Een vijver voor de toekomst

Een vijver voor de toekomst

Er zijn al enkele nieuwsitems geschreven over het bouwen van deze vijver.

Hij is nog niet helemaal klaar, maar de puntjes zijn reeds op de i gezet door deze prachtige vlonder die onlangs werd aangelegd maar nog niet werd afgewerkt.

Ondertussen zijn de laatste werkzaamheden wel begonnen en zoals je kan zien is het een pareltje van een vlonder geworden, een vlonder waar je gerust jaloers op mag zijn.

Ik ben benieuwd wat de randafwerking zal worden, want pas dan zal het geheel afgewerkt zijn, en na de finesse door de aanleg van de tuin, kan er een punt gezet worden achter dit project.

Wordt dit de vijver met de toekomstige GC ? Wie weet, wie zal het zeggen. Er zwemt in ieder geval genoeg materiaal rond, waarvan ik weet dat ze, mits de nodige tijd en begeleiding, voor een aardige verrassing kunnen zorgen.

Ik ken in ieder geval mijn koi die er in rondzwemmen, en ik weet tot waartoe ze in staat zijn. Het is echter nog een lange weg te gaan, en kleine tegenslagen kunnen het verschil maken, maar ik gun het van harte aan de eigenaar !

En zwemmen ze er niet rond, dan weet ik zeker dat er nog een koi in Japan zwemt, neen 2 zelfs die het predikaat van veelbelovende jumbo nog in zich hebben...als alles goed verloopt. Eentje daarvan schat ik zelfs in voor GC in een jaar of 4.

Ondertussen doet Polleke zijn best om iets te bewijzen dat niet nodig is ! Hij wil persé laten zien dat zijn vijver nog steeds op zweefalgen kan draaien ondanks het feit dat zijn filter verandert is in een trommel met bewegend bed.

Wij zijn helemaal niet tegen een trommelfilter als zodanig. Wij vinden het totaal geen probleem als je een trommelfilter met bewegend bed installeert. Wat wij wel op prijs stellen is dat er nog altijd gebruik gemaakt wordt van een biologische filter in combinatie met een trommelfilter.

Een trommelfilter met bewegend bed, maar wel in combinatie met een bioloog is in onze ogen althans, de filtertechniek waarvan wij voorstander zijn. Ben moet maar eens uitleggen in de reacties waarom, want hij kan dat veel beter uitleggen dan ik, zoveel is zeker.

Toch mooi om te zien Polleke hoe gezond en stralend je koi rondzwemmen. Ik weet dat er zich nog een paar formidabele koi bevinden in je vijver, en ik probeer je al enkele malen te overtuigen om enkele koi op de show in te zetten, maar helaas….

Er komt vandaag veel schoon volk over de vloer voor zover ik kan horen. Dus als je niet weet wat je moet doen…kom maar af….

Ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur en zal morgen ook openhouden van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Een vijver voor de toekomst: afbeelding 1
Een vijver voor de toekomst: afbeelding 2
Een vijver voor de toekomst: afbeelding 3
Een vijver voor de toekomst: afbeelding 4
Een vijver voor de toekomst: afbeelding 5
Een vijver voor de toekomst: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240