuimvorming is. Bij de ene vijver al meer dan bij de andere, dit is afhankelijk van welke koi zich in de vijver bevinden, welke temperatuur er gehanteerd wordt, het voederregime, het aantal koi, nisai, tosai of ouder en noem maar op

Iedere koi heeft zijn plaats en niet iedere vijver wordt hetzelfde gevoerd. Alles is tot in de puntjes geregeld en in principe wordt iedere koi in iedere vijver apart behandeld.

Een insinuatie als zouden de koi behandeld worden met bepaalde middelen is uit den boze en komt slechts uit de mond van mensen die er geen bal van begrijpen.

Meestal zijn het ook mensen die nog nooit in Japan zijn geweest, geen verstand hebben van koi opkweken, en nog minder van hoe het in zijn werk gaat in Japan.

Vermits ik veel bij Momotaro betrokken ben, maak ik veel filmpjes hierover, maar geloof me, het is bij iedere kweker zo. Het systeem van zijn bergrivier geeft de nodige reactie op de eitwitten waardoor veel schuimvorming is, zodat de eiwitten als het ware opgeklopt worden.

Omdat ik alles via de filmpjes laat zien, is het misschien verstandig om dit in de toekomst niet meer te doen. Op deze manier is er minder echte informatie, maar blijkbaar is dit verstandiger om geen ongepaste reacties van niet al te slimme mensen los te maken.

Minder informatie naar buiten is misschien een betere optie. Ik zal me dus in de toekomst onthouden van interessante informatie naar buiten te brengen. Beter is het te luisteren naar mensen die er alles van kennen zonder ooit ter plaatse geweest te zijn.

Bovendien wil ik nog even vermelden dat het mij toegelaten is om bij Momotaro overal zomaar rond te lopen en alles te mogen bekijken en te filmen. Dit is niet overal mogelijk….

Vind je insinuaties zonder kennis uit den boze klik dan 1. Vind je insinuaties zonder kennis wel goed, druk dan 2.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240