Een verstandige beslissing

Een verstandige beslissing

Het was vrij koud toen ik aankwam in het land, het verschil bedroeg bijna 15° ongeveer. Dat was eventjes wennen...

Ik was heel benieuwd hoe het onder de nieuwe kappen gesteld was. Daarom eventjes de verschillende temperaturen gemeten om te zien of er wel degelijk verschil was.

De verwarmde vijver hoeft geen betoog natuurlijk, want die wordt lekker op 18° gehouden. De vijver die niet verwarmd was en waar een nieuwe kap op lag stond mooi op 12°

De kleine vijver van 15 kuub waar nog de overgebleven tosai, nu dus nisai in zitten stond op 9.5°, evenals de grote vijver vooraan. Het verschil is dus toch duidelijk merkbaar. Ik ben benieuwd hoe de temperatuur ervoor staat na een nachtje extra koude. Ik zal het straks eventjes via de reacties laten weten. Het zou natuurlijk mooi zijn mocht de temperatuur vast kunnen gehouden worden op 12°.

De koi zwemmen ook heel ontspannen rond zoals je kan zien in het korte fillmpje. Vooral als er de zon opstaat geeft het een extra goed gevoel.

Ik weet dat er ook nog altijd mensen zijn die het fijn vinden om beelden te zien van Japan zoals het is. Wat kan je dan beter doen dan een filmpje te maken van je treinreis naar de luchthaven.

Het filmpje dat je hier ziet heb ik gemaakt tijdens mijn tweede treinreis in de ochtend tussen Shin Osaka (Shin betekent "nieuw") en Kansai airport. Dit is niet de Shinkansen (Hoge Snelheids trein) maar de Haruka, of de gewone trein.

Zoals je kan zien op de beelden rijd de trein vrij dicht tegen de bestaande huizen. Bovendien moet ik nog altijd mijn respect uitbrengen voor de stipte reistijden van de treinen. Het systeem klopt nog steeds op de minuut.

Een overweldigende luxe, en zeker voor navolging vatbaar. Het geeft je vertrouwen en motiveert je om het openbaar vervoer te nemen. Buiten de perfecte timing is alles tot in de puntjes geregeld wat betreft het in- of uitstappen. Geen geduw of gesleur om de trein op te stappen, alles in de omgeving is ook bijzonder netjes.

Respect….dat is het enige woord dat me binnenvalt…

Om je even een idee te geven hoe een reis naar huis verloopt: ik sta op om 4.30 uur om me klaar te maken. Ik neem een taxi om 5.30 uur naar het station. De eerste trein, de Shinkansen vertrekt om precies 6 uur. Ik kom dan aan om 6.48 uur in Shin Osaka waar ik over moet stappen op de Haruka. Deze vertrekt om 7.17 uur en ik om dan aan op Kansai airport om 8.15 uur.

Dan inchecken en door de douane. Ik neem een ontbijt in de luchthaven en werk nog even op de computer mijn gegevens bij en plaats eventueel nog een nieuwsitem. Het boarden van het vliegtuig gebeurd om 10.50 uur. Eenmaal dit achter de rug vertrekt het vliegtuig rond 11.15. Dit is een vlucht van ± 11.30 uur en land dan om ± 15.15. Gewoonlijk worden de tijden gerespecteerd.

Dan is het een kwestie van uitstappen en de auto zoeken op lang parkeren. Gewoonlijk vertrek ik dan om 16.00 uur en kom ik rond 18.00 uur thuis. Totale reistijd die je in acht moet nemen is dus in totaal 33 uur. (tijdsverschil = 8 uur)

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240