Een vijver bevolken

Een vijver bevolken

Je kan op 2 manieren je vijver opstarten. Dit kan door je koi één voor één aan te kopen, of je kan een gezamenlijke aankoop doen.

Veel hangt natuurlijk af van je intenties, en de doelstellingen die je jezelf oplegt. Het is heel plezierig om de duurdere koi afzonderlijk te verkopen, maar er is niets tegen het feit om je gewone vijvervissen globaal in een set te verkopen. Je kan dan een betere prijs hanteren, en een onbesproken probleem wordt gedeeltelijk opgelost.

Wat is dan het onbesproken probleem, zul je je afvragen ? Iedere dealer, groot of klein, wordt onvermijdelijk geconfronteerd met het feit dat bepaalde koi niet verkopen. Of ze nu goed of slecht, te duur of niet te duur, mooi of lelijk zijn, het maakt niet uit. Ik noem ze dikwijls "de mindere goden".

Om de één of andere duistere reden, maar vraag me niet dewelke, geraken deze koi niet verkocht. Of je ze nu in promotie zet, of je doet je uiterste best om deze aan te bevelen, het helpt helemaal niet. Over het algemeen komen ze dan in een vijver terecht, waar ze allemaal samen komen, en worden dan bestempeld als gewone vijvervissen.

Als iemand een nieuwe vijver opstart, en deze wil beginnen met een aantal koi, terwijl hun kennis nog beperkt is, raad ik altijd deze mensen aan om te beginnen met dit soort vissen. Over het algemeen hebben deze als voordeel dat ze al geruime tijd in Europa zijn, en de minder optimale omstandigheden reeds verteerd hebben. Hiermee bedoel ik, dat ze al één of meerdere winters hebben meegemaakt, en mogen geproeft hebben van onze kortstondige zomer.

Bovendien ben je bereid om een globale prijs te maken, die het voor de klant interessanter maakt om een pakket samen te stellen. Meestal probeer ik te onderzoeken via kennismaking wat de wensen van de klant zijn. Belangrijk is te weten om een budget samen te stellen dat de klant wil uitgeven. Eenmaal dat je gesproken hebt met de klant, zijn wensen kenbaar zijn, en het budget is bepaald, ga je een pakket samenstellen.

Indien ik een pakket kan samenstellen, ben ik over het algemeen gul. De reden is eenvoudig...je bent blij dat je bepaalde vissen kan selecteren die hunkeren om naar hun laatste bestemming te gaan, en je bent uiteraard altijd blij als je een goede verkoop kan doen.

Er word dan een blauwe bowl opgesteld en een aantal vissen worden geselecteerd, zoals je in dit filmpje kan zien.. Hier wordt dan de keuze uitgemaakt. Terwijl de klant aan het kiezen is, wordt de keuze dikwijls nog bijgesteld, maar over het algemeen verloopt dit zonder problemen. In dit speciale geval gaat het dus over 8 koi die een nieuw onderkomen hebben gevonden in een grote natuurvijver.

Het resultaat van deze selectie was een kigoi, een benigoi, een ginrin kohaku, 2 x showa, en 3 x kohaku, want de klant zag graag rood in de vijver. Klant tevreden, ikke tevreden, en dan heb je weer een vruchtbare dag gehad. Dus mensen, wie een nieuwe vijver opstart en met een beperkt budget mooie vijvervissen wil kopen, dan kan je me altijd contacteren. Het is voor alle partijen een nuttige zaak.

Meer afbeeldingen

Een vijver bevolken: afbeelding 1
Een vijver bevolken: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137