Een vergeten Showa

Een vergeten Showa

Soms gebeurd het dat ik een koi niet kan thuisbrengen of dat ik er eentje in de vergeethoek heb zitten.

Het gebeurt zelden, maar het gebeurt, ik ben zeker niet onfeilbaar. Gewoonlijk als 2 koi op hetzelfde moment aangekocht zijn, en ze trekken wat op elkaar, dan gebeurt het dat ik me vergis.

En deze Momotaro showa was ergens in de wachtlijst verdwenen zonder dat ik er erg in had. Heeft dit een speciale betekenis ? Neen hoor, het is gewoon een showa die ongezien is meegeglipt.

Maar nu heb ik hem weer te pakken, want het is inderdaad een mannelijke showa zoals ik al dacht.

De showa is verleden jaar geboren, maar ik weet niet in welke maand. Automatisch neem ik dan 30 juni als geboortedatum, en de datum die je nu ziet verschijnen wordt maandelijks aangepast, dus je hebt altijd de juiste leeftijd in maanden te pakken.

Het enige wat mogelijk zou zijn is dat de showa niet in juni is geboren, maar in mei of in augustus, wie weet ! Het is enkel bij de veilingkoi dat de juiste geboortedatum is vermeld. Nu zul je zeggen dit is een veilingkoi aan de code te zien, en je hebt gelijk, maar in de koiwereld worden de mannen niet op dezelfde hoogte geplaatst als de vrouwen...

Het is dus een showa van de veiling, maar krijgt niet dezelfde privileges als de vrouwen, die uiteraard ook veel duurder worden verkocht. Ook de oyakoi worden niet vermeld wat toch spijtig is.

De showa heeft altijd met de flow meegezwommen, er werd niets speciaal mee gedaan, dus zijn ontwikkeling is ook niet geforceerd. Als je dan bedenkt dat onze vriend toch van 37 naar 45 cm is doorgegroeid met behoud van kwaliteit wel te verstaan, dan ben ik eigenlijk heel tevreden.

Een voorbeeld van een klassiek getinte showa, in mijn ogen typisch Momotaro. Mooie menware, mooie motoguru, een verhelderend beni, een sterk sumi en een stevig shiroji voor een mannelijke koi. Wat wil je nog meer.

Wat brengt de toekomst voor een showa zoals deze ? Showa zoals ik hier zie, zal evolueren naar een grootte van 65 cm of meer, dat is moeilijk te voorspellen, maar 65 cm is haalbaar.

Vooral de kwaliteit zal volgens mij blijven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het sumi zal zich in de winter nog iets meer profileren, en als de showa in een goede omgeving komt zal deze zeker wat breder en meer sigaarvormig worden.

Het zal nooit een klepper van formaat worden, maar in mijn ogen het geld waard waar hij voor staat. Bovendien is mijn zienswijze geen zekerheid, want die kan ik nooit geven.

Ik denk dat veel mensen dit soort showa goed kan pruimen ! Ben jij iemand die dit soort showa graag ziet ? Klik dan op 1, zoniet klik dan op 2….

Een onderbouwing van je keuze is gewenst, maar ik weet dat ik dat moeilijk kan loskrijgen in de reacties…spijtig…. Wel wil ik meegeven dat je altijd prijs/kwaliteit in ogenschouw moet nemen en deze koi niet moet vergelijken met een koi die 4-5 keer zoveel kost.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137