Het watergala 2016

Het watergala 2016

De laatste van de 4 shows die in de lage landen zal doorgaan is het watergala 2016.

Een nieuwe locatie, een verstandige keuze, want ik was lichtjes gedesullissioneerd bij de voorgaande jaren.

Mijn eerste koishow die ik meedeed, was in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Al gauw was ik gewonnen voor deze prachtige locatie, die me nog steeds nostalgisch tegemoet kijkt.

Na enkele jaren werd er overgeschakeld naar Appeltern, een nog betere locatie, waar ik veel aangename herinneringen aan heb.Na enkele jaren werd de locatie verplaatst naar de beursfabriek in Rijswijk.

Hier heb ik éénmaal meegedaan, maar toen was de bekoring verbroken en daarna heb ik gepast voor deze shows. Dit jaar is er een nieuwe, en ik denk een betere centrale locatie gekozen, die iedereen moet stimuleren om zijn beste beentje voor te zetten.

Bovendien worden de welbekende blauwe vats weer in de strijd geworpen, die gekoppeld zijn aan een onmisbaar doorloopsysteem, die ervoor zorgt dat de waterkwaliteit subliem is.

Ik heb me, om de show te steunen, dus ook ingeschreven voor deze koishow en zal opnieuw deelnemen met 2 vats. De koi die ik wil presenteren zullen nog niet op een eerdere show zijn ingezet en zo wil ik bewijzen en aan de mensen die Interkoi niet kennen, dat mijn ganse collectie showwaardig is.

Een verrassing is niet uitgesloten, maar omdat het een verrassing is, zal het ook een verrassing moeten blijven. En neen, de Grand Champion van Arcen zal vermoedelijk nooit meer op een show verschijnen.

Frans en Ans, Ben en Interkoi hebben hun standpunt uitgelegd, bewezen en de puntjes op de i gezet. Wij delen allemaal in het succes van onze show in Arcen, alhoewel ik in de wandelgangen weer wel enige puntjes van kritiek hoor !

Een puntje van kritiek was dat ze het niet fijn vonden dat ik mee de prijs in ontvangst nam. Hier kan ik heel kort en krachtig in zijn: ik heb alle lof en eer aan Ans en Frans overgelaten, en heb me zelfs 2 dagen niet laten zien. Ans en Frans vroegen zelf om de prijs mee in ontvangst te nemen, en voor één keer heb ik die eer graag aanvaard…Tenslotte is het Interkoi die dit mogelijk heeft gemaakt met de steun van Ben en de eigenaars van de koi, dat staat als een paal boven water.

Een tweede punt van kritiek, was dat er weinig concurrentie was. Dit was inderdaad waar, maar het zijn de afwezigen die ongelijk hebben ! Bovendien hadden wij het graag opgenomen tegen iedere andere potentiële kandidaat Grand Champion, want ons vat met 4 rigoureuze koi zag er subliem uit, en ik heb zelfs nooit eerder een vat gezien dat er zo gelikt uit zag als dit vat, zelfs niet in de hoogdagen van de de man die ooit de meest succesvolle koi naar Europa heeft gebracht, namelijk Danny en Mie van Koisan.

Deze hoogdagen zullen echter nooit meer terugkomen, want dat is op dit ogenblik zo goed als onmogelijk met de huidige politiek in Japan.

Op dit soort wedstrijden ondervind je ook wie je de prijzen gunnen of niet. Diegenen die vlug op mijn schouder een klopje gaven en doorgingen zonder verder iets te zeggen, zijn niet de mensen op wie je moet bouwen. Ik heb ze opgeslagen in mijn geheugen ! Diegenen die het ons gunden, heb ik ook genoteerd !

Nog een toemaatje.

Gisteren kreeg ik een telefoontje van Sander Heijnen van koicentrum Friesland, die in de buurt was om een bezoekje te brengen. Normaal had ik weinig tijd, want ik was met zwaar werk bezig bij mijn jongste zoon die aan het verhuizen was, maar als je van Friesland bent, en je komt in de buurt, dan moet je gewoon tijd vrijmaken.

Sander gaf me een degelijke indruk en wou wel eens zien wie Interkoi eigenlijk was. Toeval of niet, maar ook koiquestion had juist een artikel over hem geschreven.

Ik heb nooit geen problemen gehad om publiciteit te maken voor concullegas als ze me bevallen, maar zet me wel altijd af tegen dealers die pretenderen de wijsheid in pacht te hebben, en zo lopen er nogal wat rond !

Het fijne aan Sander was dat hij gecharmeerd was door mijn filosofie, en dat hij beweerde veel geleerd te hebben van het korte bezoek. Een aanwinst voor Noord Nederland…Het succes is je gegund Sander...

Nog een GOEDE raad

Bekijk nog even het filmpje dat ik gisteren heb gemaakt en trek je conclusies....ZUURSTOF....ZUURSTOF EN NOG EENS ZUURSTOF...

Meer afbeeldingen

Het watergala 2016: afbeelding 1
Het watergala 2016: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240